Sony VAIO reset hesla do Biosu Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Milik
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Sony VAIO reset hesla do Biosu  Vyřešeno

Příspěvekod Milik » 02 bře 2014 20:09

Ahoj všem,

předem chci odpovědět na otázku, zda jsem použil tlačítko hledat - ano, použil :-)

Ale i tak si nevím rady. Nějakej ten měsíc zpět jsem si nastavil heslo pro vstup do svého BIOSu (slibuju, že to už nikdy neudělám) no a povedlo se mi ho zapomenout.
Vyndat baterii z MB by znamenalo rozebrat celý notebook a ani tak by to (dle informací co jsem dohledal) nepomohlo.
Proto jsem dle rad na místním fóru našel program CMOSPWD, ale bez úspěchu. Něco dělám špatně, zkoušel jsem to snad stokrát, vyhledal jsem si i video návod ( http://www.youtube.com/watch?v=9UgLL3EHVzU ), nešlo, stále to na koneci hlásilo "As administrator, run "ioperm.exe -i" before.

V komentářích autor videa píše:
Ioperm -I is for windows xp. For windows 7, run ioperm or ioperm.exe after first command is executed (be sure to run command prompt as administrator so there are no restrictions on command line)

čili to samé, jako příkazový řádek, ale nevím si s tím rady. Zkouším spustit ioperm.exe -i, ale cmd hlásí
"OpenSCManager function call failed. Error: ioperm.exe instalation failed" (dle mého názoru proto, že už je nainstalovanej).

Dokázal by mi někdo poradit?
Win7 64bit, Sony Vaio SE
Naposledy upravil(a) Milik dne 03 bře 2014 14:56, celkem upraveno 1 x.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Reset CMOS paměti (Notebook)

Příspěvekod petr22 » 02 bře 2014 20:23

Spatne nedelas nic, jen to takhle proste nejde.

Jedina moznost je vzit notebook, fakturu a dojit do nejblizsiho autorizovaneho servisu, ze potrebujes odblokovat BIOS.

Milik
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Sony VAIO reset hesla do Biosu

Příspěvekod Milik » 03 bře 2014 15:00

Děkuji za odpověď,
přesto mi to nedalo a zkusil jsem elektronicky kontaktovat (pomocí live chatu) podporu Sony, kde mi bylo na žádost o radu jak resetovat heslo do BIOSu okamžitě odpovězeno takto:

S tím Vám můžeme pomoci. Stačí kontaktovat +420 246 019 146. S tím, že vygenerování odblokovacího klíče trvá asi 3 hodiny, proto doporučuji kontaktovat v dopoledních hodinách.
Budete k tomu potřebovat sériové číslo VAIO, v případě, že dříve bylo registrováno, tak jméno uvedené při registraci a klíč, který Vám BIOS ukazuje, pokud několikrát zadáte špatné heslo.

Tudíž lze to i bez návštěvy servisního střediska.
Teď nechci, Petře22, shodit Tvou odpověď, jelikož těžko o takovéto možnosti můžeš vědět, ale píšu to sem pro ostatní uživatele Sony Vaio.

Velmi kvalitní péče o zákazníky!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”