Chtělo by to fakt dobré rady kluci! Posral jsem si systém. Byl už zralý na přeinstalaci, něco jsem v něm udělal (v systému) a po restartu naskočila modrá smrt (Unmountable Boot Volume). Dal jsem restart, a pak mi to nechtělo už vůbec naskočit - PC mi vypsal po POSTu na černou obrazovku, že nemá nic z čeho by nabootoval a at zmáčknu ctrl+alt+delete.
- Opravná instalace z original Windows XP CD nejde, protože vidí jen disk jako celek..neví co na něm je. Čili mi nabídne jen čistou instalaci.
- Zkusil jsem nabootovat recovery konzoli z CD original Windows XP, promt se mi ukázal jako "C:\" a tam jsem zadal "fixboot". Příkaz nejdřív vypsal, že nerozeznal souborový systém, pak že boot sektor je poškozen, ale nakonec ho správně opravil. Posléze jsem spustil "chkdsk /r" a dělá to už nějakou půlhodinku.. nic se ale zatím neukazuje, čert ví, jestli to pracuje (nadruhou stranu ledka HDD svíti, tak snad něco dělá).
Zralé na dolování dat, co? Co bych mohl ještě vyzkoušet? Dík!
Konfigurace:
orig. Windows XP SP3, 150 GB HDD, 1 GB RAM, víc snad není potřeba.
Windows XP - obnoveni systemu
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows XP - obnoveni systemu
OK, co když to nedoběhne? :-/
-
- Pohlaví:
Snad vidíš zda disk pracuje. Jinak bys to musel zastavit a pak by se systém asi dodrbal úplně. Měl si hned dát fixboot a fixmbr a následně chkdsk /f.
Zatím nepropadej panice. Pokud se to povede, dej sem potom log z http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/ -úpravy/kopírovat.
Zatím nepropadej panice. Pokud se to povede, dej sem potom log z http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/ -úpravy/kopírovat.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vidím je LEDku od HDD, která furt svítí. Disk je tichý, že ho ani nejde slyšet přes ty větráky uvnitř. Jo, jestli se to podaří, tak to sem hodím. Nicméně si myslím, že se budu muset poohlédnout po nějakém dolovacím nástroji :( ....
-
- Pohlaví:
No, pokud je disk načatý, pak to možná může hrabat věčně, ale já se s tím nesetkal.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
S diskem jsem nikdy neměl problém...to bude vše o softwareu na 99%.
dle meho skromneho odhadu je disk mrtev, nebo kratce pred smrti. muzes ho pripojit k jinemu pc?
ze disk furt sviti a nepoblikava, neni dobre znameni
ze disk furt sviti a nepoblikava, neni dobre znameni
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
dvorakj: nechci přerušovat checkdisk..nechám to dělat přes noc. Když ani pak nic kloudného nebude na obrazovce, tak to přeruším a mrknu se na něj z jiného pc.
jasne, pokud to muzes nechat, nech to, samotneho me zajima, co to je. stalo se mi kdysi neco podobneho, rychle disk vedle, kopie a pak smrt
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vidím to na dolování :-/ a kdoví jestli něco vydoluju, když checkdisk s tím bude cosi dělat celou noc...ach jo, to jsem si zas zavařil..
jak je ten disk stary? to se stane kazdemu jednou:-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4290
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
07 bře 2025 18:01
-
- 3
- 4250
-
od petr22
30 dub 2025 09:26
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15893
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
-
- 2
- 3695
-
od petr22