Příspěvekod iTerminator » 05 bře 2014 17:34
Ok, neuvedl jsem zdaleka všechny možnosti, kterými by to šlo provést, nic méně to nemění nic na tom, že by script měl po přesměrování skončit, nebot přesměrování jde vypnout, at už lokálně nebo globálně pro všechny weby, představme si tedy, že máme web, kde se uživatel přihlásí a přesune ho to do administrace, co v případě, že uživatel jde rovnou k souboru, kde se nachází administrace? Je to snadné, každý z nás by postupoval následně, nejprve bychom si ověřili relaci scriptu(session) nebo koláček(cookie), v případě neshody nebo neinicializované či ne setnuté cookie/session bychom uživatele přesměrovali zpět na přihlašovací formulář. Představme si ale situaci, že uživatel má zakázané přesměrování, poté se nám snadno dostane do administrace a bude moci částečně editovat, záleží podle systému.
Jsou dvě možnosti, první z nich je ukončení scriptu po přesměrování, uživatele to přesměruje a v případě zakázaného přesměrování se script zastaví, to je první možnost. Druhá možnost je ta, že můžeme logiku systému jako je třeba edit/insert apod. vložit do podmínky, ve které bude něco ve stylu "if($_SESSION['test'])" a logika aplikace se provede pouze v případě, že je uživatel přihlášen.
To je ode mne vše, možná si říkáte, proč jsem to sem vložil, jde o to, že pár dnů zpátky jsem opravoval web a narazil jsem na stejný problém a není to poprvé, takových webů je x.
... na co jsem se v Nette podíval a co by většina programátorů napsala špatně, to bylo správně, vzorově. - Jakub Vrána
Do SZ mi píšete zbytečně, neboť problémy řeším pouze v tématech.
Za radu je slušné poděkovat.
Važ si rady, práci za tebe neudělám.
Používej Google!