PC se samo vypíná. Prach, vysoká teplota… *

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Lama Crue
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vypínání PC

Příspěvekod Lama Crue » 09 bře 2014 21:51

Pastu na procesor doma nemám .. třikrát jsem to odšrouboval, pak přišrouboval a pak jsem ho otočil.. bez výsledně :

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Bře 2014 21:53) ---

Pastu na procesor doma bohužel nemám, třikrát jsem to odšrouboval a zašrouboval , pak jsem to zkusil tam nasadit i jinak a bezvýsledně nejspíš to nakonec stejně vypadá na servis.

Reklama
johny_5
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: PC se samo vypíná. Prach, vysoká teplota… *

Příspěvekod johny_5 » 12 bře 2014 18:33

No to se ale bohužel není čemu divit. Když tam není pasta tak chladič nemůže odvádět teplo. A divit se po roce a půl, že jsou komponenty levnější... sledoval jsi někdy jak ceny padají? Hele já mám zkušenosti opačné a hlavně bych rád viděl kdo jiný ti vrátí PC zpět do pár dnů. Když PC potřebuješ tak nutě každý okamžik kup si DELL a servis next business day a uvidíme zda ti 20k bude stačit.
Omlouvám se ale dokáže mě vytočit když někdo něčemu nerozumí, ale nadávat mu nevadí.

Neoservis
nováček
Stav:

Příspěvekod Neoservis » 12 bře 2014 18:46

To když lama sundava zapečený chladič, neočistí ztuhlou pastu, díky které chladič nesedí na CPU a nedá tam novou, pak se hloupě diví, že mu něco nejede :) Pak napíšu na net, že to podělal výrobce..

Nechci se zastávat firmy HAL3000, ale toto opravdu není jejich chyba, že máš doma bordel jako v tanku, když se ti za měsíc zacpe chladič prachem.

A že na PC za 20k mají 6tisíc zisk ? :) tak tomu věříš leda tak ty.. při dnešních maržích na komponentech. Každý kdo do toho jen trochu vidí, ví jak to je.

johny_5
nováček
Stav:

Příspěvekod johny_5 » 12 bře 2014 18:53

Ale abys neřekl, pokud to nebudeš dávat do servisu, i když podle toho co píšeš to máš stále v záruce, kup si pastu třeba http://www.digitor.cz/93665-Pasta-ZALMA ... A4011.html předtím pořádně lihem očisti povrch procesoru a chladiče a nanes na procesor trošku víc pasty do středu a pak chladič opět přidělej, ale už ho nesundávej!!!! můžeš kouknout na toto je to jak to neděla a proč. http://www.youtube.com/watch?v=-hNgFNH7zhQ

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Re: Vypínání PC

Příspěvekod wattmetr » 12 bře 2014 21:38

Lama Crue píše:Pastu na procesor doma bohužel nemám, třikrát jsem to odšrouboval a zašrouboval , pak jsem to zkusil tam nasadit i jinak a bezvýsledně nejspíš to nakonec stejně vypadá na servis.

Na rádobyrady těch chytrolínů za Tvým citovaným příspěvkem se vykašli. Teplovodivá pasta je dobrá věc, ale její vliv se nesmí přeceňovat.
Už jsi zkusil jiný zdroj, jak jsem Ti tu psal už před třemi dny?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

johny_5
nováček
Stav:

Příspěvekod johny_5 » 13 bře 2014 08:18

Jasná věc, ono je lepší shánět nebo si koupit drahý zdroj a celé to přepojovat. Proč kupovat pastu za par korun a mít za 5minut jasno.. ona se ta pasta na procesory dává opět jen aby se na zákaznících přece vydělalo.
Prober se, i když bys měl pravdu tak přece vyloučím jako chybu to pravděpodobnější a rychlejší ne? logika ti něco říká?

Ale hlavně nejlepší bude když to dáš do servisu a když jim řekneš, oni ti tam tu pastu dají a zdroj otestují.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 13 bře 2014 12:02

johny_5 píše:Když tam není pasta tak chladič nemůže odvádět teplo.

Blábol, který svědčí o totální neznalosti problematiky.

Jak oficiální, tak i moje vlastní testy prokázaly, že pasta je sice dobrá věc, ale její vliv se nesmí přeceňovat :P Provedl jsem dokonce vlastní test, při kterém byla teplota CPU s pastou i úplně bez pasty stejná ;)
Takže vím, o čem mluvím a pasta to nezachrání :lol:
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 13 bře 2014 12:11

Jak oficiální, tak i moje vlastní testy prokázaly, že pasta je sice dobrá věc, ale její vliv se nesmí přeceňovat :P Provedl jsem dokonce vlastní test, při kterém byla teplota CPU s pastou i úplně bez pasty stejná ;)
Takže vím, o čem mluvím a pasta to nezachrání :lol:

A všichni co tam dávají pastu jsou pitomci. :lol: Tomu si dovolím nevěřit.
Naposledy upravil(a) guest dne 13 bře 2014 12:14, celkem upraveno 1 x.

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 13 bře 2014 12:13

2 Wattmetr: uz zase? Pochpol si kvuli cemu se pasta pouziva a pokud nesetrel poradne tu starou, tak ma dokonce opacne ucinky? Je dost mozne, ze Ty mas proste stesti a Tvuj procesor a chladic jsou temer dokonale a perfektne k sobe prilehaji a tim se prevadi teplo z procesoru na chladic bez potreby pasty. Pasta "jen" srovnava nedokonalost obou povrchu, nic vic nic min... Ale pokud tam nechal starou, je to jeste horsi nez kdyby tam nebyla vubec

Jinak k tematu, hal3000 bych "kamaradovi" omlatil o hlavu a vy co tu hal obhajujete, tak jste blazni nebo jeho zamestnanci. Ja bych to na zaklade toho jak pada reklamoval a trval na odstraneni zavady na naklady HALu

Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 13 bře 2014 12:38

johny_5 píše:No to se ale bohužel není čemu divit. Když tam není pasta tak chladič nemůže odvádět teplo. A divit se po roce a půl, že jsou komponenty levnější... sledoval jsi někdy jak ceny padají? Hele já mám zkušenosti opačné a hlavně bych rád viděl kdo jiný ti vrátí PC zpět do pár dnů. Když PC potřebuješ tak nutě každý okamžik kup si DELL a servis next business day a uvidíme zda ti 20k bude stačit.
Omlouvám se ale dokáže mě vytočit když někdo něčemu nerozumí, ale nadávat mu nevadí.

Tak jeste doplnim, ze sehnat Dell s NBD do 20 000,- je opravdu fuska!

http://www.czc.cz/stolni-pc/produkty?q- ... de6mhsvj5e

Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 13 bře 2014 12:42

Pasta "jen" srovnava nedokonalost obou povrchu, nic vic nic min... Ale pokud tam nechal starou, je to jeste horsi nez kdyby tam nebyla vubec

S tímto tvrzením bez výhrad souhlasím a není v rozporu s tím, co říkám já
pasta je sice dobrá věc, ale její vliv se nesmí přeceňovat

K tématu: pro zkoušku zdroje nemusíš hned kupovat nový, stačí ve svém okolí najít někoho, kdo Ti zdroj na vyzkoušení půjčí a pokud nejsi zručný, tak Ti to i vyzkouší ;)

johny_5
nováček
Stav:

Příspěvekod johny_5 » 13 bře 2014 15:53

proto říkám, že je lehčí koupit pastu a vyzkoušet. ono většina lidí po kapsách náhradní zdroj nemá a montovat ven z vlastního pc a dělat pak znovu vývaz by se mi teda nechtělo, jen proto, že by můj známý byl línej utratit par korun za pastu. ale to už nemá smysl rozebírat.

a k tomuto:
Jinak k tematu, hal3000 bych "kamaradovi" omlatil o hlavu a vy co tu hal obhajujete, tak jste blazni nebo jeho zamestnanci. Ja bych to na zaklade toho jak pada reklamoval a trval na odstraneni zavady na naklady HALu

Ono je blbé, že jemu závadu odstranili, jemu se zacpal znovu a on několikrát oddělal chladič. Přijde ti to jako chyba výrobce?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vysoká spotřeba dat
    od Magda123 » 26 dub 2025 11:02 » v Vše ostatní (inet)
    0
    3790
    od Magda123 Zobrazit poslední příspěvek
    26 dub 2025 11:02
  • PC se při neaktivtě sám vypíná
    od stif » 05 pro 2024 10:06 » v Problémy s hardwarem
    6
    2592
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    08 čer 2025 16:50
  • Pc se nepravidelně vypíná při hře
    od Petr pc help » 09 led 2025 19:06 » v Problémy s hardwarem
    4
    1968
    od Petr pc help Zobrazit poslední příspěvek
    09 led 2025 23:06
  • Teplota M2 SSD
    od Rewqa » 31 pro 2024 20:04 » v Vše ostatní (hw)
    9
    3779
    od Rewqa Zobrazit poslední příspěvek
    01 led 2025 15:14
  • Počítač se vypíná během hry
    od Laniga » 06 úno 2025 20:39 » v Problémy s hardwarem
    6
    3735
    od Laniga Zobrazit poslední příspěvek
    14 úno 2025 14:07

Zpět na “Problémy s hardwarem”