CPU nebo MB?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

nyvon
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

CPU nebo MB?

Příspěvekod nyvon » 12 bře 2014 20:36

Dobrý den, můj PC už zestárnul a tak jsem se ho rozhodl prodat, funkční PC jsem rozebral a poté opět složil abych zkontroloval funkčnost před prodejem jednotlivých částí. Monitor byl černý a chybělo také typické pípnutí. Po zkontrolování všech ostatních částí (hard disk, mechanika a pod) jsem došel k závěru, že problém bude nejspíše v CPU nebo MB. Pamatuji si, že při vyndavání se trošku ohnula jedna nožička cpu, a také jsem to celé spouštěl s malým množstvím chladící pasty. Je problém v CPU nebo je v MB? Nebo v něčem jiném? Jak to vyzkouším? Nebo jsem třeba udělal něco špatně a všechno stále funguje?
Děkuji za všechny odpovědi.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: CPU nebo MB?

Příspěvekod Pic » 12 bře 2014 20:48

Přihlas se do klubu dobráků. Na nás chceš posoudit co jsi vyvedl, když jsme neviděli a ani nevidíme co jsi dělal. Ohnutý jedné nožky může a nemusí být příčinou. Jinak teplo vodivé pasty stačí opravdu tenoučká vrstva, pokud jsi ovšem odstranil starou pastu z procesoru i chladiče. Není vyloučeno, že jsi něco opomenul připojit, či připojil nesprávně.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

MadMax22
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod MadMax22 » 12 bře 2014 20:53

Nepíšeš vůbec nic konkrétního, takže se PC třeba vůbec nespustil, protože si špatně zapojil konetory od front panelu :) Dokud neřekneš víc, tak se tu bude jen hádat :)

MaxDel
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod MaxDel » 12 bře 2014 20:59

Pasta na procesoru nemusí vůbec být, jestli chces pc pustit a vyzkouset tak nemusí...
spíš bych se přiklonil k tomu: Není vyloučeno, že jsi něco opomenul připojit, či připojil nesprávně.

A do takových akcí se nepouštěj, protože jediné co jsi udělal je že jsi ohnul nožičku u procesoru, jeste mozná pripojil spatne kabely.
S tím připojením by sis musel být 100% jistý, aby se dalo dál mluvit

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 12 bře 2014 21:54

Předpokládám, že packu jsi narovnal bez utržení?

Zapojil si přídavné napájení CPU? (4 pin)
Máš domáčknuté paměti?
Grafiku?

Pokud je vše zkontrolováno, nezbývá než to rozebrat a složit na stole. Jen deska, CPU, paměť, GK a zdroj. Zapneš to, když šroubovákem ťukneš (propojíš) dva piny PWR.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

nyvon
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod nyvon » 15 bře 2014 09:11

Zapojení jsem zkoušel několikrát, frontpanel jsem si vyfotil před vypojením takže je taky správně, a žádný ze zmíněných konektorů jsem také nevynechal, jedniné co jsem nezapojil schválně bylo usb z frontpanelu. Grafická karta je integrovaná.
Packu jsem narovnal bez utržení.
připojil jsem 24 pin i 4 pin, nevylučuji, že jsem nic nezapomněl, ale seděl jsem nad tím dost dlouho a nic mi tam nechybělo, zkusím to znovu :-)

Zpět na “Problémy s hardwarem”