Problem s diskem
- marcucci
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Problem s diskem
Panove,mohli by jste mi poradit. Vcera mi prisel novy PC Dell Dimension s AJ XP Home.Chci si tam dat CZ XP Home,ale nejde mi to preinstalovat. Pise chybu disku. Mam tam 160GB Mirror disk (takze vlastne 320GB). Nema to Dell chraneny proti prepsani? Uz nevim jak na to. Vse funguje na 100%,jen kdyz chci udelat reinstalaci,nemluvi se mnou. Diky
- Petr Škorec
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Čus
Já bych to zkusil zformátovat pomocí systémovky z Win ME. Ta by tak velkej disk mohla zvládnout. Nebo zkus nabootovat přes systémovku a starý wokna smaž. Když jsem jednou přeinstaloval anglický wokna českejma tak pár věcí zůstalo v angličtině a musel jsem starý wokna smazat a provést instalaci na čisto.
Zdá se že bude problém v tom RAIDu. Instalátoru systému je potřeba předhodit ovladače. Musíš někde na cd, či na netu mrknout po ovladačích k řadiči. Pak někdy během začátku instalace systému se instalátor ptá jestli nechceš nainstalovat ovladače SCSI nebo RAID tuším. Myslím že je to klávesa F6, píše to dole na obrazovce v tom modrým proužku a jen pár sekund, je potřeba to sledovat a ve správnou chvíli stisknout správnou klávesu
. Když budeš mít v disketovce disketu s ovladačem řadiče, sosne si ho a pak by měla instalace jít bez problémů...

- Petr Škorec
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
- Petr Škorec
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
- Rimmer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
přikláním se k Mirasovi, chyba bude s největší pravděpodobností v těch driverech. Zeptám se, při nabootování systémovým CD, zobrazí se obsah disku nebo WinXP hlásí, že disk nebyl nalezen??
Doporučuji projít si CD s drivery od tvojí základní desky, tam by jsi mohl nalézt nutné drivery - ty poté při instalaci WinXP stisknutím F6tky nainstaluješ. POZOR! Jednou jsem se celkem vypekl na tom, že soubory nebyly ve správné stromové struktuře (např. instalátor čekal adresář DRIVERS a já mu dal pouze soubory) - v takovémto případě by WinXP drivery nenalezly. Podrobnější info hledej v nějakém setup.txt .......
Doporučuji projít si CD s drivery od tvojí základní desky, tam by jsi mohl nalézt nutné drivery - ty poté při instalaci WinXP stisknutím F6tky nainstaluješ. POZOR! Jednou jsem se celkem vypekl na tom, že soubory nebyly ve správné stromové struktuře (např. instalátor čekal adresář DRIVERS a já mu dal pouze soubory) - v takovémto případě by WinXP drivery nenalezly. Podrobnější info hledej v nějakém setup.txt .......
Rimms
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3379
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek