Zdravím, dočasně používám Chrome a po několika hodinách mi zahltí RAM /aspoň myslím že je to od Chrome/ tak, že PC nelze vůbec používat. Musím to "vyčistit" přes Ashampoo Win Optimizer a restartovat. Pak je zase na 3 hodiny pokoj.
Nezná někdo způsob jak RAM rychle uvolnit.
Předem děkuji.
XP 32bit
Jak uvolnit RAM ? Vyřešeno
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak uvolnit RAM ?
Advanced system care - Já ho nepoužívám, ale pár známých ho používá a jsou s ním spokojeni.
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
- Tomasb98
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Nebo wise memory optimizer. Či používat jiný prohlížeč protože chrome je docela žrout paměti RAM.
-
- Pohlaví:
Díky zkusím. Nejde o to že je žrout, ale že tu RAM za čas úplně zahltí.
Vyzkoušeno - ten program je pěkný šmejd!
Vyzkoušeno - ten program je pěkný šmejd!
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak uvolnit RAM ? Vyřešeno
Prosím prosím, už nepište nic o čističích RAM nebo budu plakat. A už vůbec bych nezmiňoval tu hrůzu Advanced System Care.
Blue Spirit: Pamatuješ na ten článek o čištění operační paměti, co jsem sem okopíroval? (od Solomona a Russinoviche?)
Půjdeme na to trochu vědecky, ne? Až bude obsazení fyzické paměti velké, udělej mi screenshot Správce úloh, záložky Výkon a záložky Procesy, seřazené podle
množství alokované paměti od nejvíce po nejméně.
Blue Spirit: Pamatuješ na ten článek o čištění operační paměti, co jsem sem okopíroval? (od Solomona a Russinoviche?)
Půjdeme na to trochu vědecky, ne? Až bude obsazení fyzické paměti velké, udělej mi screenshot Správce úloh, záložky Výkon a záložky Procesy, seřazené podle
množství alokované paměti od nejvíce po nejméně.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- Pohlaví:
MiliNess díky, já to sem potom dám. Jenom bych doplnil že mám jenom 1,25GB RAM a virtuální si určuje systém. Měl jsem nastavenou vyšší, ale nijak to nepomáhalo. Pomalu ale jistě to stoupá a když to vyleze přes 2GB, tak je počítač nepoižitelný. Tohle co je na screench ještě ujde.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
To vypadá, že tu prasárnu dělá opravdu sám Chrome. Jinak to vypadá dobře.
Zkus ho vyměnit za něco jiného, alespoň dočasně.
Zkus ho vyměnit za něco jiného, alespoň dočasně.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
- Madara
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně tohle se mi také stávalo. Nyní mám Firefox a žádné problémy.
Mě se to zase stávalo s Firefoxem (hodně let jsem měl verzi 1.5!), ale po vypnutí se ta paměť vždycky uvolnila. Někdy mu to teda trvalo i pár minut
Když ten Chrome ukončíš a chvíli počkáš, tak paměť zůstane stále zaplněná? Zkus se potom do toho Správce úloh podívat, jestli pořád neběží. Možná se také "bojí umřít", podobně jako Word...

Když ten Chrome ukončíš a chvíli počkáš, tak paměť zůstane stále zaplněná? Zkus se potom do toho Správce úloh podívat, jestli pořád neběží. Možná se také "bojí umřít", podobně jako Word...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Pohlaví:
Já vím že to je Chrome, jenom se mi to nechce vypínat, nebo nějak čistit. To je akce skoro na 10 minut, hledal jsem nějakej grif, který tu RAM uvolní.
Momentálně Chrome potřebuji, ale jinak jsem na Opeře a tam j to fajn.
Momentálně Chrome potřebuji, ale jinak jsem na Opeře a tam j to fajn.
Já myslel po "vypnutí" toho prohlížeče, ne celého počítače. Asi jsem spíš měl napsat ukončení
Dokud ten program běží, tak neexistuje způsob jak mu jeho paměť sebrat. Má jí alokovanou u operačního systému a pokud jí neuvolní, je prostě trvale obsazená, i když jí třeba už k ničemu nepotřebuje.
To je mimochodem dost běžná programátorská chyba, a bohužel i "vlastnost" některých dnešních jazyků s nepříliš dobrým garbage collectorem. Asi jediný jazyk kde to funguje opravdu stoprocentně je Lisp, jenže v něm už dneska programují jen skuteční geekové.

Dokud ten program běží, tak neexistuje způsob jak mu jeho paměť sebrat. Má jí alokovanou u operačního systému a pokud jí neuvolní, je prostě trvale obsazená, i když jí třeba už k ničemu nepotřebuje.
To je mimochodem dost běžná programátorská chyba, a bohužel i "vlastnost" některých dnešních jazyků s nepříliš dobrým garbage collectorem. Asi jediný jazyk kde to funguje opravdu stoprocentně je Lisp, jenže v něm už dneska programují jen skuteční geekové.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”