Zdravim,
potrebuji prosim poradit. Koupil jsem NTB HP ProBook 4540s a na nem jsou WIN8. Ty mi ale nevyhovuji, koupil jsem tedy WIN 7, ale kdyz dam v biosu boot z CD tak to proste nejede. Velmi vzdalene vim, ze se jedna o nejakou tu ochranu v biosu, tusim ze secureboot, ale nevim si s tim rady, nerozumim tomu. Potrebuji prosim poradit, jak tedy bios nastavit, abych bez porblemu downgrade provedl.
Pak jeste jedna podruzna otazka - kde najdu na disku tu instalaci WIN 8 s kterou jsem NTB koupil? K NTB jsem nedostal zadne instalacni CD ani nemam s.n. na spodu NTB je jen samolepa s logem win 8 - koupeno v alze.
Moc dekuji za radu.
Jak nabootovat z CD při downgradu?
Re: Jak nabootovat z CD při downgradu?
Tak za 1 v biosu se moc nevyznám až přijde někdo chytřejší.. Za 2 počítač který sis koupil určitě má založní windows ... takže když přejdeš třeba na 7 tak nějakou klávesou vyvoláš zpět win8 .. Ale nejradši bych si ještě zalohoval na cd tu 8 kdyby ti náhodou ten záložní disk odešel...
no, to bych si zazalohoval, kdyz uz jsem za to zaplatil, ale nejak nemuzu tu instalaci win 8 najit a jak jsem psal, nemam k tomu ani serial number, tak snad ten bude v ty slozce...
Serial number je vše na záložním disku win
a co nebo kde je ten "zalozni disk" ?
-
- Pohlaví:
Tak určitě si dostal manuál kde je to popsáno. Na disku je Recovery oddíl a vyvolává se to nějakými klávesami.
K HP mám jenom toto:
K HP mám jenom toto:
Při prvním spuštění je možné vytvořit zálohu.Provede se standardně na 13ks CD nebo 3ks DVD.Recovery CD/DVD je také možné vytvořit kdykoliv později avšak nesmíte si zrušit skrytou partition a vytvoření CD/DVD je možno pouze jedenkrát.
Vítej na PC-help!
Podívej se do Správy disků, tam bys měl ten Recovery oddíl najít. Bude bez písmenka, takže se Ti jinak v PC neobjeví.
A docela by stálo zato, aby sis přečetl Návod k obsluze k tomu ntb, protože bys tam měl odpovědi na Tvé otázky najít. Tady Ti občas i někdo zbytečně zamotá hlavu.
Správa disků: Klikni na první ikonu vlevo na spodní liště, ve vyjeté tabulce klikni pravým myšítkem na Počítač a dále - Spravovat - povol vstup - Správa disků.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Bře 2014 11:55) ---
Je mi líto, ale tohle je jen matení neznalých laiků:
1. Serial number a Product key je zatracený rozdíl
2. Co to je záložní disk win
Dobře to napsal až Blue Spirit o vytvoření sady disků se zálohou.
3. Zopakuj si větnou skladbu, protože to, cos napsal, není česká věta, ale nesrozumitelný blábol.
Podívej se do Správy disků, tam bys měl ten Recovery oddíl najít. Bude bez písmenka, takže se Ti jinak v PC neobjeví.
A docela by stálo zato, aby sis přečetl Návod k obsluze k tomu ntb, protože bys tam měl odpovědi na Tvé otázky najít. Tady Ti občas i někdo zbytečně zamotá hlavu.
Správa disků: Klikni na první ikonu vlevo na spodní liště, ve vyjeté tabulce klikni pravým myšítkem na Počítač a dále - Spravovat - povol vstup - Správa disků.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Bře 2014 11:55) ---
SLospetr12 píše:Serial number je vše na záložním disku win
Je mi líto, ale tohle je jen matení neznalých laiků:
1. Serial number a Product key je zatracený rozdíl

2. Co to je záložní disk win

3. Zopakuj si větnou skladbu, protože to, cos napsal, není česká věta, ale nesrozumitelný blábol.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Já jsem do manualu nenahlidl, pac jsem zadnej nenasel. v krabici byl pouze ntb a nabijecka :(
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Bře 2014 11:58) ---
ale ok, kaslu na win 8, vem je cert, potrebuji tedy jen nastavit ten bios abych tam mohl nalejt ty win 7...
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Bře 2014 11:58) ---
ale ok, kaslu na win 8, vem je cert, potrebuji tedy jen nastavit ten bios abych tam mohl nalejt ty win 7...
S tím kašláním na Win8 neděláš dobře, budou se Ti hodit
Tady máš manuál http://h20628.www2.hp.com/km-ext/kmcsdi ... 8231-1.pdf
Zkusím ho ještě najít v češtině, teď nějak česká podpora HP nefunguje......

Tady máš manuál http://h20628.www2.hp.com/km-ext/kmcsdi ... 8231-1.pdf
Zkusím ho ještě najít v češtině, teď nějak česká podpora HP nefunguje......
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
diky, ale o nastaveni biosu pri downgrade se tam nepise...potrebuji nejak obejit ten secureboots, nebo vypnout, najde se nekdo, kdo mi s tim pomuze? Komu bych zavolal a online bysme to nastavil? Poslu flasku Morgana pri zdarnem downgradu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Bře 2014 12:16) ---
jediny duvod, proc win 8 zalohovat je ten, ze jsou legalni a ze jsem za ne zaplatil, kdyby se mi hodili, tak nebudu davat win 7 :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Bře 2014 12:16) ---
jediny duvod, proc win 8 zalohovat je ten, ze jsou legalni a ze jsem za ne zaplatil, kdyby se mi hodili, tak nebudu davat win 7 :)
Počkej, až se tu objeví petr22, ten Ti určitě se Secure Boot a downgradem na W7 poradí. Zatím mu můžeš napsat SZ a navést ho na své téma.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 5076
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
24 dub 2025 17:54
-
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3308
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 22:40
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”