zpomalené PC
zpomalené PC
ahoj ... má jedno staré PC ... procesor má frekvenci 1 GHz ... ale vůbec se tak nechová .. před časem se uplně zpomalilo !! ... zkoušel jsem pátrat čím to je, dočetl jsem se , že by to mohlo být v pomalém harddisku .. a že by primární kanál IDE měl jet na DMA, což je pravda, že nejde ( režim PIO ) .. nevíte co s tím ???
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Klikneš pravým tl.myši na ikonu Tento Počítač-dáš Vlastnosti-Hardware-Správce zařízení-Řadiče IDE ATA-Primární kanál IDE-Upřesnit nastavení-Režim přenosu-DMA je li k dispozici-OK.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Do paměti CMOS se ukládají všechna nastavení HW-frekvence CPU, napětí apod.
Když ji resetuješ, tak se všechna nastavení vrátí do výchozího stavu.
Resetovat ji můžeš dvěma způsoby:
1) buď přímo z jejího menu (zobrazí se, když budeš při startu PC mačkat Delete (nejčastěji))
2) nebo tlačítkem/propojkou na desce (viz. manuál k základní desce)
Přijdeš o všechna nastavení.(viz.výše)
Jinak-zkoušel jsi přeinstalovat ovladače k základní desce?
Když ji resetuješ, tak se všechna nastavení vrátí do výchozího stavu.
Resetovat ji můžeš dvěma způsoby:
1) buď přímo z jejího menu (zobrazí se, když budeš při startu PC mačkat Delete (nejčastěji))
2) nebo tlačítkem/propojkou na desce (viz. manuál k základní desce)
Přijdeš o všechna nastavení.(viz.výše)
Jinak-zkoušel jsi přeinstalovat ovladače k základní desce?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
Zpět na “Problémy s hardwarem”