Zdravím.
Mám HD o velikosti 45 GB s nainstalovanými XP. Koupil jsem Win 7, ale zjistil jsem, že na tomto disku mám vadné sektory (HD Tune). Chtěl bych tento disk vyřadit a Win 7 nainstalovat na druhý HDD o kapacitě 250 GB. Ten však chci nejprve rozdělit. Dotaz zní: Mohu prostě disk C (45GB) i s Win XP prostě odstranit a pak na ten druhý disk provést instalaci Win 7 a v rámci instalace jej rozdělit? Nebo mám nejprve druhý disk rozdělit, pak nainstalovat Win 7 a teprve poté disk C odstranit?
Díky za radu.
Win 7 a rozdělení disku
-
- Pohlaví:
Re: Win 7 a rozdělení disku
Ano takto.Mohu prostě disk C (45GB) i s Win XP prostě odstranit a pak na ten druhý disk provést instalaci Win 7 a v rámci instalace jej rozdělit?
Díky za rychlou radu. ještě doplněk - na tom druhém disku mám fotografie. Mám to před tou instalací zálohovat a vyčistit, nebo to můžu ponechat?
Díky
Díky
-
- Pohlaví:
Pokud ty fotky potřebuješ, pak by bylo dobré je zálohovat. Potom při instalaci rozdělíš disk, zformátuješ (možná je tam opačné pořadí) nainstaluješ systém a ty fotky tam zase dáš.
Díky a přeji hezký den...
-
- Pohlaví:
Není zač, napiš jak se podařilo. A předem si připrav ovladač na síťovou kartu, abys zprovoznil internet a mohl případně stáhnout další.
Počkat, počkat, ovladač LANky se nenainstaluje při těch sedmičkových woknech?
-
- Pohlaví:
Žádné ovladače se nenainstalují. Po instalaci systému musíš sám nainstalovat LAN a pak si systém, nebo ty stáhne ostatní. Jak by si to systém mohl sám nainstalovat, kde by vzal ovladač?
OK - mám koupený Superovlavač - myslíš, že bude stačit ho použít?
-
- Pohlaví:
Nebude stačit ho použít, tyhle programy jsou k ničemu, navíc jak by to asi stáhl, když není možnost se připojit k internetu? LAN musíš nainstalovat sám!
/Jdu na zubní
/
/Jdu na zubní

Tak to jsem v háji, protože nevím jak!!
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Prosím Tě. Je velká šance, že Windows 7 v sobě budou mít ovladač pro síťovou kartu. Takže žádný instalovat nejspíš nebudeš muset.
Každopádně, když máš na starém disku XP, tak ho jen z počítače vypoj a na jeho místo dej ten nový disk. Kdykoliv se potom můžeš k tomu disku s XP vrátit, kdyby něco nešlo.
Ovladače k základní desce a grafické kartě najdeš všechny na Internetu, ale jak jsem psal, většinu staršího hardware W7 znají.
Každopádně, když máš na starém disku XP, tak ho jen z počítače vypoj a na jeho místo dej ten nový disk. Kdykoliv se potom můžeš k tomu disku s XP vrátit, kdyby něco nešlo.
Ovladače k základní desce a grafické kartě najdeš všechny na Internetu, ale jak jsem psal, většinu staršího hardware W7 znají.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 5011
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
- 8
- 3300
-
od sabrik
06 pro 2024 15:35
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3230
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 1992
-
od Jirka88