INT HD 4000 + AMD 7670M switchable, Win 7 drivery

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Jiraya
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

INT HD 4000 + AMD 7670M switchable, Win 7 drivery

Příspěvekod Jiraya » 20 bře 2014 10:22

Zdravím!

Bohužel, už zase tady otravuju, ale jsem vážně v koncích :( Jedná se o tento NTB http://www.alza.cz/sony-vaio-e14-cerny-d358453.htm.

Mám dvě grafické karty, v ideálním případě přepínatelné. Notebook přišel s Windows 8, ty mi jednak nevyhovovaly a jednak jsem z nějakého důvodu neměl administrátorská práva. Přeinstaloval jsem na Win 7 (před půl rokem) a vše bylo OK, bohužel jsem si ale nezálohoval funčkní drivery (které jsem tehdy také hledal několik hodin). Nedávno jsme musel znovu přeinstalovat systém (komepletně zavirovaný) a přešel jsem na Windows 8.1, kde se mi po instalaci grafických ovladačů zapnul větrák na 100%, využítí HDD na 100% a NTB se vypnul. Takto pořád dookola => přeinstalování zpátky na Win7.

Oficiální drivery nepřipadají v úvahu (Sony za ně chce 60€ a jsou pouze pro Win 8 ). Našel jsem tedy několik návodů, ve většina radili nainstalovat prvně Intel a pak samostatně AMD. Intel jsem nainstaloval v pořádku. AMD jsem prvně nainstaloval nejnovější Catalyst = kartu ani nerozpoznal. Potom jsem nainstaloval nejnovější betu Catalystu => Karta rozeznána, ale v hrách nefunguje správně (problikávání, zasekávání, poloviční výkon). Potom jsem tedy zkusil najít starší Catalyst (zhruba půl roku, protože před půl rokem mi fungoval) a karta začala dělat to, co u osmiček. 100% fan, reboot a pořád dookola.

Přes bod obnovy jsem to vrátil aspoň do stavu, kdy byla nainstalována Intel HD 4000. Takže teď momentálně není nainstalována AMD, netuším jaký driver mám použít a z nějakého důvodu místo 6,5hod výdrže baterky mám 2,5hod :( Prosím poraďte mi. Děkuji za jakoukoliv pomoc.

PS. Vím, že Catalyst je balast, ale samostatně jsem driver pro 7670M nenašel, na AMD mě odkázali na neexistující stránky supportu Sony a to ještě pro US. Windows sám drivery dohledat nedokázal.

Díky, Jiraya
Piškoty na Tebe!

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Re: INT HD 4000 + AMD 7670M switchable, Win 7 drivery

Příspěvekod zeus » 20 bře 2014 11:59

Dej tam tyto ovladace, Japonci jsou vybiravi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Jiraya
nováček
Stav:

Příspěvekod Jiraya » 20 bře 2014 12:07

A mám je tedy odinstalovat oba, správně? A stačí odinstalovat přes přidat/odebrat program nebo musím nějakou utilitou ? Četl jsem, že by se takové drivery měly odinstlovávat v safe modu. To jsem zkoušel a windows mi nic instalovat/odinstalovat v safe modu nedovolí..
Piškoty na Tebe!

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 20 bře 2014 12:31

AMD stejne nemas a Intel se pripadne aktualizuje, takze klidne instaluj primo bez odinstalace.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Jiraya
nováček
Stav:

Příspěvekod Jiraya » 20 bře 2014 12:35

Okay díky moc, hned jak dojdu z přednášky vyzkouším a dám vědět.

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Bře 2014 17:15) ---

Nainstaloval jsem a vůbec nic se nestalo. Ve správci zařízení pořád "standartní zařízení VGA" a žlutý vykřičníček :/

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Bře 2014 18:10) ---

Ještě pro doplnění ze správce zařízení

Stav zařízení
"Toto zařízené nelze spustit. (Kód 10)"
Prostředky
"Toto zařízení právě nepoužívá žádné prostředky, protože na zařízení došlo k potížím"
Piškoty na Tebe!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”