Nefunkšní systém XP
Nefunkšní systém XP
Ahoj, kamoš donesl starší notebook HP, něco se mu s tím stalo, sám neví co- nejede mu systém. Tak jsem zjistil, že je tam poškozený soubor -/Win/Sys/vga852.fon, dal jsem z CD WinXP při instalaci systému opravit soubor, ale přeinstralování XP-ček jsem nedal, protože tam má důležité soubory( které nemá zálohované) Bootovací cd, ani disketu nemám. Daný soubor se opravil, systém začal najíždět (logo WIN XP), pak na skočí modrá obrazovka, viz. obrázek. Může někdo poradit co stím? dík.
Re: Nefunkšní systém XP
V nouzovém režimu taky nenajede? (mackej F8 při startu PC a vyber nouzový režim)
-
- Pohlaví:
Poškozený soubor registru. Doporučuji připojit disk na jiný (stolní) počítač a stáhnout z něj všechna data. Poté provést kontrolu pomocí CrystalDiskInfo. je možné, že už se poroučí a poškozené sektory jsou zrovna tam, kde je uložen registr.
-
- Pohlaví:
Tak já nevím, ale nějak tomu nerozumím
Spíš si myslím že oprava udělala víc škody jak užitku.
dal jsem z CD WinXP při instalaci systému opravit soubor, ale přeinstralování XP-ček jsem nedal, protože tam má důležité soubory( které nemá zálohované) Bootovací cd, ani disketu nemám
Spíš si myslím že oprava udělala víc škody jak užitku.
...žádný režim nejde spustit- ani pomocí F8. Pro Blue Spirit - první chybové hlášení -/Win/Sys/vga852.fon, po té opravě z CD, se opravilo. A při pokusu o nové spuštění, naskočila další chyba, takže to pomohlo vyřešit první chybu a systém měl snahu skoro naběhnou, ale naskočila modrá obrazovka.
A možnost připojit harddisk na další pc nemám-nemám potřebné vybavení- já mám jen svůj notebook a né stolní pc.
A možnost připojit harddisk na další pc nemám-nemám potřebné vybavení- já mám jen svůj notebook a né stolní pc.
-
- Pohlaví:
Já jen nerozumím tomu jak se to mohlo po opravě CD opravit, když píšeš, že bootovací CD nemáš. Máš tedy nebo nemáš?
Podívej se do C/Windows/minidump zda je tam nějaký soubor a upni ho na http://leteckaposta.cz/
Podívej se do C/Windows/minidump zda je tam nějaký soubor a upni ho na http://leteckaposta.cz/
-
- Pohlaví:
Já jen nerozumím tomu jak se to mohlo po opravě CD opravit, když píšeš, že bootovací CD nemáš. Máš tedy nebo nemáš?
Takže -mám instalační CD Win XP, to jsem dal do mechaniky a spustil instalaci. Po načtení zaváděcích souborů adt., naskočí 3 možnosti: 1instalovat systém, 2 opravit vadné soubory, 3 to už nevím co tam bylo. Tak jsem dal opravit vadné soubory a oprava se zdařila, jenže pak se objevila další chyba, viz. popis dříve.
A ten soubor - Podívej se do C/Windows/minidump zda je tam nějaký soubor - mám hledat na tom vadném notebooku, nebo instalačním CD XP-ček? Pokud na tom notebooku, jak ho mám zkopírovat, když se nedostanu, ani do nouzového režimu s MS-DOS, nejde spustit.
A ten soubor - Podívej se do C/Windows/minidump zda je tam nějaký soubor - mám hledat na tom vadném notebooku, nebo instalačním CD XP-ček? Pokud na tom notebooku, jak ho mám zkopírovat, když se nedostanu, ani do nouzového režimu s MS-DOS, nejde spustit.
Vlož instalační CD, spusť instalaci, na stránce s těmi třemi nabídkami ignoruj opravu pomocí opravné konzole a potvrď instalaci. Na jedné z následujících stránek Ti to nabídne opravu existující instalace Windows, tu potvrď a proběhne jakoby normální instalace včetně požadavku na Product Key. Nemusíš se bát o data, systém se buď podaří opravit, nebo je natolik poškozený, že opravit nepůjde a pak Ti nezbyde, než zálohovat data - nejlépe vložením HDD do jiného PC a zkusit čistou instalaci, zároveň můžeš HDD zkontrolovat pomocí Crystal Disk Info. Tu kontrolu proveď i když se Ti oprava povede.
Naposledy upravil(a) wattmetr dne 23 bře 2014 10:58, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
No jo chyba, to nezkopíruješ. Ale zkus následující. Nabootuj XP a vyber Konzoli pro zotavení (R) a do příkazového řádku napiš sfc /scannow . Proběhne oprava a možná se to povede. //Ta mezera před lomítkem musí být//
...takže bohužel, nefungujete, bude to muset dát profíkům na opravu, dík.
-
- Pohlaví:
Co nefunguje?
Tak přeinstaluj systém, to fungovat bude.
Tak přeinstaluj systém, to fungovat bude.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3182
-
od Daniel_Jackson
Zobrazit poslední příspěvek
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1965
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 4122
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”