TV výstup na V9520/TD
TV výstup na V9520/TD
Potřeboval bych poradit se zapojením tv výstupu na této grafice. Bohužel nemám tv ve stejné místnosti jako PC. Používám výstup z kompozitu(cinch). Při přehrávání dvd to jede bez problémů ale v případě souborů avi.mpg atd. mám akorát černý rámeček na obrazovce. kodeky jsou nainstalovány, a k přehrávání jsem skusil od WM, mp2, bs player.
Píšeš, že DVD ti to přehrává normálně, takže TV-out to nebude, spíše softwarový problém. Jak to vypadá, když to přehráváš přímo na počítači (monitoru)?
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nastavení TV karty umožňuje (většinou) tři varianty zobrazení: pouze monitor/ pouze TV/ monitopr i TV. V režimu monitor i TV musí karta počítat dva různé signály (VGA pro monitor a kompozit případně s-video pro TV) a to už prostě někdy nestíhá. Výsledkem pak je černá obrazovka na TV (a pokud nemáš navolený zobrazení Celá obrazovka, vidíš na televizi skin přehrávače a jeho "obrazovka" je černá). Takže: tvůj problém (pravděpodobně) vyřeší přepnutí grafárny do režimu POUZE TV. A jestli mi napíšeš, že to v tomhle režimu máš přepnutý, tak mě dost naštveš, takže dobře važ slova! 

Na monitoru to běží bez problémů. Bohužel při přepnutí pouze do režimu TV mi vypne monitor, a v případě že mám PC v jiné místnosti než TV tak si asi dokážete představit co nastane. Setkal jsem se, ale s tímto problémem i u ATI 9600 akorát že tam to se to alespoň občas rozběhlo v módu klonování displeje.
Pokud chceš zachovat stávající umístění kompu a TV, tak bych jako nejjednodušší řešení viděl investici do bezdrátové myši.
To ovšem v případě, že existuje nějaké místo mezi oběma pokoji s přímým přístupem k oběma zařízením. Nevím, jestli by nějaká myš byla schopna komunikovat s přijímačem přes zeď.
Také by sis měl dát pozor při nákupu na dosah signálu.

To ovšem v případě, že existuje nějaké místo mezi oběma pokoji s přímým přístupem k oběma zařízením. Nevím, jestli by nějaká myš byla schopna komunikovat s přijímačem přes zeď.

Také by sis měl dát pozor při nákupu na dosah signálu.
Znáte pravidla?
Kam až mé znalosti sahají, tal daná karta má dva naprosto nezávislý RAMDAC převodníky, jež se starají o vykreslování obrazu na výstupní zařízení. Nevidím tedy rozumnej důvod, proč by měl bejt s klonováním jakejkoliv hardwarovej problěm či to karta "neměla stíhat". Nevím, zas tak moc do toho nevidím, jestli se pletu nechť mě mmmartin opraví, spíš bych tipoval to tipoval na SW problém...
//btw: přesouván na vhodnější místo...
//btw: přesouván na vhodnější místo...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
2Miras: Teoreticky to zdůvodnit neumím, ale mám vyzkoušeno u několika různých TV karet, že výše popsaný problém lze odstranit výše popsaným postupem. Ke stejnému problému dochází velmi často při připojení datového projektoru k notebooku při současné aktivaci displeje notebooku a VGA výstupu. To že karta nestíhá je jenom moje úvaha, nenapadnul mě žádnej jinej důvod.
2ps: pro přepínání mezi jednotlivými režimy lze vytvořit klávesové zkratky.
2ps: pro přepínání mezi jednotlivými režimy lze vytvořit klávesové zkratky.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
A teď si uvědomuju, že ke stejnýmu jevu v konfiguraci notebook + datový projektor (tj. místo videa černý okno na plátně, na displeji notebooku vše OK) někdy dochází i pokud je do PowerPointové prezentace vložený nějaký multimediální soubor. Jednotlivé slajdy Powerpointu jsou v pořádku a jakmile dojde na přehrávání vloženýho multimedia, bývá na plátně místo pohyblivých obrázků černý čtverec.
Souhlasím s mirasem, že karta není zase tak špatná, aby to nezvládala. Ale evidentně nestíhá dekódování komprimovaného videa u dvou klonovaných ploch. Přepnutí "natvrdo" mezi zobrazovacími zařízeními by to určitě vyřešilo, ale komplikace jsou zřejmé.
2ps: Jaké máš nastavené rozlišení a obnovovací frekvence na monitoru a TV? Ještě mě napadlo, že by se možná dalo pomoct jejich zmenšením a tak trochu odlehčit grafárně.
btw: jaké máš CPU a RAM?
2ps: Jaké máš nastavené rozlišení a obnovovací frekvence na monitoru a TV? Ještě mě napadlo, že by se možná dalo pomoct jejich zmenšením a tak trochu odlehčit grafárně.
btw: jaké máš CPU a RAM?
Znáte pravidla?
Je to zvláštní, škoda že nikdo z nás neví co se v grafice vlastně s grafickým signálem děje
. Ten mikelův návrh že nestíhá dvakrát dekódovat by mohl mít něco do sebe, ale zas si říkám: Opravdu to dekóduje dvakrát? Nezpracuje to jen jendou a nestaraj se o výsledný rozlišení a obnovovací frekvenci RAMDAC převodníky?
Byl by problém z pokusnejch důvodů PC přenést a vyzkoušet místo klonování poslat obraz jen na tv výstup? Případně by možná mohlo jít nadefinovat klávesový zkratky pro přepínání mezi výstupem na monitor a na tv out...

Byl by problém z pokusnejch důvodů PC přenést a vyzkoušet místo klonování poslat obraz jen na tv výstup? Případně by možná mohlo jít nadefinovat klávesový zkratky pro přepínání mezi výstupem na monitor a na tv out...
Zpět na “Problémy s hardwarem”