Po zapnutí PC se někdy místo nápisu Vítejte objeví na stejném pozadí nápis Připravují se Windows a pak se otevře dočasný profil - viz příloha. Po restartu naběhne vše správně.
WIN 8 naběhnou správně až po restartu. Vyřešeno
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
WIN 8 naběhnou správně až po restartu.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Pohlaví:
Re: WIN 8 naběhnou správně až po restartu.
A co je psáno v tom protokolu událostí?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
K oknu Prohlížeč událostí jsem se proklikal, ale co z něj vybrat a jakým způsobem z toho vytvořit nějaký log, to už je pro mé IT znalosti příliš vysoká akrobacie. Nějaký návod jsem na fóru našel, snad je to to ono. Pokud ne, prosím o návod.
http://leteckaposta.cz/170496301
http://leteckaposta.cz/170496301
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
UP
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
UP.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Bohužel neporadím, ale uvažuji o přechodu na 8.1, a sleduji, že dost uživatelů má s tím OS problémy. Jen mne napadlo. zda nemáš nějaký problém s diskem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Možná zkus napsat SZ milinessovi, ten ten event určitě dekóduje.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pic:
Mám Win 8 (to jsem v dotazu zatajil
) a o přechodu na 8.1 jsem přestal uvažovat po přečtení několika témat tady i jinde. Řada stížností na to, že po přechodu to či ono přestalo fungovat a tam, kde se řeší zda 8.1 ano či ne to vychází + / - 50 na 50. Navíc mně leze na nervy nabídka přechodu na 8.1 ZDARMA při každém cca pátém startu systému.
Ohledně problému s diskem: tento důvod už někdo naznačoval v minulosti v souvislosti s řešením jiného problému, CrystalDiscInfo ani kontrola disku z Windows ale opakovaně nic nenaznačilo. Nicméně to znovu projedu a dám nové téma.
ITCrowd: Zkusím.
Dík.
Mám Win 8 (to jsem v dotazu zatajil

Ohledně problému s diskem: tento důvod už někdo naznačoval v minulosti v souvislosti s řešením jiného problému, CrystalDiscInfo ani kontrola disku z Windows ale opakovaně nic nenaznačilo. Nicméně to znovu projedu a dám nové téma.
ITCrowd: Zkusím.
Dík.
Ve svém dotazu píšeš, že k tomu dochází "někdy".
Z Tebou dodaných protokolů mj vyplývá, že někdy, ba i často není systém při nečinnosti PC vypnut.Při letmém prohlédnutí jsem zjistil nejdelší dobu běhu systému více než 143 hodin! Zkus zjistit, zda při vypnutí se PC skutečně vypne a občas nepřejde jen do spánku nebo hibernace a z tohoto stavu se pak možná probouzí do dočasného profilu a teprve po restartu, tzn. zapnutí PC z vypnutého stavu, naběhne správně!
Ale Miliness Ti to opravdu nejspíš vysvětlí úplně a tak, aby k tomu už nedocházelo.
Z Tebou dodaných protokolů mj vyplývá, že někdy, ba i často není systém při nečinnosti PC vypnut.Při letmém prohlédnutí jsem zjistil nejdelší dobu běhu systému více než 143 hodin! Zkus zjistit, zda při vypnutí se PC skutečně vypne a občas nepřejde jen do spánku nebo hibernace a z tohoto stavu se pak možná probouzí do dočasného profilu a teprve po restartu, tzn. zapnutí PC z vypnutého stavu, naběhne správně!
Ale Miliness Ti to opravdu nejspíš vysvětlí úplně a tak, aby k tomu už nedocházelo.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
...nejdelší dobu běhu systému více než 143 hodin!
To mi připadá málo pravděpodobné. Hibernaci používám jen výjimečně a prakticky každý večer počítač nejen vypínám (klik vpravo nahoře > Nastavení > Vypnutí), počkám, až počítač zhasne a pak ještě vypnu přívod vypínačem na prodlužce - tím vypínám i monitor a modem. Z několika důvodů totiž nemám rád situaci, kdy zařízení je od elektriky oddělené jen zavřenými polovodičovými přechody.
Přepočítej si to.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Podstatou mé odpovědi nebylo vyslovení pochybností ohledně tvého sdělení, je jasné, že sis to nevymyslel. Číslo si ale nedovedu vysvětlit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 7730
-
od StOrKcZ
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 18:52