Problem pri spustani Windows XP
Re: Problem pri spustani Windows XP
Tak to zkusíme jinak. Odpověz prosím na otázku Blue Spirita a pak nám řekni svoji sestavu včetně zdroje (pokud možno co nejpřesnější označení zdroje) a dále zda došlo jen k výměně HDD nebo ještě k nějakým dalším zásahům jak do HW tak i do SW toho PC.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Dal som novy HDD do PC, rozdelil som disk na 2 casti, potom som dal rychly format a zacal sa robit format,ale iba tej jednej casti disku (C:) (neviem preco sa neurobil aj format druhej casti disku), potom sa zacal instalovat Windows a ked sa nainstaloval, tak vo Windowse som videl len jednu cast toho disku cize iba (C:) a preto som potom opat dal bootovanie z CD a urobil som rychle formatovanie druhej casti disku (E:) a vo Windowse som uz videl aj druhu cast disku cize (E:)
-
- Pohlaví:
Tak sem dej screen ze Správy disků. Tam bude nějaká chyba.
Myslím, že chyba je už vcelku zřejmá - znovu spuštění bootování z CD a následné formátování druhé části HDD E: pomocí instalačního CD. Ten formát už měl proběhnout jen ve Správě disků a Tvým postupem už nějak došlo k porušení zavaděče systému. Já osobně bych přeinstaloval nebo opravil opravnou instalací (ne přes opravnou konzoli).
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Mam dosku ASROCK K8UPGRADE-NF3,procesor AMD Sempron 2800+ 1.61GHz, grafika MSI MS-StarForce GeForce FX 5500 Nvidia,a operacnu pamat 2x1GB. Najskor som si dokupil operacnui pamat 1x1GB a pocitac so starym diskom isiel. Potom som si dokupil ten novy hardisk.
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Dub 2014 14:21) ---
A ako mam urobit tu opravnou instalací (ne přes opravnou konzoli)?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Dub 2014 14:21) ---
A ako mam urobit tu opravnou instalací (ne přes opravnou konzoli)?
V té sestavě mně chybí právě ten zdroj, který jsem chtěl nejvíc.
Opravná instalace se dělá tak, že posloucháš pokyny instalátoru, vynecháš nabídku opravy přes opravnou konzoli a pokračuješ jakoby k nové instalaci a pak ti v jednom z dalších kroků instalátor vyhledá stávající systém a nabídne Ti jeho opravu. Tu odsouhlasíš a proběhne jakoby celá nová instalace, ale se zachováním všech dat a nastavení původní instalace.
Opravná instalace se dělá tak, že posloucháš pokyny instalátoru, vynecháš nabídku opravy přes opravnou konzoli a pokračuješ jakoby k nové instalaci a pak ti v jednom z dalších kroků instalátor vyhledá stávající systém a nabídne Ti jeho opravu. Tu odsouhlasíš a proběhne jakoby celá nová instalace, ale se zachováním všech dat a nastavení původní instalace.
V sprave diskov som mal napisane C:, E: v poriadku.
Zdroj Trust 370W, Power Supply Unit.
Botovanie mam nastavene 1-HDD, 2 - CD, 3- Disketa, ale ako mam zistit ci mam ostatne veci v biose spravne nastavene? - mozete mi s tym pomoct?
Dakujem.
Botovanie mam nastavene 1-HDD, 2 - CD, 3- Disketa, ale ako mam zistit ci mam ostatne veci v biose spravne nastavene? - mozete mi s tym pomoct?
Dakujem.
Skusal som dat tu Opravnu instalaciu a ani som ju tam nemal, iba sa ma to opytalo ci chcem formatovat alebo nie, a ked som dal nie, tak zacala normalna instalacia. Dokonca ani tu Opravnu konzolu mi neponuklo. Co mam teda robit?
stuper555 píše:V sprave diskov som mal napisane C:, E: v poriadku.
Dakujem.
Blue Spirit píše:Tak sem dej screen ze Správy disků. Tam bude nějaká chyba.
Takže:
1. Zdroj nic moc, ale utáhnout by to měl, pokud není starší jak cca 5-6 let
2. Bootování má být: 1. CD-ROM, 2. HDD, 3. a dále buď nic nebo něco dalšího.
3. Postrádám ten Screen ze Správy disků.
Při té opravné instalaci děláš něco špatně, bohužel když to nevidím krok po kroku, tak nevím, co

-
- Pohlaví:
Podle mne je právě chyba někde v té správě disků a je možné, že ji opravná instalace ani neumí opravit.
Bůh ví co se tam při těch "pokusech" stalo a nejlepší by bylo to nainstalovat znovu a pořádně!
Bůh ví co se tam při těch "pokusech" stalo a nejlepší by bylo to nainstalovat znovu a pořádně!
Pri instalaci viem ze ma byt bootovanie nastavene na 1. CD-ROM, 2. HDD, ale ja som napisal to bootovanie co mam uz nastavene po instalacii a spustani pocitaca.
A pri tej opravnej instalacii ako mozem robit nieco zle, ked nastavim len bootovanie na 1. CD-ROM, 2. HDD a dalej postupujem len podla toho co je tam napisane - takze najskor zacalo nacitavat CD a potom sa ma opytalo ci chcem formatovat alebo nie, a ked som dal nie, tak zacala normalna instalacia. Opravnu instalaciu mi neponuklo a dokonca ani tu Opravnu konzolu mi neponuklo.
Takze najskor mi zacne robit toto

a potom mi ponukne hned toto

Tuto moznost mi neponukne

a ani tuto moznost mi neponukne

Tie obrazky nie su priamo moje ale z netu
Ako dalej teda?
A pri tej opravnej instalacii ako mozem robit nieco zle, ked nastavim len bootovanie na 1. CD-ROM, 2. HDD a dalej postupujem len podla toho co je tam napisane - takze najskor zacalo nacitavat CD a potom sa ma opytalo ci chcem formatovat alebo nie, a ked som dal nie, tak zacala normalna instalacia. Opravnu instalaciu mi neponuklo a dokonca ani tu Opravnu konzolu mi neponuklo.
Takze najskor mi zacne robit toto

a potom mi ponukne hned toto

Tuto moznost mi neponukne

a ani tuto moznost mi neponukne

Tie obrazky nie su priamo moje ale z netu
Ako dalej teda?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-