Mám dojem, že se mi nějak víc zahřívá počítač, dřív byl obvykle téměř studený, zvenku. Stáhl jsem si proto SpeedFan, nainstaloval, ale moc tomu nerozumím. Na kartě "Souhrn" mi to ukázalo toto:
Fan 01: 33027 RPM Temp1: 43 C
Fan 02: 0 RPM Temp2: 144 C (červená značka)
Temp3: 21 C
Znamená to, že větrák č.2 nefunguje? Díval jsem se dovnitř, ale točí se všechny, i když grafická karta je velmi horká. Nedávno mi také vyměňovali síťový zdroj. Nevím, co s tím, díky za radu. Petr
přehřívání počítače
Nemyslím že bys ses měl znepokojovat. Že u FAN2 píše 0RPM neznamená vůbec nic. Buď na daným konektoru vůbec větrák není, nebo není regulovatelnej, tudíž ani neudává info o tom jak rychle se točí. Krom toho jestli ti Temp2 ukazuje 144 stupňů je to taky nějaká kravina, to už by se ti z compu dávno kouřilo
. Jak už sem tu někde poznamenal, SpeedFan není dokonalej, může se stát že si s pár buď exotickejma, nebo hodně novejma deskama nerozumí. Když můžeš PC rozdělat tak jednoudše ošahej nejdůležitější komponenty (chladič na CPU, chladič na čipsetu, grafika, disky, paměti,...) a zkus posoudit jestli je teplota v normálu. Můžou bejt horký, ale ne tak aby se na nich nedala udržet ruka...

Nemusíš se vůbec znepokojovat. SpeedFan ukáže tak vysokou teplotu, pokud příslušný senzor na desce není, anebo nepodporuje typ tohoto senzoru. Je to prográmek sice skvělý, ale nemůže zvládnout veškeré hardwarové modifikace (jednoduše proto, že jich je strašně moc).
Nejjistější máš diagnostický software od výrobce desky, pokud nějaký byl na přiloženém CD (např. AsusProbe).

Nejjistější máš diagnostický software od výrobce desky, pokud nějaký byl na přiloženém CD (např. AsusProbe).
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 32
- 7254
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
18 zář 2024 16:03