lagování v minecraftu

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

durdis
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

lagování v minecraftu

Příspěvekod durdis » 05 dub 2014 14:23

Dobrý den, natáčím lets playe na minecraft a pro lepší výkon a menší lagy jsem ze stolního pc (cpu 2x 1,8 ghz; 3 gb ram, 256 mb grafika; win xp) chtěl přejít na notebook (cpu 2x 2,2ghz; 4 gb ram, 2 gb grafika, win 8 )ale k mému překvapení jsem zjistil že na výkonnějším notebooku se hra seká víc, ačkoliv používám stejný modpack i mapu a nejnovější verzi javy, nevíte čím by to mohlo být?

Reklama
Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: lagování v minecraftu

Příspěvekod Oxxid » 05 dub 2014 14:30

Poprosím tě o přesné komponenty. V podpisu mám návod, udělej první bod.

durdis
nováček
Stav:

Příspěvekod durdis » 05 dub 2014 14:51

ke stolnímu pc bych měl přístup až za cca. 2 hodiny,stačí tento screen z notebooku,nebo bude potřeba i ze stolního pc?
hw.jpg

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 05 dub 2014 14:57

Frekvence a velikost grafické paměti opravdu neurčují výkon. Ta grafika si užírá z RAM, proto se tváří, že má VRAM 2GB, ve skutečnosti je více než 128 MB naprosto zbytečné.

Procesor je slabé Pentium, nejslabší řada procesorů. To samé i zbytek komponent.

Je to notebook na kancelářské práce, ne na hry. Ten stolní počítač bude pravděpodobně výkonnější...

Kim Spotcom
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Kim Spotcom » 05 dub 2014 15:18

Taky dost záleží jaký máš OS a jakým programem zachycuješ obraz... Například nahrávání na windows přes nějaký se mi ukrutně sekalo, zatímco na linuxu přes ffmpeg -f x11grab to bylo plynulé (mohu dát znění toho příkazu přesně, bylo to poměrně pracné nastavit, aby to šlo i se zvukem)

A do jakého formátu nahráváš? Nepočítej s tím, že zvládneš realtime nahrávání do x264 (pokud to vhodně nenastavíš nebo nepoužiješ hw encoding)

U toho screenu z lanovo g500 není vidět, jestli nemá druhou grafiku (našel jsem model s nějakým radeonem), je na 2 věci ten screenshot. (šipkau u #GPU #0)

Ten Pentium B960 je takový low end.... i když o 50% lepší než to CPU, na kterém jsem plynule nahrával já na linuxu přes x11grab
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.

durdis
nováček
Stav:

Příspěvekod durdis » 05 dub 2014 15:40

Na notebooku mam win 8 a nahrávám přes bandicam a někdy přes camtasii 8, jinak o změně na Linux jsem uvažoval dlouho, jen by mě zajímalo, jak je to tam s programy, třeba jak bych na něm rozjel program pro Windowsy,a jak moc by změna z win 8 na linux ulevila systemu? Jinak 2 grafiku nemám

Kim Spotcom
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Kim Spotcom » 05 dub 2014 15:48

To by bylo na jinou debatu, programy buď přimo existují v linuxové variantě (obzvlášť když jde o javové), nebo existuje spousta alternativ ;nebo programy pro windows lze více či méně úspěšně spustit ve wine (dokonce i FlStudio s asio driverem jde spustit pod wine, ale dalo to dost práce). Samozřejmě nepůjde všechno a asi i hry půjdou pomaleji, ale pořád existuje možnost ve formě virtualizace nebo dualbootu. CO jsem však nezkoušel, jak výkonnostně je virtualizace windows 7 s 3d akcelerací na linuxovém host systému. Vím, že byl li na WIndows, pak rychlost 3D her byla identická( vmware workstation).

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 05 dub 2014 15:50

Pro většinu programů existuje Linuxová alternativa nebo přímo verze pro Linux, každopádně s hrami tam moc nepochodíš... Třeba se to časem změní (máme tu Valve a steamOS, ale pochybuji o tom). I herní tituly, které byly oficiálně vydány pro Linux tam běží dost bídně oproti Windows...

Pak už jen zbývá emulace Win prostředí pomocí Wine ve, kterém můžeš spouštět nativní Windows aplikace, ale je to samý problém, obzvláště s hrami.

durdis
nováček
Stav:

Příspěvekod durdis » 05 dub 2014 17:45

Dobře, ale stejně mi pořád vrtá hlavou jakto, že na notebooku rozjedu třeba gta IV na vysoké detaily s mírnými lagy, kdežto na pc to bez lagů nerozjedu ani s nejhorším nastavením, stejně je to i u jiných her, ale proč zrovna u minecraftu je to opačně?

rad3k998
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod rad3k998 » 05 dub 2014 18:36

Tak to ti věřime, že na vysoké detaily :D S rozlišením kolik? 720x486? :D A jděte už do prd*le s těma ¨lagama¨ :D Však nevíte co to je... (teda jen vy, co to vážně nevíte, vy co to víte, tak se vás to netýká)
MSI 7870, Phenom2 X4 965, 8gb RAM, 1TB WD, SeaSonic M12II 520W,Gigabyte GA-970-UD3, Gelid ST...

Kim Spotcom
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Kim Spotcom » 05 dub 2014 19:00

lag je zpoždění, ale tazatel začal s touto terminologií... a teď jsem zmaten, co popisuješ: gta s nahráváním, minecraft bez nahrávání nebo s nahráváním? Sice už víme, že máš bandicam, a formát videa je jaký(odpověď avi vážně nestačí, ani h264)?
Protože rozdíl mezi presetem ultrafast a veryslow je propastný v rychlosti konverze.

Zpět na “Hry”