W7 a zmizení všech ikon na ploše

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

belier
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

W7 a zmizení všech ikon na ploše

Příspěvekod belier » 09 dub 2014 22:16

Zdravím,

stala se mi taková zvláštní věc, ráno jsem hledal jednu skrytou složku, skrytou proto, protože když jsem ji hledal přes průzkumník, tak v adresáři Users/uživatel nebyla, ale vyhledávání ji potom našlo. Poté jsem ve složce Users (kde byly složky "uživatel" a veřejné) dal vlastnosti a v atributech zaškrtl krom již zaškrtlého jen pro čtení také skrytý. Spustil se dlouhý proces a když ve 3/4 začaly přicházet errory, že některé soubory nelze něco (už nevím co to bylo :oops: ), tak jsem to stopnul. Poté několik hodin v pohodě a jakmile se mi vybila baterie a kleslo to na kritickou úroveň, zmizly všechny ikony z plochy.

Měl jsem za to, že po restartu to bude v pohodě, ale ejhle, stále pryč. Ikony jsou skryté, ostatně jako celá složka s Users - při vytvoření složky či souboru na ploše, píše o nahrazení, ale za boha se mi nedaří to dostat nějakým způsobem zpátky. Začalo to postupně dělat bordel ve více věcech - nejde spustit firefox, v Outlooku nefungují profily, odesílání a některé adresáře, G Drive je taktéž mimo provoz, zkrátka jako kdyby celá složka Users i s obsahem zmizela.

Zkoušel jsem obnovení systému na dnešní ráno (i minulý týden), ale neúspěšně, neobnoví se nic, jen vyskočí hláška, že obnovení se nezdařilo pravděpodobně kvůli antiviru. Ten jsem na doporučení hlášky dočasně vypnul a nic. Tak jsem ho i odinstaloval a pořád ta samá hláška. Už jsem z toho na bednu.. :?

Díky za pomoc

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: W7 a zmizení všech ikon na ploše

Příspěvekod Uziv00 » 09 dub 2014 22:41

Restart, vstup do nouzáku. Odstraň skrytý u složky Users. Zkontroluj práva. Příště než něco uděláš se dobře rozmysli.

belier
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod belier » 10 dub 2014 07:34

Zkusil jsem a nedaří se mi složku users najít ani zobrazit v nouzáku. Mám takový pocit, že už je to zralé tak na reinstal OS, protože i kdyby se nějak podařilo tu složku zobrazit, tak je tam přes 100 GB souborů, kterým to upravilo atributy a ty teď ovlivňují řadu dalších programů, předně tím, že se staly neviditelnými a řada programů nemůže pracovat.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 10 dub 2014 07:51

Odtrhni si v možnostech složky/zobrazení/ Skrýt chráněné soubory operačního systému. Nebo použij totalcommander s volbou Zobrazovat skryté a systémové soubory.

belier
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod belier » 10 dub 2014 08:52

Tak podařilo se mi udělat následující - vlezl jsem do users přes vyhledávání a v celé složce odškrtl atribut skryté, ikony na ploše se zobrazily, ale programy stále nefungují správně, plno z nich padá, outlook nejde ani otevřít, totéž některé prohlížeče atd.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 10 dub 2014 09:55

Tvá operace způsobila, že nejen složka Users ale i podřízené objekty (složky a soubory) jsou skryté. Takže je třeba nastavit neskryté i u nich.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pády všech her Příloha(y)
    od echo-cz » 21 říj 2024 22:01 » v Hry
    22
    6022
    od echo-cz Zobrazit poslední příspěvek
    23 říj 2024 00:12
  • Ikona na zastupci na ploše ve win 11
    od BigSandy » 10 črc 2024 04:56 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    3049
    od Uziv00 Zobrazit poslední příspěvek
    11 črc 2024 17:02
  • TigerVNC - jak si udělat na ploše zástupce?
    od BigSandy » 13 lis 2024 17:34 » v Programy ke stažení
    2
    3185
    od BigSandy Zobrazit poslední příspěvek
    14 lis 2024 18:58
  • Obsah složky se zrcadlí na ploše Příloha(y)
    od Grander » 01 dub 2025 17:44 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2945
    od Grander Zobrazit poslední příspěvek
    02 dub 2025 15:29

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”