Dobrý deň
Mám taký problém, na notebooku (HP 4520s energy star) mám prídavnú funkciu HP quick web. Po reinštalácii OS sme však zabudli na vytvorenie HP_Tools partície, kde sa tento softwér nahráva. a tak je táto funkcia teraz nefunkčná. Toto som si uvedomil až teraz, keď mám notebook plný dát a rád by som sa vyhol opätovnej inštalácii OS. Zistil som že inštalátor pre HP quick web je schopný vytvoriť túto partíciu sám, no keď sa o to pokúsim, vypíše mi že už mám 4 partície na disku a ďalšiu vytvoriť nemôžem. Vytvorené mám však len dve (C: a D:) plus NTFS partícia, o žiadnej tretej neviem.
Prosím, ak niekto viete ako zobraziť tú štvrtú partíciu, alebo poznáte iné riešenie, napíšte mi. Tento problém nieje urgentný, pretože nijako neobmedzuje samotný počítač, no je to šikovná funkcia ktorá vie človeku pomôcť, a tak by som ju rád sprevádzkoval.
Za skoré ohlasy vopred ďakujem.
HP_Tools partícia
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
HP_Tools partícia
Ak máte problém s mojou slovenčinou povedzte mi to.
Když máte problém s mou slovenštinou řekněte mi to.
Re: HP_Tools partícia
Screen ze Spravy disku nam osvetli, jak je to s oddily ve tvem ntb.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Tu sú screenshoty z správcu a aj programu na obnovovanie vymazaných súborov, ani jeden si túto partíciu nevšimol.
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Problém je, že ta disku není volné místo (přesněji řečeno nealokované do partitions), takže nejprve je potřeba ty disky zmenšit, což je potenciálně nebezpečné ( ale nikdy se mi problém nestal). Nevím, jestli existují programy, které disk zmenší on the fly, ale mě se na to osvědčil linuxový program ntfsresize, dokonce ti ukáže o kolik je možné oddíl zmenšit a kolik dat bude potřeba přesunout při dané velikosti. Může to trvat docela dlouho.. A je nějaký důvod pro rozdělení disku na C a D?
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.
-
- Pohlaví:
Kromě toho má ten disk jako dynamický. Takže se mu na to běžné nástroje nechytnou.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Práve preto sa pýtam vás, priestor nieje problém, pre HP_Tools stačí pár GB, problém je práve to, ako ho vytvoriť.
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
nabootovat linux a a zadat man ntfsresize pro nápovědu, pak lsblk pro výpis oddílů.
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Prepáčte, ale asi sme to vzali za nesprávny koniec, je nepotrebujem postup pre vytvorenie tejto partície, ale niečo čím vymažem tú štvrtú partíciu.
-
- Pohlaví:
Zkus co ti ukáže easeus partition master. Ale nemám nejmenší tušení jak vezme ten dynamický disk.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Nemal som dlhšiu dobu čas, tu je screen z toho part. mastera. Dúfam že vám to nejako pomôže, no odhalil tú neviditeľnú partíciu.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
To sa so mnou už nikto nebaví alebo čo??? Už tri dni ste sa neozvali.
Od vcerejska dopoledne to nejsou tri dny, navic nezapomen ze je vikend a vetsina lidi ma neco jineho na praci nez sledovat forum.
A jak jiz bylo konstatovano pred tydnem, problem je v tom, ze na tom disku nemas zadne volne misto.
Musis nektery stavajici oddil zmensit, aby bylo kde vytvorit dalsi. To Dcko musi jit zmensit i primo ve Windows.
A jak jiz bylo konstatovano pred tydnem, problem je v tom, ze na tom disku nemas zadne volne misto.
Musis nektery stavajici oddil zmensit, aby bylo kde vytvorit dalsi. To Dcko musi jit zmensit i primo ve Windows.