Problém s Přiřazením programu

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

TiTanerCZ
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s Přiřazením programu

Příspěvekod TiTanerCZ » 12 dub 2014 12:39

Zdar,
už mě asi 2 týdny trápí jeden menší problém s notebookem, soubory s příponou .ipt a .iam se nechtějí správně otevřít v programu Autodesk Inventor 2014, vždy to fungovalo bezchybně. Problém je takoví, že si system nepamatuje, nebo nechce pamatovat v čem to má otevřít, soubor tedy musím přetáhnout do programu aby se mi spustil, jinak mi to nejde, v seznamu výchozích programů Inventor nemám, a když tam najedu ručně, beze změny.

Nemá někdo stejný problém ? já na počítači nic než tohle nedělám, ale i některé filmové přípony mi nejdou nastavit, které před tím šli, nejedná se jenom o problém v Inventoru, systém si pamatuje jenom základní přípony a přípony programů, které jsem instaloval hned po instalaci OS (7zip, winrar,daemon tools, Office).

Zkoušel jsem i aktualizovat systém (windows 8.1) ale nezabralo... Díky za rady!

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Problém s Přiřazením programu

Příspěvekod mmmartin » 13 dub 2014 01:25

Klikneš na soubor pravým tlačítkem, z kontextového menu vybereš Otevřít v programu > Zvolit výchozí program > Další možnosti > Vybrat program > zaškrtnout volbu Použít tuto aplikaci pro všechny soubory .ipt, (případně .iam) > Najít aplikaci v tomto počítači a proklikat se k spouštěcímu .exe souboru programu Autodesk Inventor 2014. Toto je postup ve Win 8, ale v 8.1 to bude pravděpodobně stejné.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

TiTanerCZ
nováček
Stav:

Re: Problém s Přiřazením programu

Příspěvekod TiTanerCZ » 13 dub 2014 08:36

Díky, ale to jsem samozřejmě zkoušel, problém je v tom, že po kliknutí na program, v kterém se to má spouštět (se zaškrtnutým políčkem) se nic nestane, a nefunguje to ani z ovládacích panelů... Vše v systému pracuje dobře, až na tuhle drobnost, a obnovit se mi systém nechce. Zeptal jsem se i učitele a on mi řekl, že tam mám něco nabouraný, systém je ale jinak svižný, bez chyb až na to přiřazení. Windows 8 mám legální a aktualizovaný na nejnovější verzi. Nevím čim to je. V "Ovládací panely\Programy\Výchozí programy\Nastavit přidružení" nejsou tyto přípony vidět a v "Ovládací panely\Programy\Výchozí programy\Nastavit výchozí programy" vidím jenom Windows aplikace a zmíněný WinRaR a 7z. Kdyby se problém týkal jenom Inventoru, tak bych problém řešil na jejich stránkách, nefunguje to ale ani na BS Player a podobně.

Možná by to mohlo jít přes Registry ?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Panely otevřených programů na hlavním panelu Příloha(y)
    od Prorock » 20 říj 2024 15:00 » v Windows 11, 10, 8...
    28
    8190
    od Prorock Zobrazit poslední příspěvek
    02 lis 2024 13:41
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4338
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3625
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s internetem Příloha(y)
    od valama » 06 dub 2025 16:13 » v Internet a internetové prohlížeče