Má smysl upgrade z W7 na W8.1?
Má smysl upgrade z W7 na W8.1?
Nedavno mi odešel původní HDD, takže jsem sehnal nový a musím tak samozřejmě nainstalovat i nový Windows. Lámu si však hlavu, zda si mám znovu nainstalovat W7 na který mám licenci a nebo zainvestovat do upgradu na W8.1? Mělo by to v mém případě nějaký podstatnější (pozitivnější) význam nebo je to zbytečný/zanedbatelný? Díky.
Naposledy upravil(a) NuM3Ro dne 30 srp 2014 19:57, celkem upraveno 1 x.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Má smysl upgrade z W7 na W8.1?
To musíš vědět ty, jestli ti W8.1 sedí a zda případně využiješ nové funkce.
Solidní prodejce ti to nechá osahat (ne internetový prodejce a nemám na mysli jeho genitálie)
Solidní prodejce ti to nechá osahat (ne internetový prodejce a nemám na mysli jeho genitálie)
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Tak jde mi hlavně o to, zda vzhledem k mojí HW konfiguraci by nedošlo spíš ke snížení celkovýho výkonu? Např. na dosavadním W7 x64 jsem GTA IV nebo Mafii II hrál s nastavením mezi low - medium a hry mi v průměru běžely okolo 20 fps, což mi dostačovalo. Jak by tomu bylo v případě W8.1? Běžely by mi zmíněný hry alespoň stejně, líp nebo naopak by byly nehratelný?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to netuším.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
Nebo se ještě zkusím zeptat takhle, který z Windowsů v praxi HW zatěžuje více (ať už je to třeba v klidu na ploše nebo při určitý stejný operaci)? 7 nebo 8.1?
Pro me mel, takze za me ano
Můžeš napsat něco konkrétního v čem jsi poznal výraznější změnu k lepšímu?
To se tezko pise, proste jsem s tim spokojeny, byl sem spokojeny s NT, XP, Vistama, 7 a 8. Hry mi jedou vsechny, ale to mi jely vzdy.
Rozhodne je rychlejsi pristup k disku, celkem mi vyhovuje metro launcher, metro aplikace vubec nevyuzivam. Vzhledem k tomu, ze win 8 nejsou drahe a jsou podporovany prednostne, neni moc o cem uvazovat.
Rozhodne je rychlejsi pristup k disku, celkem mi vyhovuje metro launcher, metro aplikace vubec nevyuzivam. Vzhledem k tomu, ze win 8 nejsou drahe a jsou podporovany prednostne, neni moc o cem uvazovat.
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
NuM3Ro píše:Tak jde mi hlavně o to, zda vzhledem k mojí HW konfiguraci by nedošlo spíš ke snížení celkovýho výkonu? Např. na dosavadním W7 x64 jsem GTA IV nebo Mafii II hrál s nastavením mezi low - medium a hry mi v průměru běžely okolo 20 fps, což mi dostačovalo. Jak by tomu bylo v případě W8.1? Běžely by mi zmíněný hry alespoň stejně, líp nebo naopak by byly nehratelný?

Test zde
Tak nejspíš nadále zůstanu u W7. Z toho co vidím a čtu by mi W8.1 vytížení na HW neodlehčil, výkony her jsou zanedbatelně stejný a nový funkce nevyužiju.
Co tady v dotazech pozoruji, tak by ti ty hry pod 8.1 nejspíš neběžely vůbec
Teda, kamarád mi říkal že nakonec rozjel úplně všechno, ale dalo mu to dva dny práce, a v podstatě z těch Wosmiček udělal téměř W7, tím co z nich odinstaloval a naopak do nich doinstaloval navíc...
A jestli máš legální, vidím to jako vyhazování peněz kupovat další. Osobně bych to radši investoval do pamětí nebo něčeho užitečnějšího než kostičkované matlafonské omalovánky.

Teda, kamarád mi říkal že nakonec rozjel úplně všechno, ale dalo mu to dva dny práce, a v podstatě z těch Wosmiček udělal téměř W7, tím co z nich odinstaloval a naopak do nich doinstaloval navíc...
A jestli máš legální, vidím to jako vyhazování peněz kupovat další. Osobně bych to radši investoval do pamětí nebo něčeho užitečnějšího než kostičkované matlafonské omalovánky.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Faraon, od tebe bych to necekal:-))
No mi jede vse bez problemu, win8 jsou mensi omalovanky jak win7, metro nepouzivam vubec a neznam nikoho, mimo tabletu, kdo ho pouziva.
Nicmene, v dusledku je to jedno, update neni nutny
No mi jede vse bez problemu, win8 jsou mensi omalovanky jak win7, metro nepouzivam vubec a neznam nikoho, mimo tabletu, kdo ho pouziva.
Nicmene, v dusledku je to jedno, update neni nutny
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 37
- 27573
-
od Ghoust23
Zobrazit poslední příspěvek