Čest,
mám starší základní desku (MB GIGABYTE soc.AM2+ MA770-DS3, AMD 770,1xPCIe x16 ) a hledám pro ní vhodný procesor nejlépo více jak dvou jádrový.
Našel jsem -
Čtyřjádrový 64bitový procesor
platforma Socket FM2
pracovní frekvence jader 3.2 GHz (3.7 GHz Turbo)
Cache: 2x 64kB L1 pro data + 4x 16 kB instrukce, 2x 2MB L2
dvoukanálový DDR3 řadič pro max. 1866 MHz paměti
32nm SOI výrobní proces
TDP 65W
Mohu jej použít nebo mi neco doporučíte.
Dííík
Poraďte mi vhodný procesor pro starou desku s AM2+ *
Poraďte mi vhodný procesor pro starou desku s AM2+ *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 25 dub 2014 10:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu „nový procesor“
Důvod: Upřesnění nadpisu „nový procesor“
Re: Poraďte mi vhodný procesor pro starou desku s AM2+ *
Tady máš procesory podporované Tvou MB: http://www.gigabyte.com/support-downloa ... x?pid=2874
Něco jiného tam nacpeš dost těžko. Jinak socket FM2 je jiný než AM2+ a chybí Ti tam označení procesoru.
Něco jiného tam nacpeš dost těžko. Jinak socket FM2 je jiný než AM2+ a chybí Ti tam označení procesoru.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Jen dej pozor - pokud je v posledním sloupečku N/A, pak ten CPU není podporován! 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
kompletně vše? am2+ am3 a am2?
Je to seznam podporovaných procesorů, tedy vše. Jen v tom posledním sloupečku je buď požadovaná verze BIOSu (vyšší verze obvykle není problém) a pokud je tam N/A, pak ten procesor není podporován.
Snad jsem to napsal srozumitelně.
Snad jsem to napsal srozumitelně.
momentálně mám AMD Athlon 64 X2 5200+ EE a našel jsem podle podporované tabulky AMD Phenom X4 9550, 2.2GHz, AM2+. Je tedy použitelný a bude znatelný rozdíl?
Však tam jde, Phenom II X4 975 3600MHz. To je to nejrchylejší co tam lze dát.
Podívej se, jakou máš revizi desky, najdeš to za označením přímo na desce, bude tam v1.0 nebo v2.0. Ty potřebuješ v2.0, pro v1.0 bychom možná museli pátrat dál. Dále zjisti verzi BIOSu - FA, FB, FC, FDE - mělo by to být na post obrazovce při startu nebo přímo v BIOSu. Také ho umí některé diagnostické programy, třeba Everest.
Když bude vše sedět, poslechni Oxxida.
Když bude vše sedět, poslechni Oxxida.
na desce i krabici je AMD 770/SB600/rev.1.0 a jediné označení biosu, které jsem našel je BIOS v6.00PG nebo AMD 770 BIOS for GA-MA778-DS3 F3
nic víc tam nevidím. Everest uvádí, že typ biosu je neznámý.
nic víc tam nevidím. Everest uvádí, že typ biosu je neznámý.
Tady máš podporované CPU pro Tvou desku (rev v1.0) http://www.gigabyte.com/support-downloa ... x?pid=2722
Co se BIOSu týká, zkusím se ještě kouknout.
Tak tady máš odpovídající potřebné BIOSy http://www.gigabyte.com/products/produc ... =2722#bios
Bez dalších úprav Ti to zkousne Phenom X4 9500, lepší pak s upgradem BIOSu Phenom X4 9850.
Co se BIOSu týká, zkusím se ještě kouknout.
Tak tady máš odpovídající potřebné BIOSy http://www.gigabyte.com/products/produc ... =2722#bios
Bez dalších úprav Ti to zkousne Phenom X4 9500, lepší pak s upgradem BIOSu Phenom X4 9850.
opravdu Vám všem moc děkuji za pomoc moc mi to pomohlo, ale teď to bude detektivní práce 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
více ssd na desku asrock b450 pro4 Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 03 lis 2024 16:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1552
-
od MrVoltz
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 08:17
-
-
-
Jakou desku b350 a výš mATX s 2x M.2 NVMe sloty?
od b.m » 21 led 2025 23:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 4159
-
od b.m
Zobrazit poslední příspěvek
02 úno 2025 00:50
-
-
- 0
- 2177
-
od admiss