Potíže s instalací zvukovky Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Potíže s instalací zvukovky
Ahoj, tak se na mě vybod kamarád expert a byla jsem nucena sama přeinstalovat Windowsy. Už při loňském přeinstalování dělala zvukovka problémy, nechtěla hrát, ale povrtal se v tom a šlo to. Teď zase - ovladač zvukovky svítil s vykřičníkem, tak jsem ho nechala doplnit přes nějaký čipset, co mám na cd. Ten nejvhodnější to nenašlo, ale nainstalovalo to nějaký hodně podobný - hlavně že vykřičník zmizel. Jenže teď zjišťuju, že to sice přehrává mp3 a jiné zvuky, ale ty s koncovkou wav dvojnásobnou rychlostí. Můžete mi někdo poradit, jak to zprovoznit? Další data, případně icq číslo poskytnu na požádání...
No, určitě budem ještě potřebovat výšku, váhu, míry a stav. Dělám si srandu
Minimálně by to chtělo přesnej typ desky. Předpokládám že zvukovka bude integrovaná. Všeobecně co nejpodrobnější informace o konfiguraci by bodly. Jestli nevíš co je tam za desku zkus CPU-Z
//EDIT: Ještě sem se zapomněl zeptat na operační systém.
A ještě jedna otázka: Co za přehrávač to používáš? Nezkoušela si stejnej soubor pustit v různejch přehrávačích?

Minimálně by to chtělo přesnej typ desky. Předpokládám že zvukovka bude integrovaná. Všeobecně co nejpodrobnější informace o konfiguraci by bodly. Jestli nevíš co je tam za desku zkus CPU-Z
//EDIT: Ještě sem se zapomněl zeptat na operační systém.
A ještě jedna otázka: Co za přehrávač to používáš? Nezkoušela si stejnej soubor pustit v různejch přehrávačích?
Naposledy upravil(a) miras dne 03 srp 2005 11:06, celkem upraveno 2 x.
-
- Pohlaví:
mmmartin píše:Při tom přehrávání dvojnásobnou rychlostí je i intonace posunutá o oktávu výš?
Díky, že jste se mě ujali, jste zlatí. Odpovím zatím na toto: ano, je posunutá o oktávu výš, máš s tím zkušenosti? Zbytek pošlu večer, zatím co vím z hlavy - operační systém mám WINme a základová deska není původní - ta stará vyhořela, tak se sehnala nějaká hodně podobná a zvukovka zůstala moje... Ještě jednou dík.
-
- Pohlaví:
Vyřešeno
typ desky (nerozumím tomu, tak píšu asi zbytečnosti):
manufacturer: Gigabyte Technology Co. Ltd.
model: 7ZM 1.0
chipset VIA KT133A
southbridge VIA VT82C686
sensor VIA 686 A/B
Zvukovka: SoundMAX Integrated Digital Audio
na čipsetu mám 3 ovladače:
sound/adi/soundmax/wdm/sm/smwdm.inf
sound/adi/soundmax/wdm/se/smwdm.inf
sound/adi/soundmax/wdm/w2k/smwdm.inf
- všechny reagují stejně
když otevřu přesné info o ovladači, mám tam:
smwdm.sys
vmm32.vxd (ntkern.vxd)
mmdevldr.vxd
(ale tomuhle nerozumím)
tou dvounásobnou rychlostí se přehrávají systémové zvuky, takže nevím, jaký přehrávač máte na mysli, abych napsala.
Ještě něco mám napsat? Ten program jsem si stáhla, jen nevím, jaká data z něho mám opsat
manufacturer: Gigabyte Technology Co. Ltd.
model: 7ZM 1.0
chipset VIA KT133A
southbridge VIA VT82C686
sensor VIA 686 A/B
Zvukovka: SoundMAX Integrated Digital Audio
na čipsetu mám 3 ovladače:
sound/adi/soundmax/wdm/sm/smwdm.inf
sound/adi/soundmax/wdm/se/smwdm.inf
sound/adi/soundmax/wdm/w2k/smwdm.inf
- všechny reagují stejně
když otevřu přesné info o ovladači, mám tam:
smwdm.sys
vmm32.vxd (ntkern.vxd)
mmdevldr.vxd
(ale tomuhle nerozumím)
tou dvounásobnou rychlostí se přehrávají systémové zvuky, takže nevím, jaký přehrávač máte na mysli, abych napsala.
Ještě něco mám napsat? Ten program jsem si stáhla, jen nevím, jaká data z něho mám opsat
-
- Pohlaví:
Jinx píše:No podobnou desku mam taky akorat od msi a zvuk jede bez problemu, jaky pouzivas prehravac a verzi ovladacu ? Zkusil bych na strankach vyrobce desky stahnout nove a zkusit nainstalit.
Kde zjistím, jaký používám přehrávač a verzi ovladačů? Já tomu fakt moc nerozumím. Když řeknu, že normální, tak se mi asi vysmějete, jako s tím icq - já myslela, že on-line se líp vysvětluje, kde co mám zmáčknout.
Ano, máš pravdu, on-line by to bylo nejlepší, má to ale i svý mouchy. Já bych se k tobě nejspíš dostal až o víkendu, jestli to někdo zvládne dřív těžko říct. ICQ určitě hoď, uvidíme.
Možná to bude malinko komlikovanější. Říkáš že zvukovku sis nechala svou. Nevíš náhodou co za zvukovku to je? Ono otázka je, kterou zvukovku vlastně používáš. Nejlepší bude to ICQ a krok za krokem tě navádět. CPU-Z si zvládla perfektne, napsala si přesně co bylo potřeba!
Možná to bude malinko komlikovanější. Říkáš že zvukovku sis nechala svou. Nevíš náhodou co za zvukovku to je? Ono otázka je, kterou zvukovku vlastně používáš. Nejlepší bude to ICQ a krok za krokem tě navádět. CPU-Z si zvládla perfektne, napsala si přesně co bylo potřeba!
Aktuální ovladače pro svoji integrovanou zvukovku najdeš tady:
http://www.giga-byte.com/Download/Download.asp?FileExtName=exe&DownloadPath=/MotherBoard/FileList/Driver/driver_audio_via_win2003
Klikni na symbol diskety v řádku Europe a začne stahování.
Instalaci nejlépe provedeš přes Ovládací panely a Sytém. Po naběhnutí okna "Vlastnosti systému" vyber záložku Hardware a Správce zařízení. V sekci Řadiče zvuku, videa a herních zařízení jsou i ovladače pro zvukovku.
Mohly by to být něco jako "AC'97 Driver for VIA 686 Controller". Když to vybereš, zmáčkni pravé myšítko a vyber Vlastnosti. Na kartě Ovladač najdeš informace o verzi ovladače (mimochodem verze ke stáhnutí je 5.20). Radím ti odinstalovat starý ovladač klepnutím na tlačítko Odinstalovat. Potom spusť stáhnutý soubor, aby se nainstalovaly nové ovladače.
Uff, to byla fuška.
Doufám, že po tomhle ti to pojede normálně.
http://www.giga-byte.com/Download/Download.asp?FileExtName=exe&DownloadPath=/MotherBoard/FileList/Driver/driver_audio_via_win2003
Klikni na symbol diskety v řádku Europe a začne stahování.
Instalaci nejlépe provedeš přes Ovládací panely a Sytém. Po naběhnutí okna "Vlastnosti systému" vyber záložku Hardware a Správce zařízení. V sekci Řadiče zvuku, videa a herních zařízení jsou i ovladače pro zvukovku.
Mohly by to být něco jako "AC'97 Driver for VIA 686 Controller". Když to vybereš, zmáčkni pravé myšítko a vyber Vlastnosti. Na kartě Ovladač najdeš informace o verzi ovladače (mimochodem verze ke stáhnutí je 5.20). Radím ti odinstalovat starý ovladač klepnutím na tlačítko Odinstalovat. Potom spusť stáhnutý soubor, aby se nainstalovaly nové ovladače.
Uff, to byla fuška.

Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
-
- Pohlaví:
mikel píše:Aktuální ovladače pro svoji integrovanou zvukovku najdeš tady:
http://www.giga-byte.com/Download/Download.asp?FileExtName=exe&DownloadPath=/MotherBoard/FileList/Driver/driver_audio_via_win2003...
Mikel, dík za chvilkovou naději, ale nevyšlo to. Udělala jsem, jak jsi napsal, ale nainstaloval se mi tam zas ten původní ovladač a navíc mi ten stažený soubor začal psát hlášku "Audio not enable - entry not found in the string table". Ten původní ovladač mám 5.12.01.3000
Našla jsem ještě nějaká data, tak je sem hážu:
Zvukové zařízení:
Název SoundMAX Integrated Digital Audio
Výrobce: Analog Devices, Inc.
Stav: OK
Kanál přerušení: IRQ 10
Vstupně-výstupní port 0xD000-0xD0Ff
Vstupně-výstupní port 0xCC00-0xCC03
Vstupně-výstupní port 0xC800-0xC803
Ovladač c:\windows\system\vmm32.vxd (, 1 019,75 kB (1 044 229 bajtů), Není k dispozici)
Ovladač c:\windows\system\mmdevldr.vxd (4.90.3000, 17,62 kB (18 043 bajtů), Není k dispozici)
miras taky dík za naději, vypadá to, že fakt bude tvé navádění potřeba

Hmm, podle tech hlasek co ti to pise bych to videl na to ze mas bud rozbita okna nebo neco blbe nastaveno v biosu. Mrkni jestli je tam ten soubor ovladace u ktereho ti to vypsalo cestu. Doufam ze instalujes ovladace pro spravnou verzi windowzu, mozna by byl jeste problem s nejakym service packem, nebo nejaky hw konflikt
Jeste by jsi mohla zkusit vjet do ovladacich panelu, spravce zarizeni, odebrat ovladac i zvukovku, restartnout pc a nainstalit to znova i s prislusnymi ovladaci. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1194
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 08:19
-
- 8
- 7423
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2407
-
od petr22
05 črc 2024 18:52
-
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3881
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”