Objednávka ze zahraničí - DPH

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Arha
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Objednávka ze zahraničí - DPH

Příspěvekod Arha » 27 dub 2014 09:51

Zdravím,

chtěl jsem se na něco zeptat. Chci objednat věc z tohoto obchodu v hodnotě 1800 Kč s tím, že je poštovné zdarma. Jak jsem se dočetl, DPH se platí, pokud je objednávka nad 22 euro, ale zároveň se to počítá jak z hodnoty balíčku, tak poštovné apod. Jak je to ale, pokud je poštovné zdarma? Nebudou po mě na poště ještě něco chtít? Popř., jak zjistím, kolik doopravdy zaplatím, pokud přes paypal zaplatím tu objednávku, ale cena se mi naúčtuje ještě za DPH, ale až u nás?

Díky :-)
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Objednávka ze zahraničí - DPH

Příspěvekod petr22 » 27 dub 2014 10:08

Kolik zaplatis se zjistit v podstate neda.

Jsou dve moznosti:

1. Zbozi ti procli na celnici, takze zaplatis celni poplatek, DPH a mozna jeste neco. Prijde ti to postou na dobirku za cenu toho co mas doplatit.
2. Celnik to necha projit a prijde ti to postou domu a nikdo po tobe nebude nic chtit.

Jestli nakupujes poprve a bude to proclene, tak bude chtit Ceska posta podepsat plnou moc aby to udelali za tebe a dolozit cenu zbozi (staci screenshot z Paypalu).

Jestli koupis neco co je vedene jako padelek nebo zakazane v EU tak ti to celnik muze bez nahrady zabavit.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 27 dub 2014 10:14

Spousta informací přímo od pramene tady.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Arha
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Arha » 27 dub 2014 10:24

Tam už jsem to přečetl, díky. Spíš mě zajímala vlastní zkušenost někoho, jestli je to v pohodě. Chci koupit malému mobil levný, a ceny mi tam vyhovují. Jen abych pak z 1700 neplatil třeba 3000 :-)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 27 dub 2014 10:26

Jestli ti to projde tak zaplatis presne to co na DX

Kdyz ti to procli tak si pripocti celni poplatky a DPH

Arha
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Arha » 27 dub 2014 10:43

Ale CLO se platí až od 150 eur ne?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 27 dub 2014 10:44

Ne clo, ale celni poplatek. To ze ti to Ceska posta procli je placena sluzba (na to budou chtit tu plnou moc).

Ovsem jestli to procli nebo pusti dopredu nikdy nezjistis.

Arha
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Arha » 27 dub 2014 10:51

Ach tak, omlouvám se.

Zkusím sehnat někoho, kdo tam již objednával.

Jinak, jeden má zkušenost, popsal ji tady..

Deal Extreme je čínský e-shop s gadgety sídlící v Hongkongu. Na tom by nebylo až tak moc zajímavého, až na to, že poštovné je zcela zdarma. Ano, můžete si klidně objednat drobnost za dolar nebo dva a zboží Vám dojde poštou zhruba za 14 dní. Nejedná se o žádný podvod či něco podobného, viz. reference zákazníků. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že se neplatí CLO ani DPH - vše je posíláno s razítkem "GIFT" a hlavně je udaná nízká hodnota. Jinak zásilky ze zahraničí (z USA, Číny, apod.) do hodnoty 22 EUR jsou osvobozeny od DPH. Do hodnoty 150 EUR (nebo ekvivalentu) jsou zásilky osvobozeny od CLO. Ještě se mi nestalo abych platil něco navíc i když byla zásilka kontrolována celníky.

Je to vůbec legální?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 27 dub 2014 10:56

To co tam ten clovek pise je principialne nesmysl. On ten celnik totiz neni blbec, vidi odkud to jde a kdyz ma podezreni, ze by v tom mohlo byt neco drazsiho tak to budto projede rentgenem nebo rovnou otevre. Ten trik s razitkem GIFT nefunguje uz hezky dlouho. Telefon v originalni krabici poslany z internetoveho obchodu za darek nejspis nebude povazovat nikdo.

A kdyz to otevre, tak ti posle na dobirku nebo mailem papir, kde mas dolozit hodnotu zbozi a kdyz to neudelas, tak vypocte dph z prumerne hodnoty zbozi zjistene na netu prepocitane na koruny podle oficialniho kurzu.

Postovne zdarma nabizi polovina cinskych obchodu - nicmene je to Cinska posta, takze s nelze divit kdyz se zasilka ztrati nebo prijde za 3 mesice. Pres DHL kde to muzes sledovat je to pochopitelne placene. Kdyz ti na telefon napisou hodnotu 10 USD, nekde se ztrati tak od nikoho nic nedostanes, max. tech 10 USD jako nahradu.

Arha
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Arha » 27 dub 2014 11:38

Ještě dotaz, zjistil jsem, že mají sklady i v UK a jiných evropských zemích.. Je teda teoreticky možné, že to pošlou do skladu třeba v Německu a do ČR to bude zdarma bez DPH? Když je to v EU?

DeNNI85
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod DeNNI85 » 27 dub 2014 12:17

Mne prisel minuly mesic balik z ciny pres dhl. Aniz bych se na tom s nekym domluvil, poslali to jako balik v hodnote 20dolaru a neplatil jsem nic.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

Arha
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Arha » 27 dub 2014 14:04

A původní cenu jsi měl jinou? Protože do 22 eur DPH ani neplatíš.

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”