Zdravím,
mám problém.. Upravuji stránky http://www.infinity-arch.cz/ a mám takový problém, že se stránka hroooozně dlouho načítá, pomohli by jste mi s tím, jak udělat, aby to bylo trošku svižnější? Už jsem zkoušel řadu pluginů, ale pořád nic... Web běží na WordPressu.
Děkuji za každou pomoc
Pomalé načítání stránky !
- Petr Hnátek
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomalé načítání stránky !
Problém je ve velikosti stránky. Obrázky na hlavní stránce jsou některé ve formátu .PNG a některé ve formátu .JPG
Právě formát .PNG má velikost větší jak .JPG
Zkus všechny obrázky na stránce dát do formátu .JPG
.JPG formát má cca 60KB a .PNG má 1-2MB, myslím si, že ty obrázky budou první krok k rychlejšímu načítání stránky.
Právě formát .PNG má velikost větší jak .JPG
Zkus všechny obrázky na stránce dát do formátu .JPG
.JPG formát má cca 60KB a .PNG má 1-2MB, myslím si, že ty obrázky budou první krok k rychlejšímu načítání stránky.
Jestliže stránka včetně obrázků zabírá přes 4 megabajty, tak se zase tak moc nedivím. Největší ti měnící se bumbrdlíčci jsou PNG v hlavičce (společně ca. 3 MB).
Přestože při dnešním rychlém internetu asi není bezpodmínečně nutné, aby se stránka vešla do nějakých 100–200 KB, pokus se o to, aby grafika zabírala míň. Možná že bude problém (i) v něčem jiném, ale zkusil bych uložit ty PNG jako JPG a stránku zmenšit co nejvíc. Přinejmenším ty PNG ulož jako JPG. Konečně i ty čtyři malé obrázky zabírají s ohledem na své rozměry (velikost v px) zbytečně moc – i ty by šly zkomprimovat každý pod 50 KB.
Dost na tom, že hodně místa (ca. půl MB) zabírá javascript, ale s tím nic nenaděláš.
Přestože při dnešním rychlém internetu asi není bezpodmínečně nutné, aby se stránka vešla do nějakých 100–200 KB, pokus se o to, aby grafika zabírala míň. Možná že bude problém (i) v něčem jiném, ale zkusil bych uložit ty PNG jako JPG a stránku zmenšit co nejvíc. Přinejmenším ty PNG ulož jako JPG. Konečně i ty čtyři malé obrázky zabírají s ohledem na své rozměry (velikost v px) zbytečně moc – i ty by šly zkomprimovat každý pod 50 KB.
Dost na tom, že hodně místa (ca. půl MB) zabírá javascript, ale s tím nic nenaděláš.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Děkuju mockrát :)
Zkusil jsem to s těmi obrázky, skoro nevidím rozdíl, nevíte, co dále?:(
Odstran z toho na zkousku tu hruzu co je nahore - ten blikajci, otacejici se a rozpadajici se obrazek pres celou sirku stranky je ve finale 2-3x sirsi nez zbytek textu. Zakaznika by melo upooutat neco jineho nez zbirka efektu jak plynule zmenit jeden obrazek na druhy.
Tak jsem deaktivoval ten slider, co na to říkáš? :/ řekl bych, že nic moc :ú
Neco by to misto nej chtelo dat, nejakou peknou listu. Ten obrazek na sirokouhlem monitoru vypadal zvlastne jak byl jako jediny sirsi nez vse ostatni.
Ale nacita se to tak 10x rychleji nez predtim.
Ale nacita se to tak 10x rychleji nez predtim.
A nevíš, co by to mohli ještě trošičku zrychlit?
Kdyz to bude ciste html, ale to asi nechces. Podle me je to ted rychle jako jine stranky.
Taky lze pouzit finta ze se nejdriv nacte to co je videt a teprve potom kdyz se stranka zobrazi se nacita obsah.
Taky lze pouzit finta ze se nejdriv nacte to co je videt a teprve potom kdyz se stranka zobrazi se nacita obsah.
ta finta spočívá v čem?:)
- Petr Hnátek
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Hlavní stránka má 1,20MB a většinu tvoří javascript.
Např. moje stránka má 124kB a je to rychlé.
Ale ono také záleží na rychlosti připojení k internetu. Já mám download 1,2MB/s, takže tvé stránky mám do té 1s načtené, ty své ještě rychleji.
Např. moje stránka má 124kB a je to rychlé.
Ale ono také záleží na rychlosti připojení k internetu. Já mám download 1,2MB/s, takže tvé stránky mám do té 1s načtené, ty své ještě rychleji.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2492
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
08 úno 2025 09:18
-
-
Chyba načítání stránky v prohlížeči, kde to fungovalo! Příloha(y)
od Minapark » 23 srp 2024 11:53 » v Internet a internetové prohlížeče - 5
- 4957
-
od Minapark
30 srp 2024 09:29
-
-
-
zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem - 8
- 2502
-
od PARKR
11 led 2025 15:10
-
-
-
Facebook - stránky se nezobrazí Příloha(y)
od Hoff » 18 říj 2024 10:17 » v Internet a internetové prohlížeče - 9
- 4615
-
od Hoff
19 říj 2024 09:25
-
-
- 5
- 1971
-
od jurasek9