Dobrý den chci se vás zeptat zda nevíte o nějakym ntb do 10k co má co nejlepší poměr cena/výkon
značka mi je jedno
disk mi stači třeba jen 160gb
bez os
ntb do 10k
- pepazdepa858
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: ntb do 10k
Já včera koupil s W8 http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g580- ... 518301.htm . Bez systému ho mají na CZC o 1000,- levnější.
- pepazdepa858
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
to už mi přijde lepší tento a to jsem hledal tak minutu http://www.alza.cz/acer-aspire-e1-572-c ... 508796.htm
-
- Pohlaví:
Já rozhodně nejsem poradce přes HW ale ten tvůj má CPU jenom 1,7GHz, můj 2,4Ghz.
Kdybych mel vybirat mezi Acerem a Lenovem, beru z principu Lenovo.
Pokud jsou za stejnou cenu dva notebooky a jeden z nich ma lepsi parametry, tak to vyrobce musel osidit nekde jinde. A osidit lze vsecko vcetne materialu ze ktereho je vyrobena zakladni deska. Zivotnost delsi nez zaruka neni zadouci, cilem je co nejlevnejsi vyrobek.
Pokud jsou za stejnou cenu dva notebooky a jeden z nich ma lepsi parametry, tak to vyrobce musel osidit nekde jinde. A osidit lze vsecko vcetne materialu ze ktereho je vyrobena zakladni deska. Zivotnost delsi nez zaruka neni zadouci, cilem je co nejlevnejsi vyrobek.
- pepazdepa858
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
no tak acer je bez os pokuď jsem dobře koukal takže je o 1000kč drazší a nemyslim si že by šetřil na hw ale třeba na rperákách webce atd. a to já nepotřebuju
jinak je výkonejší Intel Core i3 4010U nebo Intel Pentium 2020M Ivy Bridge
jinak je výkonejší Intel Core i3 4010U nebo Intel Pentium 2020M Ivy Bridge
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak nějak, je mezi těmi dvěma notebooky je rozdíl hlavně v kvalitě... A věř tomu, že v této ceně se šetří uplně na všem...
A ono taky záleží na co ten notebook chceš používat.
A ono taky záleží na co ten notebook chceš používat.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Jeden takovy vyhodny laciny notebook mi donesl soused, ze pry kdyz to zvedne ze stolu, tak se to vypne. A taky ze jo, kdyz se to chytlo jen na jedne strane a ne veprostred ale blizko rohu, tak se to sasi zkroutilo o dobre 2 cm (samozrejmne vcetne vseho co je uvnitr).
V tehle cenove relaci je bohuzel treba proverovat uplne vse, na nejakou vydrz nebo dokonce zivotnost si nikdo nehraje. Takze ne nelze divit kdyz z toho semtam neco odpadne, treba kryty pantu displeje.
V tehle cenove relaci je bohuzel treba proverovat uplne vse, na nejakou vydrz nebo dokonce zivotnost si nikdo nehraje. Takze ne nelze divit kdyz z toho semtam neco odpadne, treba kryty pantu displeje.
Co se tyce konstrukce, tak Lenova jsou v tehle cenove relaci bych rekl ze nejlepsi. Clovek to ale oceni jenom kdyz to pred sebou vidi rozebrane.
Acer není až tak omílaný hnůj jak se pořád píše. Mám ne drahý kousek už rok a něco a pracuji s ním prakticky pořád, vysokoškolský student. Každopádně vše je o tom, jak k tomu přistupujete, když s ním neházíte, nejíte nad ním atd.. tak můžu říct, že po té době by kromě psaním opotřebovaných kláves nikdo nepoznal, že to je starý notebook. Šasi v pořádku a výkon co to za onu cenu mělo není špatný.
Zpět k věci, doporučuji toto:
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-g500-d ... 74/produkt
Zpět k věci, doporučuji toto:
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-g500-d ... 74/produkt
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ono záleží model od modelu. Ale obecně Acery patří k podprůměru, ale to neznamená, že se nedá najít Acer, který by měl jakštakš povedenou konstrukci.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”