Dobrý den,
řešil jsem to tu už sice mnohokrát, ale stále jsem se nedostal k úspěšnému závěru.
Doma máme 2 notebooky. Jeden v obývacím pokoji a jeden v mém ''dětském" pokoji.
Internet máme zapojený jak bezdrátově, tak kabelově (mám připojený kabel k routeru a přes panel vedený do svého pokoje).
Problémem je, že pokud se na svém notebooku např. volám na skypu, nebo hraju jakoukoliv online hru, a na druhém notebooku bych spustil např. video na youtube, na mém PC zřejmě neskutečně poklesne rychlost internetu a pociťuju opravdu neskutečné lagy.
No, mým názorem na příčinu tohoto problému je hned několik:
1) Poskytovatelem našeho internetu je UPC
2) Možná je vadný wifi router
3) V okolí je něco, co ruší signál našeho routeru
Pro více informací přidávám log rychlosti netu:
Před zapnutím YT : http://www.speedtest.net/result/3472157874.png
Po zapnutí YT: http://www.speedtest.net/result/3472162107.png
Rozdíl je minimální, takže opravdu nechápu v čem může být problém... Proto prosím o radu vás.
Děkuji moc za každý názor, snad problém konečně vyřešíme.
Pokles rychlosti internetu
Re: Pokles rychlosti internetu
Nikdo nic ? 

-
- Pohlaví:
Vypadá to na preferenci QoS pro video. Ověříš tak, že to zkusíš naopak - tedy ty budeš přehrávat video z yt a na druhém poběží skype..
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Ked to chces vyriesit, tak budes musiet najst pre router lepsie miesto a to moze byt aj v inej izbe.
Nemyslím si, že to je špatným umístěním routeru... A ohledně toho YT, nejde jen o přehrávání videí, stačí například když na druhém notebooku otervřu facebook a kliknu na nějakou fotku.
Je to čím dál horší, dneska se mi už ani nechce načítat seriál, na který se dívám online.
Napadlo mě zkusit koupit nový router, i když tento by měl fungovat a rychlostně vše zvládat bez problémů.
Je to čím dál horší, dneska se mi už ani nechce načítat seriál, na který se dívám online.
Napadlo mě zkusit koupit nový router, i když tento by měl fungovat a rychlostně vše zvládat bez problémů.
Spust na tom druhem notebooku live CD s Linuxem a pak neco z internetu.
Tim se overi ze to nezpusobuji primo Windows (nejaka potvora virus treba).
Tim se overi ze to nezpusobuji primo Windows (nejaka potvora virus treba).
-
- Pohlaví:
to worsral: píše že je připojen přes kabel. Jen podotýkám, že v tomto případě umístění routeru opravdu nemá vliv.
to cry: Nevyzkoušels nic. Ale pořád tu budeš něco psát.
Takže:
1. Co vlastně máš za router?
2. Objeví se tato chyba i když oba počítače připojíš přes LAN a na routeru vypneš WiFi?
to cry: Nevyzkoušels nic. Ale pořád tu budeš něco psát.
Takže:
1. Co vlastně máš za router?
2. Objeví se tato chyba i když oba počítače připojíš přes LAN a na routeru vypneš WiFi?
Router mám tento, mimochodem zde je odkaz na můj předchozí dotaz, je to to samé, jen nevyřešené, tak jsou tam možná věci, které by mohli situaci pomoci více přiblížit.
Router: http://access-pointy.heureka.cz/belkin-f7d2301nv/
Předchozí dotaz: viewtopic.php?f=7&t=119299
Router: http://access-pointy.heureka.cz/belkin-f7d2301nv/
Předchozí dotaz: viewtopic.php?f=7&t=119299
-
- Pohlaví:
Zase sem dáváš něco, na co se nikdo neptal. Co je tak těžkého na tom natáhnout kabel ke druhému ntb a vyzkoušet?
Kabel mám připojit k roueteru a poté do Ntb?
-
- Pohlaví:
Tohle:
A chci, abys oba počítače připojil k routeru kabelem, vypnul WiFi a vyzkoušel, jak se to bude chovat. Tím jednoznačně vyloučíme negativní vlivy na WiFi a zároveň ověříme router, jestli to zvládá.
jsem pochopil tak, že máš kabel i z routeru do svého pokoje, tedy tvůj počítač může jet i nakabelu i na WiFi. Druhý počítač připojuješ přes WiFi.Internet máme zapojený jak bezdrátově, tak kabelově (mám připojený kabel k routeru a přes panel vedený do svého pokoje).
A chci, abys oba počítače připojil k routeru kabelem, vypnul WiFi a vyzkoušel, jak se to bude chovat. Tím jednoznačně vyloučíme negativní vlivy na WiFi a zároveň ověříme router, jestli to zvládá.
Jasně chápu, ale problém je v tom, že modem který máme (zapůjčený od UPC) má jen jeden port na kabel a potřebuju připojit 2 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 4095
-
od rara01
Zobrazit poslední příspěvek
30 pro 2024 21:09
-
- 2
- 1203
-
od Søren
05 srp 2024 02:02
-
- 1
- 13089
-
od pikaso.andreas
23 led 2025 10:42
-
- 8
- 3592
-
od Bary-Jan
05 úno 2025 22:07
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 5044
-
od Riviera kid
26 lis 2024 12:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”