SSD Disk - Výběr
Re: SSD Disk - Výběr
Pokud jde o ten A-Data, tak ho prodávají i s rámečkem, s instalací jsem neměl problém.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Dobře díky
Adys301 píše:V300? Asi nevíš o té velké změně, kterou Kingston provedl
Tu V300 jsem nedávno pořídil, protože to bylo nejlevnější 120 GB SSD na Alze. Je tam firmware 521ABBF0. Upřímně řečeno, jediný důvod proč jsem si SSD vůbec pořídil je ten, že potřebuji aby můj notebook byl schopný přežít v bojových podmínkách na ubytovnách. Tzn. za chodu vrážení do něj, povalování na posteli, na klíně atd. S klasickým HDD byl problém s jeho náchylností na otřesy - i se mi stalo že data nebyla správně zapsána. Do stolního PC bych si SSD nikdy nepořídil. Rychlostně mi magnetické disky s OS s RAM 2 GB a více (kde tudíž nedochází k masivnímu swapování jako za dob Windows 95 s 16 MB RAM) naprosto postačují.
Pointou mého příspěvku tudíž je, že jsem s tím Kingstonem V300 naprosto spokojen. Rychlost je o něco větší než klasický pevný disk. Někdy bych řekl že výrazně vyšší, např. mám dojem že start OS Windows 7 je nějaký moc rychlý... A hlavně je můj notebook dokonale odolný vůči přesunům za chodu v bojových podmínkách a o to šlo...
Jenom doufám, že vydrží minimálně 5 let. Cokoliv pod 5 let budu považovat za totální selhání SSD technologie. Doufám, že to tak nebude. Windows 7 už mají i podporu toho TRIM i když je to prý závislé na použitých ovladačích. Jede mi tam ten IDE bazmek od MS a tam by to mělo být OK.
Ještě to trochu "BUMPNU" Omlouvam se za OT ale zítra jdu objednat PC http://www.czc.cz/d3h5jlmo62jtka7jgs4mj653pd/seznam a rozhodla jsem se do něj dát 8GB Ram poradíte mi prosím ?
Ten modul co tam máš tam dej dvakrát a je hotovo.
Nebo jednou
http://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury-white-8gb-ddr3-1600/150138/produkt
Rozdíl není znát..
http://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury-white-8gb-ddr3-1600/150138/produkt
Rozdíl není znát..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
maiki píše:Adys301 píše:V300? Asi nevíš o té velké změně, kterou Kingston provedl
Tu V300 jsem nedávno pořídil, protože to bylo nejlevnější 120 GB SSD na Alze. Je tam firmware 521ABBF0. Upřímně řečeno, jediný důvod proč jsem si SSD vůbec pořídil je ten, že potřebuji aby můj notebook byl schopný přežít v bojových podmínkách na ubytovnách. Tzn. za chodu vrážení do něj, povalování na posteli, na klíně atd. S klasickým HDD byl problém s jeho náchylností na otřesy - i se mi stalo že data nebyla správně zapsána. Do stolního PC bych si SSD nikdy nepořídil. Rychlostně mi magnetické disky s OS s RAM 2 GB a více (kde tudíž nedochází k masivnímu swapování jako za dob Windows 95 s 16 MB RAM) naprosto postačují.
Pointou mého příspěvku tudíž je, že jsem s tím Kingstonem V300 naprosto spokojen. Rychlost je o něco větší než klasický pevný disk. Někdy bych řekl že výrazně vyšší, např. mám dojem že start OS Windows 7 je nějaký moc rychlý... A hlavně je můj notebook dokonale odolný vůči přesunům za chodu v bojových podmínkách a o to šlo...
Jenom doufám, že vydrží minimálně 5 let. Cokoliv pod 5 let budu považovat za totální selhání SSD technologie. Doufám, že to tak nebude. Windows 7 už mají i podporu toho TRIM i když je to prý závislé na použitých ovladačích. Jede mi tam ten IDE bazmek od MS a tam by to mělo být OK.
Pár naivních optimistů už tu párkrát bylo:)
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2891
-
od pcmaker