Při jakémkoliv zvuku chrčí reproduktory Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

R3gitCZ
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Při jakémkoliv zvuku chrčí reproduktory  Vyřešeno

Příspěvekod R3gitCZ » 03 kvě 2014 17:26

Zdravím, mam malý problém. Nefungoval mi zvuk myslel jsem si že je to zvukovou kartou tak jsem si koupil novou Sweex SC012 5.1 interní je levná nemam tolik peněz na zvukovou kartu, a zvuk jen chrtčí. Reproduktory normálně fungujou zkoušel jsem je na mobilu a hrajou libově ale prostě v PC jen chrčí a něco málo jde rozumět. Přidávam screenshoty nastavení zvuku. Prosíím o pomoc, děkuji za pochopení. Vůbec si nevím rady, nejsem moc zdatný ohledně PC
Přílohy
Bez názvu4.png
Nastavení od zvukové karty...
Bez názvu3.png
Bez názvu2.png
Bez názvu1.png
Bez názvu.png
Naposledy upravil(a) R3gitCZ dne 03 kvě 2014 18:38, celkem upraveno 1 x.
----Základ práce s počítačem jakékoliv generace je dovednost umět číst a psát.----

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Při jakémkoliv zvuku začnou chrčet reproduktory

Příspěvekod mmmartin » 03 kvě 2014 17:55

Podle tohoto obrázku to vypadá na přebuzení
aaa1.jpg
aaa1.jpg (16.36 KiB) Zobrazeno 6537 x

a tento obrázek se zdvihem 15 dB na středních kmitočtech
aaa2.jpg

ten dojem jen zvyšuje.
V okně Přehrávání klikni na Speakers, pak klikni na Vlastnosti a v okně Úrovně nastav menší hlasitost, případně v okně s ekvalizérem nastav všechny regulátory do nuly.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

R3gitCZ
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Při jakémkoliv zvuku začnou chrčet reproduktory

Příspěvekod R3gitCZ » 03 kvě 2014 18:14

Bohužel toto mi nepomohlo, furt to chrčí příjde mi to trochu jako kdyby to rezonovalo, a nevadí třeba tomu když konektor od reproduktoru přiložim např k prstu nebo k nějakému kovu tak to začne hrozně moc chrčet nevadí to? :-(
----Základ práce s počítačem jakékoliv generace je dovednost umět číst a psát.----

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Při jakémkoliv zvuku chrčí reproduktory

Příspěvekod mmmartin » 03 kvě 2014 19:29

Reproduktory chrčí stále jakmile ho připojíš do počítače, nebo jenom když přehráváš nějaký zvuk. Pokud chrčí i bez toho, že něco přehráváš, zkontroluj, jestli je Jack na konci kabelu od reproduktoru zastrčený skutečně až na doraz do konektoru na zvukové kartě a při vypnutém reproduktoru několikrát (10 - 15 x) zastrč konektor do zvukové karty a zase ho vytáhni.
To, že se z reproduktoru ozve chrčení, když se dotkneš konektoru prstem, je normální.
Zkus ještě nastavit hlasitost na reproduktorech na nulu, pak pusť v počítači nějakou muziku nebo film a pomalu zvyšuj knoflíkem na reproduktoru hlasitost. Zvuk je při tomto postupu zkreslený už při minimální hlasitosti, nebo se zkreslení objeví až při určité hlasitosti?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

R3gitCZ
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod R3gitCZ » 03 kvě 2014 20:15

Chrčí jen při puštěné hudbě, chrčtí to i když jsem si nastavil nejmenčí hlasitost a jen přidával kolečkem na reproduktorech, může být chyba někde v SW? jestly mam zkusit přeinstalovat OS

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 03 kvě 2014 20:34

Reinstal systému bych viděl až jako poslední možnost.
Když v okně Upřesnit (tvůj první obrázek) klikneš na Test, je zvuk čistý, nebo taky nakřápnutý?
EDIT: Tady v diskuzi dva lidi řeší podobný problém, zkus se tím prokousat.

R3gitCZ
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod R3gitCZ » 04 kvě 2014 10:04

Když dam ten Test tak zvuk je furt špatný, zkusil jsem tam dát i jiné ovládače nepomohlo to...

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 04 kvě 2014 10:19

Zkus jiné reproduktory nebo sluchátka ve stejném konektoru Tvého PC, pokud budou taky chrčet a pak je vadná zvukovka. Podívej se do BIOSu na nastavení priority zvukové karty - integrovanou zakaž, jestli na ní zvuk nejde, a i ta nová může být vadná!
Jen pro upřesnění: Na integrované ZK to nejde vůbec a na té nové chrčí nebo nějak jinak?

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Kvě 2014 10:23) ---

Dle specifikace ta karta podporuje maximálně Visty, tzn., že funkce ve W7 a W8 může být nejistá.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

R3gitCZ
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod R3gitCZ » 04 kvě 2014 11:16

Ta stará nefunguje vůbec a ta nová jen chrčí ona hraje ale prostě hrčí, zkusil jsem napojit sluchátka je to uplně to samí, a v BIOSu fakt nevim jak se dělá mohl bys mi napsat jak bych to měl přesně udělat, vim jak se dostat do BIOSu ale nevim jak dál...

guest

Příspěvekod guest » 04 kvě 2014 11:18

Zkus opravit systém instalačním DVD. Stejně se mi to chovalo u XP a oprava pomohla.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 04 kvě 2014 11:26

Jestli nepomůže rada BS, pak bych to opravdu viděl na vyzkoušení jiné (další) zvukovky.
Co se BIOSu týká, musíš najít v Advanced Chipset Features nebo v Integrated Peripherials něco jako Integrated Audio nebo podobně a nastavit na Disabled. Lépe to vysvětlit neumím, neznám Tvůj BIOS.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

R3gitCZ
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod R3gitCZ » 04 kvě 2014 13:02

Blue Spirit píše:Zkus opravit systém instalačním DVD. Stejně se mi to chovalo u XP a oprava pomohla.

To mi bohužel nepomohlo

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”