Obnovení do továrního nastavení
Re: Obnovení do továrního nastavení
ten notebook je mojí tety, ktera chodí jenom na email na tom noťasu, více ani na tom ani neumí. tak asi těžko bude mazat recovery oddíl.
Tak se tety zeptej, komu ten notebook pujcovala. Protoze tohle rozhodne samo nevzniklo.
Stalo by za to se podivat na ten 20 GB oddil, je mozne ze je to ta recovery partition. Pokud je a je neposkozena, tak je tam image operacniho systemu kterym staci premazat disk C:.
Stalo by za to se podivat na ten 20 GB oddil, je mozne ze je to ta recovery partition. Pokud je a je neposkozena, tak je tam image operacniho systemu kterym staci premazat disk C:.
vypadá to že tam fakt není. Mám dotaz, pokud se nemýlím tak product key je uložen v BIOSu takže když vezmu originál DVD co mám normálně k PC a přeinstaloval to tím tak vlastně docílím stejného efektu ne?
akorát se chci zeptat, notebook byl kupovany s win 8 a je po aktualizaci na win 8.1... vezme to ten stejný key?
akorát se chci zeptat, notebook byl kupovany s win 8 a je po aktualizaci na win 8.1... vezme to ten stejný key?
Windows 8 by zadny key nemely chtit, pokud je to OEM verze.
Podle me ale na te 20 GB partition mas vsechna potrebna data.
Vis kdo se na tom disku totiz hrabal? Aktualizator na Windows 8.1, ten tam zalozil dalsi oddil (ten co ma 350MB) a sejmul tim recovery (ale ten 20GB oddil se vsema datama tam je).
Podle me ale na te 20 GB partition mas vsechna potrebna data.
Vis kdo se na tom disku totiz hrabal? Aktualizator na Windows 8.1, ten tam zalozil dalsi oddil (ten co ma 350MB) a sejmul tim recovery (ale ten 20GB oddil se vsema datama tam je).
Naposledy upravil(a) petr22 dne 03 kvě 2014 22:59, celkem upraveno 1 x.
a co s tím mám teda dělat?
Zalezi na tom, co s tim chces delat.
Uplne nejjednodussi je instalace Windows 8 s tim ze tam zadny recovery oddil nebude.
Nejslozitejsi je uvedeni do puvodniho stavu (vyzaduje to program od Asusu na obnovu layoutu disku) a o neco mene slozita je instalace primo Windows 8.1 (s tim ze ten oddil tam nebude nebo se vytvori dodatecne).
On ten recovery oddil neni nic jineho, nez image udelany z ciste nainstalovanych Windows na disku C, coz je neco co muzes vytvorit sam, akorat to nepujde obnovit samo pers F9.
Uplne nejjednodussi je instalace Windows 8 s tim ze tam zadny recovery oddil nebude.
Nejslozitejsi je uvedeni do puvodniho stavu (vyzaduje to program od Asusu na obnovu layoutu disku) a o neco mene slozita je instalace primo Windows 8.1 (s tim ze ten oddil tam nebude nebo se vytvori dodatecne).
On ten recovery oddil neni nic jineho, nez image udelany z ciste nainstalovanych Windows na disku C, coz je neco co muzes vytvorit sam, akorat to nepujde obnovit samo pers F9.
co z toho doporučuješ?
jako klidně bych si s tím i vyhrál i to to mi problém nedělá. Já mám právě windows 8 ale upgrade verzi z XP,7ček atd.. a nebo čistou 8.1
jako klidně bych si s tím i vyhrál i to to mi problém nedělá. Já mám právě windows 8 ale upgrade verzi z XP,7ček atd.. a nebo čistou 8.1
Dej to DVD do mechaniky a podivej se do SOURCES, jestli je tam soubor EI.CFG a dej sem co je v tom souboru napsano (bude tam par radek textu).
Spravne by to melo fungovat, ze nabootujes instalacni DVD a kdyz je pocitac pripojen k netu (tzn v instalatoru Windows 8 bude fungovat sit) tak to po tobe zadne cislo chtit nebude (pokud ano, tak by melo byt uvedeno pod baterkou, pokud ne tak ho to chtit nema).
Spravne by to melo fungovat, ze nabootujes instalacni DVD a kdyz je pocitac pripojen k netu (tzn v instalatoru Windows 8 bude fungovat sit) tak to po tobe zadne cislo chtit nebude (pokud ano, tak by melo byt uvedeno pod baterkou, pokud ne tak ho to chtit nema).
ani na jednom z disku jak W8 Upgrade tak W8.1 tento soubor není.
Takže mám to udělat přes nějaký ten program nebo pomocí DVD? kdyby DVD tak asi bude lepší rovnou 8.1 ne?
Takže mám to udělat přes nějaký ten program nebo pomocí DVD? kdyby DVD tak asi bude lepší rovnou 8.1 ne?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4345
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
07 bře 2025 18:01
-
- 3
- 4313
-
od petr22
30 dub 2025 09:26
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15964
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
-
- 2
- 3779
-
od petr22