Jak nejlépe rozdělit HDD?

...

Moderátor: Mods_senior

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Jak nejlépe rozdělit HDD?

Příspěvekod wattmetr » 04 kvě 2014 11:32

richchie píše:Nějak nechápu dělení disků.U mě zásadně OS na samostatném disku(60GB stačí).Samozřejmě záloha bitové kopie a data na ostatní disky.

Já mám systémový disk 120GB, data jinde a obsazenost disku přes 80GB (Win Vista Home Basic). Takže jestli nechci mít zbytečné starosti a přesunovat soubory a složky sem-tam, jen abych vyhověl požadavkům systému, doporučuji systémový HDD kolem 200GB. Samozřejmě pokud mám k dispozici celkem alespoň 1TB kapacity.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Reklama
guest

Příspěvekod guest » 04 kvě 2014 11:36

Je to sice mimo otázku, ale pokud bych kupoval disk, pak koupím 2 menší. Jeden čistě na systém a instalované programy a druhý větší bych rozdělil třeba na dokumenty a filmy.

I když u těch filmů spíš externí disk, protože lidi mají na disku spoustu filmů, ale později už na ně nekoukají, jenom je skladují.

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 04 kvě 2014 11:39

Já jsem odpůrce takovéhoto dělení, protože některé programy prostě jinam než na systémový disk nainstalovat nelze, tím pádem se dostáváme k situaci, ze ma zároveň běžet program na C: a na D: což značně všechno zpomaluje.

To už bych se raději přiklonil k řešení 500 GB na systém a programy; a 450 GB na filmy, hudbu, atd.

guest

Příspěvekod guest » 04 kvě 2014 11:46

To Oxxid, to je dané tím, kdo jaký má pořádek na disku. Já mám 3 složky s programy a 1 složku Instalované programy. Tam jsou všechny, které mám nainstalované. Pokud jeden odinstaluju, pak ho odstraním a když zase nějaký instaluju, tak ho přesunu do složky Instalované programy a nainstaluju.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 04 kvě 2014 11:47

Oxxid píše:2) já ho rozdeluji na 850 GB na všechno a 100 GB na data o která při reinstalu Windows nechci přijít

Nic proti tomu, ale 850GB i 500GB je podle mě zbytečně moc. Proto doporučuji 200GB na systém a všechno související a zbytek na ostatní.
Pokud odůvodněně používám programy, které zabírají řádově desítky až stovky GB, pak je Tvoje dělení určitě v pořádku. Ale obecně to považuji za plýtvání volným místem na HDD.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 04 kvě 2014 11:49

Sice máš pravdu a proto vybírám velikost disku s ohledem instalovaných programů.Už jsem i viděl,že třeba samotné pinnacle studio v profi verzi mělo 80GB.Pro normálního člověka toho není třeba moc.Že mám programů nainstalováno celkem dost a u w7 mě to zabírá celkově něco přes 30GB.

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 04 kvě 2014 12:01

Mi na system a programy staci bohate 120GB SSD. Plotnovy disk jako druhy, ano, ten je po zakoupeni NAS temer prazdny:-)

Zpět na “Vše ostatní (sw)”