Proč je dobré mít víc RAM? Vyřešeno
Proč je dobré mít víc RAM?
Proč je dobré mít více RAMek ?
Naposledy upravil(a) Myloš dne 03 kvě 2014 14:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nicneříkajícího nadpisu „VÍCE RAM“
Důvod: Oprava nicneříkajícího nadpisu „VÍCE RAM“
Re: K čemu je dobré mít více RAM? *
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: VÍCE RAM
Můžeš mit více zapnutích programu na raz třeba já zapnu bf + google + skype a už mám 78% z 4GB někdy aj víc
Re: Proč je dobré mít víc RAM?
Už od počátků číslicových počítačů ve čtyřicátých letech minulého století platí dvě nejdůležitější pravidla:
1. Všechny počítače čekají stejně rychle.
2. Paměti není nikdy dost!
Ano, jde o to že můžeš mít víc spuštěných programů, a navíc čím déle každý program běží, tím víc paměti sežere. Nejlepším (nebo spíš nejhorším) příkladem jsou právě internetové prohlížeče, které pohlcují paměť po stovkách megabajtů. Navíc každá nová verze libovolného programu potřebuje víc paměti než ta předchozí, i když má třeba méně funkcí. Smiř se s tím že to je daň z pohodlí, a velmi chybně se tomu říká pokrok.
1. Všechny počítače čekají stejně rychle.
2. Paměti není nikdy dost!
Ano, jde o to že můžeš mít víc spuštěných programů, a navíc čím déle každý program běží, tím víc paměti sežere. Nejlepším (nebo spíš nejhorším) příkladem jsou právě internetové prohlížeče, které pohlcují paměť po stovkách megabajtů. Navíc každá nová verze libovolného programu potřebuje víc paměti než ta předchozí, i když má třeba méně funkcí. Smiř se s tím že to je daň z pohodlí, a velmi chybně se tomu říká pokrok.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Tak děkuji za rady :)
PC 1.
PC 2.
► Zobrazit spoiler
PC 2.
► Zobrazit spoiler
-
- Pohlaví:
Dneska je 8GB taká vhodná kapacita na kancelársku prácu, kde ti PC nezamŕza a zvládne viac apkikácií.
Niekomu postačí aj 4GB, no mne iba windows (jak ja ho nemám rád, ale hry na linux....) zožere 2GB... takže 2GB ram na prácu nič moc.
Ale ako už bolo písané, RAM nikdy nieje dosť !
Niekomu postačí aj 4GB, no mne iba windows (jak ja ho nemám rád, ale hry na linux....) zožere 2GB... takže 2GB ram na prácu nič moc.
Ale ako už bolo písané, RAM nikdy nieje dosť !
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 04 kvě 2014 14:17, celkem upraveno 2 x.
Nesmysl. Před upgradem jsem měl na XP 3 giga a rozdíl oproti předchozím 2 GB nebyl nijak výrazný. Teď mám 64bitové Sedmičky, 8 GB RAM a jsem naprosto spokojený; a že bych na tom dělal jen kancelářskou práci, to fakt ne.
Ono záleží hlavně na tom, které konkrétní programy používáš. Předpokládám, že většina lidí nebude mít na svém počítači spuštěných X serverů, tzn. že tvoje práce s počítačem není běžná.
Ono záleží hlavně na tom, které konkrétní programy používáš. Předpokládám, že většina lidí nebude mít na svém počítači spuštěných X serverů, tzn. že tvoje práce s počítačem není běžná.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Skús dnes s 2GB RAM rozbehať W7, však ten sám o sebe žere 1,5-2GB...
Editol som predošlí príspevok, áno, niekomu na prácu stačí 4GB, ja osobne preferujem 8GB ako základ na prácu (grafika, internet, skype, office apod.)/hry
Editol som predošlí príspevok, áno, niekomu na prácu stačí 4GB, ja osobne preferujem 8GB ako základ na prácu (grafika, internet, skype, office apod.)/hry
Meleš nesmysly. Několik let jsem měl 32bit Win 7 na 2GB RAM a úplně bez problému. Systém fakt nežere 2GB paměti . Pokud ti Windows berou tolik paměti, tak si spusť antivir.
Jinak teď mám W8.1 s 8GB paměti a stačí to úplně v pohodě. Ale kdo ví, jak to bude za pár let. Spotřeba paměti roste celkem rychle, před 10 lety bylo bězně 512-1024MB paměti. A tohle mi právě teď bere firefox.
Jinak teď mám W8.1 s 8GB paměti a stačí to úplně v pohodě. Ale kdo ví, jak to bude za pár let. Spotřeba paměti roste celkem rychle, před 10 lety bylo bězně 512-1024MB paměti. A tohle mi právě teď bere firefox.
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
RedMasterSK píše:Skús dnes s 2GB RAM rozbehať W7, však ten sám o sebe žere 1,5-2GB...
Pláčáš nesmysly. 2GB na Windows 7 (i 8 ) stačí a dokonce sem na tom rozjel nejmodernější hry bez jediného lagu na ULTRA, měl pootvírané desítky záložek, složek. Renderoval videa v Adobe After Effects, Cinema 4D a pod... A jelo to plynule. :)
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
- Petr Hnátek
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Windows 7 Ultimate 64x
Mám spuštěný prohlížeč Google Chrome a Skype.
Mám spuštěný prohlížeč Google Chrome a Skype.
- Přílohy
-
- ram.JPG (14.33 KiB) Zobrazeno 951 x
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Toto je individuální, tady je screen z druhého počítače.
Spuštěné aplikace - Google Chrome, Adobe After Effects, Skype, Antivir, XX složek, ....................
Spuštěné aplikace - Google Chrome, Adobe After Effects, Skype, Antivir, XX složek, ....................
- Přílohy
-
- pamět.png (1.56 KiB) Zobrazeno 941 x
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 11149
-
od Stenatko
Zobrazit poslední příspěvek
03 dub 2025 21:42
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5387
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”