Tak se mi dnes kousl prohlížeč a vyjelo to stránku policie ČR s obviněním že jsem přenášel zakázaná data atd... a že mám zaplatit pokutu 2000 kč.Na policii mi bylo řečeno že to je vir a že se bude muset nejspíše přeinstalovat pc.Jedná se o notebook a jde spustit v nouzovém systému s připojením na net.V klasickém provozu nic dělat nejde.
Můžete mi prosím poradit co a jak případně?
Předem děkuji.
Chytil jsem asi policejní vir. Co mám dělat?
Chytil jsem asi policejní vir. Co mám dělat?
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 09 kvě 2014 18:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis
Důvod: Upraven nadpis
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: žádost o rychlou radu
Jaký máš operační systém? Pak ti mohu poradit.
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
jsem na to lajk kde to najdu?
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Když zapínáš Počítač, jaké tam máš načítání?
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
Jeden kamarád mi říkal že se dá ten vir přes něco najít a jen ho odstranit ale já se v tom právě nevyznám
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pro Windows 7 existuje tedy jednoduší způsob jak odstranit vir.
Zapni počítač a při jeho spuštění opakovaně mačkej klávesu F8.
Měl by si se dostat do takové nabídky různých možností. Pomocí šipek vyber "Nouzový režim s příkazovým řádkem" a potvrď entrem. Po naběhnutí systému ti vyskočí taková tabulka jinak nazývaná příkazový řádek. Napiš do ní - rstrui.exe
Poté se objeví průvodce obnovení systému. Ve výběru najdi datum, kdy ti počítač ještě fungoval a pokračuj dál. Počkej až se dokončí obnovení. Po dokončení by si se již měl dostat do systému, až tak uděláš, nech počítač ještě prověřit antivirovým softwarem. Hotovo.
---------------------------------------------------------------
Tady se to datum vybírá, klidně vyber to nejstarší co tam bude, o soubory nepřijdeš.
Pokud tam nemáš nic na výběr, nezoufej a napiš sem. Existuje ještě jeden způsob.

Zapni počítač a při jeho spuštění opakovaně mačkej klávesu F8.
Měl by si se dostat do takové nabídky různých možností. Pomocí šipek vyber "Nouzový režim s příkazovým řádkem" a potvrď entrem. Po naběhnutí systému ti vyskočí taková tabulka jinak nazývaná příkazový řádek. Napiš do ní - rstrui.exe
Poté se objeví průvodce obnovení systému. Ve výběru najdi datum, kdy ti počítač ještě fungoval a pokračuj dál. Počkej až se dokončí obnovení. Po dokončení by si se již měl dostat do systému, až tak uděláš, nech počítač ještě prověřit antivirovým softwarem. Hotovo.
---------------------------------------------------------------
Tady se to datum vybírá, klidně vyber to nejstarší co tam bude, o soubory nepřijdeš.
Pokud tam nemáš nic na výběr, nezoufej a napiš sem. Existuje ještě jeden způsob.

Naposledy upravil(a) Narthelianail dne 09 kvě 2014 15:03, celkem upraveno 1 x.
Jdu to tedy zkusit a děkuji za radu
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”