Zdravím.
Zkouším použít router, jako "switch". Důvod je prostý. Pokud bych ho použil klasicky jako router, tak budu mít pro všechny PC v síti jednu veřejnou ip adresu, když ho však využiju jako switch, tak mám pro každý PC, popř jiný spotřebič unikátní veřejnou IP, což se dá využít například u Onlinovek (můj případ). Hrajem totiž s bráchou a v případě, žebychom měli oba stejnou veřejnou IP by hrozil ban za multiúčet.
Jen jsem v routeru zakázal DHCP, aby se nehádal s modemem a myslel jsem, žeby to mohlo stačit. Vše běží krásně, až na odezvu. Když "pingnu" např google, tak mam při klasíckém zapojení naprosto stabilní ping okolo 259-260 ms. Při druhé metodě však ping kolísá, a to třeba od 260 až k např. 2600, a tak různě. Je to pak znát třeba i při obyčejném procházení webu (pomalý přechod mezi stránkami)-
CO bych mohl ještě udělat, aby se ping ustálil, tak jako při "klasickém" zapojení?
Router je TP-LINK TL-WR1043ND
Předem díky za rady.
Router jako "switch" (problém s nestabilním pingem)
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Router jako "switch" (problém s nestabilním pingem)
Ak to nahodou nemerias cez wifi, ale cez LAN a je to takto vysoke, kukni na tom pingu na IP adresu toho googla a ten ping daj len na tu IP adresu.
Dik, ale tim to neni. Ping byl opravdu nestabilní. Vyresil jsem to vypnutim firewallu a veskerych dalsich ochran routeru. Tak snad to tady aspon nekomu kdyztak poslouzi jako navod. :)
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Firewall v routri funguje len v pripade ak je zapojeny ako router a nie ako switch.
Ono to bude asi nieco ine.
Ono to bude asi nieco ine.
Jak rikas, ale presto to zpusobovala nektera z ochran, protoze ping se uklidnil az po zakazani, takze nemusi to byt primo firewall, ale muze to byt jedna z tech dalsich polozek, protoze router pocita s tim, ze na lanu budou jen pocitace a ne modem, ktery precejen pracuje trochu jinak.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Este by bolo asi vhodne napisat kolko pocitacov mas zapojenych na jednu verejnu IP adresu cez ten switch. Predpokladam, ze modem mas nastaveny ako bridge, tudiz z neho leze verejna IP adresa. Aby sme sa vyhli nedorozumeniam je lepsie to nakreslit s popisom IP adries modemu, routra/switcha a pocitacov.
Ja mam modem od UPC cisco epc3208, kde nejde vubec nic nastavit. Je tam osekana administrace jen na status. Ten je zapojeny do LAN portu na routeru a pak jsou tam 2 pc a xbox. Vse ma vlastni verejnou IP.
Router nema verejnou IP. Funguje ciste jako switch. I tak se jde mobilem pripojit na wifi a taky ma vlastni ip. :)
Router nema verejnou IP. Funguje ciste jako switch. I tak se jde mobilem pripojit na wifi a taky ma vlastni ip. :)
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Zacina mi svitat. Takze mas viacej verejnych IP adres a to maximalne tolko, kolko mas pripojenych "vsetkych" zariadeni (pocitace, mobil, hanheld, NAS, TVP, PS3, tlaciaren, vysavac, ladnicka etc... ) ?
Kolko mas verejnych IP-ciek a kolko zariadeni celkovo tam mas pripojenych na ten akoze switch a tiez aj modem spolu dohromady ?
Kolko mas verejnych IP-ciek a kolko zariadeni celkovo tam mas pripojenych na ten akoze switch a tiez aj modem spolu dohromady ?
Presne tak. Mam obsazene vsechny lan porty (modem,2x pc,xbox)... + mobil pres wifi, takze 4 zarizeni, ale nekde jsem kdysi cetl, ze UPC poskytuje 6 ip adres k tarifu 120, ted uz to na strankach primo neuvadi, ale nejspis je to porad stejne.
Nejspis maji jeste zasoby ipv4.
Nejspis maji jeste zasoby ipv4.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Neviem ako to ma UPC. Doporucujem tam zavolat a zistit aktualny stav.
Mozem ti povedat len tolko, ze blbne to vtedy ak je pocet pripojnych zariadeni vyssi ako je pocet pridelenych IP od UPC.
Mozem ti povedat len tolko, ze blbne to vtedy ak je pocet pripojnych zariadeni vyssi ako je pocet pridelenych IP od UPC.
Zajimave, na tom mozna taky neco bude, protoze vcera jsem mel pripojeny xbox aj mobil + ty 2 pc naraz (kdyz to blblo. Tedka mam jen ty 2 pc a nejde mi pripojit mobil. Zkusim znovu zapnout firewall (atd.) a overim, jestli je to opravdu tim firewallem.
edit: Takze jsem zapl ten firewall a to ostatni a ping i tak bez problemu. Takze mas asi pravdu s tim prekrocenim limitu, co se mi nejspis vcera podaril. Dneska mi foun nechce nacist IP, takze mam nejspis od UPC zapujcene jen 2 IP adresy, coz je akorat, jen bude trosku problem s pripojenim dalsich zarizeni.
edit: Takze jsem zapl ten firewall a to ostatni a ping i tak bez problemu. Takze mas asi pravdu s tim prekrocenim limitu, co se mi nejspis vcera podaril. Dneska mi foun nechce nacist IP, takze mam nejspis od UPC zapujcene jen 2 IP adresy, coz je akorat, jen bude trosku problem s pripojenim dalsich zarizeni.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2975
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 říj 2024 15:10
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9130
-
od vasekpetr1
Zobrazit poslední příspěvek
10 pro 2024 17:05
-
-
- 7
- 3877
-
od buchtik