V tuto chvili by me zajimalo zatizeni cpu a gpu: "Ale jakmile se objeví více "nepřátel" či čeho, začne se celá hra sekat."
To je v tom screenu co jsem tu dal dřív... -
ODKAZ na obrázekPokud znáš (znáte) lepší program pro monitorování zátěže, sem s ním.. Tady ten je vcelku nepřesný a není moc konkrétní...
OBRAZEK
Jake je zatizeni procesoru pri hre? Je hra nastavena stejne jak byla predtim - hlavne rozliseni a detaily? Podle popisu to vypada ze v rusnych momentech jednoduse nestiha procesor. On zas ten Phenom zas tak vykonny neni.
Tudle hru jsem dřív nezkoušel (To metro)
Ale zkoušel jsem GTA:SA-MP, které mezi přeinstalací se sekalo tzm poté co jsem musel OS přeinstalovat - teď (= 2 Dny) to mám přeinstalované znova, a šlo stabilně - Bez sekání... No, tak už nevím.
On zas ten Phenom zas tak vykonny neni - Doteď jsem neměl jakýkoliv probém se hrou aby se sekala... Ale možná to bude tím samotným Metrem, který je na ten můj CPU už moc.
Prumerna frekvence GPU core je velmi nizka. Zkus preinstalovat ovladace GK, vyzkouset ji v jinem PC. Jine hry jedou jak?
Jiné PC nemám (Ne v tudhle dobu

- Možná známý, později.), a dál mám Rainbow Six Vegas 2, které jde stabilně na 60 FPS na nejvyšší kvalitu.
Ještě teď zkouším
Unigine 'Heaven' DX11 Benchmark 4.0... (Asi moc nenáročný

, stáhl jsem ho pro jeho velikost - 250mb.. Nemám moc rychlý internet

)
FPS: 76.5
Score: 1927
Min FPS: 8.8
Max FPS: 148.6
Settings
Render: Direct3D11
Mode: 1440x900 fullscreen
Preset: Custom
Quality: High
Tessellation: Disabled
Takže, nejspíš to bude tím CPU jak psal petr22. Ještě zkousím nějakou hru, jen jí musím najít...
- Stahuju 3D Mark 1.2.362 (Aktuální), zapnu to i s tím HW Info a uvidím(e). 
11:08 - 10.5.2014
Tak jsem ten 3D mark vyzkoušel, a dalo to pěkných 4737, mezi Gamming laptop a High End
ODKAZ Ještě zkousím něco pro změření CPU... Možná ten můj závěr, že je něco v nepořádku bylo způsobené Metrem, a vyřešilo se to přeinstalací (Před těmi 2 dny).
Screeny z HW Info PC byl do te doby vypnutý, proto můžou být nízké teploty.