Ahoj. Mám specifický a podivný problém.
Nedávno jsem přeinstaloval W7, na pc je pouze pár her, silný antivirus.
bod 1.) Někdy při zapnutí se kousne při načítání W7 (rozuměj při letání barevných koulí) , po restartu se chvíli vzpouzí, nabízí pokračovat v režimu opravy nebo normálně... potom naběhne v pohodě ... hlasí činnost systému obnovena po závažné chybě ...
¨
Někdy (snad v závislosti na slunečních erupcích) ho pustím a nic se neděje. Hučí ale obravka nemá žádný signál a svití zepředu obě světla. Někdy ho párkrát zapnu a vypnu a zas se hodí do klidu. Potom budto udělá bod 1. nebo naběhne a hlásí opět závažnou chybu. Ovšem dnes je naprosto bez odezvy a situace se nelepší.
V nedávné minulosti mi to udělal taky a po týdnu z ničeho nic naběhl.
Máte nějaké nápady na příčinu nebo řešení? Děkuji.
Po zapnutí jen hučení Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Po zapnutí jen hučení
Hodil by se kód té závažné chyby. Jinak může být závada kdekoli.
Mám pocit že počítač je takto nestabilní od doby, co bratr připojil další (trošku postarší) hardisk, na kterém tedy není nainstalovaný windows. Nicméně byl přidán před celkovou "generálkou" . Mohl byste mi prosím říci možné problémy? Udělal sem test RAMky (postupné zapojování) . Žádná změna.
-
- Pohlaví:
Vytahej ze základní desky všechny karty. Pokud nemá deska integrovanou grafiku, pak tam grafiku ponech. V desce nech jen jeden modul RAM. Odpoj všechny mechaniky a HDD. Zkus zapnout. Vyměň modul RAM a zkus znovu. Pokud nenajede do BIOSu, pak to může být deska, zdroj, grafika.. Ozývá se pípání?
tak sem vzal RAMky, ty dvě karty a dal jsem je do levých zděří, naběhlo to ikdyž windows při načítání padá a má tendenci nabíhat v režimu oprav. když zapojím ty dvě další karty co sem vytáhl do těch pravých zděří, tak to nejde. What now ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Kvě 2014 22:27) ---
po opravení, to nezahlásilo žádnou chybovou hlášku. když jsem to znovu vypnul a zapnul opět nastal prvotní problém
PS.: ještě se ted k tomu přidalo když zmáčknu zapnout, pc dostane prvotní impuls, roztočí se větráky, pak na chvilku ztichne jakoby bez proudu a potom zas následně asi za 3 sekundy rozběhnou větráky
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Kvě 2014 06:42) ---
skutečně byla vadná jedna RAM. Je možné aby PC nějaký čas fungoval i s ní, ale občas si toho všimnul, proto dělal neplechu ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Kvě 2014 22:27) ---
po opravení, to nezahlásilo žádnou chybovou hlášku. když jsem to znovu vypnul a zapnul opět nastal prvotní problém
PS.: ještě se ted k tomu přidalo když zmáčknu zapnout, pc dostane prvotní impuls, roztočí se větráky, pak na chvilku ztichne jakoby bez proudu a potom zas následně asi za 3 sekundy rozběhnou větráky
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Kvě 2014 06:42) ---
skutečně byla vadná jedna RAM. Je možné aby PC nějaký čas fungoval i s ní, ale občas si toho všimnul, proto dělal neplechu ?
-
- Pohlaví:
Na to by ti asi nejlépe odpověděl miliness. Nicméně laicky by se to mohlo odehrát tak, že při náběhu windows nahrává soubory do paměti a pokud je nahraje do vadných bloků, pak to může vést k nepředvídaným událostem. Pokud jsou zavedeny do dobrého bloku, pak se závada projeví jinak, nebo vůbec.
Re: Po zapnutí jen hučení Vyřešeno
Děkuju moc za pomoc. :) Problém považujme za vyřešený :)
-
- Pohlaví:
V tom případě označ téma za vyřešené (zelené zatržítko).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1838
-
od MrVoltz
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 14:29