Vysoké teploty a divný zvuk

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Cedex
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Vysoké teploty a divný zvuk

Příspěvekod Cedex » 12 kvě 2014 19:38

Zdravím,
koupil jsem nedávno nové komponenty do PC a prakticky ho celý vylepšil. První týden vše naprosto v pořádku, hraní her i několik hodin v kuse.. takové call of duty ghost a PC se skoro nehnul.. žádné zaznamené problém, tj. ani nějaké extra přehřívání(hučení, atp).. avšak je to asi 3 dny zpět a začal jsem slyšet takové chrastění, zní to, jako kdyby se při točení větráku do toho připletl nějaký kabel, což zní jako banalita, ale nevím zda je to nějak pravděpodobné, aby se tohle mohlo stát. Další věc je to, že dnešním dnem to tak nějak přestalo dělat, respektive né tedy často.. což je právě zvláštní, chvíli je třeba PC potichu.. ale pak slyším chrastění.. jak v klidu, tak při hraní.. těžko by se asi kabel sám odendal někam do pryč od ventilátoru, proto sem píšu, protože se mi to nezdá.

Při hraní hry (Sleeping dogs), jsem si všiml zvýšeného chlazení, tj. že počítač fakt dost hučí. A taky chci ještě dodat, že to chrastění, které jsem slyšel vycházelo jakoby ze zadu, tj. od zdroje? nebo tak nějak, nedokáži to přesně říci.. nicméně při hraní her, tj. když nebyl pc v klidu.. to nebylo tak znatelné.. jakoby když se víc roztočí ventilátor, tak to tak nechrastí => divné. Ale zase tady platí jak kdy.. zkoušel jsem to několikrát.. než sem začnu psát.. a někdy to chrastí víc, někdy méně. Navíc mě dost děstí, že se teplota grafiky drží okolo 85 při zátěži, v klidu to je takovejch 45 max.

Abych shrnul mé obavy.. nemůže být něco v nepořádku? Chci znát váš názor na to, že PC má nyní větší potřebu se chladit => víc při hraní hučí. Sám se "odstranil" problém chrastění, nebo teda není tak zřetelný jako dřív.. jak při klidovém režimu, tak při hraní => je to slyšet, ale né tolik jako první tři dny... Přikládám taky teploty kdy je PC v klidu a běží max. skype, prohlížeč.. a dále taky při hraní, výše zmiňované sleeping dogs, kde jsem zaznamenal fakt hlasité chlazení.

Určitě to zanesu připádně do servisu, ale rád bych věděl i názor vás, zda je zde na místě velká obava a nebo je to jen prkotina a normální záležitost. Přecejen bych rád PC tichý.. a jestli bude třeba investovat do nového větráku, tak není problém.. jen nechci aby něco shořelo, explodovalo atp.. :) :D Nechci prostě nic zanedbat, protože aby se teploty takhle zvyšovaly mi prostě klid na duši nedělá.

Díky předem :)

sleepingdogs.png

vklidu.png

Reklama
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Vysoké teploty a divný zvuk

Příspěvekod jaojao » 13 kvě 2014 18:46

Nevíme sice o jaké komponenty se jedná,
ale teplota u grafiky v zátěži 85st. není tragedie.
Co se týká toho drnčeni tak to vypadá dle popisu na ventilátor zdroje,
stačilo by ho promazat, už jsme to tady také někde řešili.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 13 kvě 2014 21:49

To nejspíše hučí ventilátor na grafické kartě a sotva stíhá chladit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Cedex
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Cedex » 13 kvě 2014 22:11

Zajímavé. Počítač jsem přeinstaloval, abych odstranil možnou příčinu chyby ve windowsu. Žádný efekt => i v biosu to stále chrastilo, instaloval jsem to několikrát.. a stále chrastění.

Počítač jsem dnes přeinstaloval znovu a jaký je výsledek? Počítač nechrastí.. ale vůbec.. já tomu vůbec nerozumím. Prostě problém vymizel, ani při hraní to neslyším.. tak mě napadá zda nemá vliv i trošku počasí.. dnes je rozhodně chlaději nežli předtím.. ale to je blbost ne? Teploty se drží tak nějak pořád stejně. Podle servisu je nemožné, aby něco bylo s ventilátory, prý je pravděpodobnost malá. Ale mě to příjde stejně divné, nejhorší na tom je, že to teď nic nedělá, čili když to odnesu, tak mi na to nikdo nic neřekne :?

Mimochodem. Myslíte si, že by to mohl být problém s ventilátorem na grafické kartě? Jak zde napsal Pic ? Každopádně to budu ještě sledovat, donesu to znova do servisu aby se na to podívalo ještě jednou, pokud to začne zase chrastit.. a pak sem podám info. Zatím mi to prostě vrtá hlavou, že se chrastění samo od sebe odstranilo, to je prostě při nejmenším divný a nelíbí se mi to, nerad bych aby tam něco vyhořelo, to by totiž už taková sranda nebyla.

Tohle jsou nové komponenty co jsem zakoupil:

Grafická karta:
http://www.czc.cz/asus-r9290-dc2oc-4gd5/145378/produkt

Procesor:
http://www.czc.cz/intel-core-i5-4440/135657/produkt

Zdroj:
http://www.czc.cz/seasonic-m12ii-620-620w/77959/produkt

Case:
http://www.czc.cz/aerocool-xpredator-x1 ... 85/produkt

Deska:
http://www.czc.cz/asrock-fatal1ty-b85-k ... tol4onnu97

Teploty z dnešního dne, screen jsem dělal před chvílí, stav v klidu. Při ukončování jedné z her bylo u grafické karty cca 60 stupňů.

teplota.png

DeNNI85
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod DeNNI85 » 13 kvě 2014 22:26

A jaky mas v pc zdroj? Jak je stary, jaka znacka a kolik ma watu? Co se tyce te graficke karty, mas misto na bok pridat jeste dalsi ventilator? Ja mel podobny problem predevcirem s procesorem u jednoho pc. Daval jsem misto boxoveho chladice velky heatpipe a porad jsem byl pres 80stupnu. Hodil jsem na bok naproti tomu proceoru 120mm ventilator a teploty skoro o 20stupnu nizsi. Co se tyce toho drnceni, hybal si nejak s pocitacem?
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 13 kvě 2014 23:07

Netočí se ty ventilátory na grafice nějak málo? 1900 mi přijde málo oproti otáčkám v klidu, který jsou na 1000.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 13 kvě 2014 23:22

To drnčení může být rezonance tenkých plechů bedny.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • AMD referenční grafické karty vysoké teploty
    od p3v4x » 07 srp 2024 22:43 » v Problémy s hardwarem
    0
    3070
    od p3v4x Zobrazit poslední příspěvek
    07 srp 2024 22:43
  • Při vysoké zátěži GPU se vypínají monitory.
    od Galli » 05 zář 2024 19:09 » v Problémy s hardwarem
    10
    3934
    od Galli Zobrazit poslední příspěvek
    06 zář 2024 13:17
  • Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
    od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem
    8
    4958
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    26 úno 2025 08:36
  • League of Legends - vysoké ms pouze u her od riotu Příloha(y)
    od 4Lift » 04 úno 2025 21:41 » v Hry
    6
    4938
    od 4Lift Zobrazit poslední příspěvek
    10 úno 2025 21:09
  • Problém s kolísáním teploty CPU i GPU
    od Funstorm007 » 04 lis 2024 18:02 » v Problémy s hardwarem
    2
    1570
    od Funstorm007 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 16:51

Zpět na “Problémy s hardwarem”