Prosím někoho o kontrolu dvou výpisů z Minidump (viz. příloha).
Dnes ráno jsem zapnul notebook (MSI VX600) a v pořádku se přihlásil. Po načtení plochy na sekundu monitor zčernal, pak na pár vteřin počítač fungoval, načež zamrzl a po dalších pár vteřinách jsem měl na displeji černo se zelenýma pruhama (něco jako nepohyblivý 'matrix kód'). Když se poté notebook vypnul, spustil jsem ho a nefungovala obrazovka (bios se načítal).
Teď jsem si půjčil monitor a tam můžu pracovat a dostanu se do nouzového režimu. Napoprvé se mi ovšem ukázalo varovné okno a udělaly se ty výpisy. Při načítání Windows navíc přes monitor byly ty zmíněné zelené pruhy. Při opětovném spuštění notebooku už se pruhy nezobrazily.
Mám Windows XP (SP3), graf.kartu ATI Radeon HD3410. Teplovodivá pasta je tam půl roku nová a teď jsem ho rozebíral a vypadá v pořádku (jako čerstvě aplikovaná). V záruce už není.
Nějaké rady? Zkusím zatím přeinstalovat ovladače, ale vzhledem k tomu, že nejde ani displej, bojím se že budu muset investovat do nového notebooku.
Díky!!
Nefunkční displej, ati2dvag.dll BSOD Vyřešeno
Nefunkční displej, ati2dvag.dll BSOD Vyřešeno
- Přílohy
-
- Mini051314-02.dmp
- (64 KiB) Staženo 32 x
-
- Mini051314-01.dmp
- (64 KiB) Staženo 25 x
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nefunkční displej, ati2dvag.dll BSOD
Příčinou může být ovladač GK, nebo samotná GK. Uveď znění těch varovných zpráv, může to poskytnout vodítka, kde je problém.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Varovnou zprávu jsem si nezaznamenal. Ta nejde vyčíst z toho výpisu? Ten kód by v tom výpisu být měl, pokud se nepletu.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím.
Nepřehřívá se?
Pokud reinstall ovladačů nepomůže, bude to HW závada.
Nepřehřívá se?
Pokud reinstall ovladačů nepomůže, bude to HW závada.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Nepřehřívá. Jenom slabě.
Ale celou noc byl vypnutý a po tom, co jsem ho ráno zapnul, tak po minutě nastal problém. V té době byla teplota ještě hodně nízká a navíc mám počítač na chladící podložce a po spuštění se mi nespouští prakticky žádné programy.
Den před tím jsem navíc pracoval na počítači jako jindy (program na úpravu hudby, program na úpravu a správu fotek, hra po síti) a vše v pořádku, i když jsem vytěžoval procesor a grafickou kartu. Žádná velká teplota, pády systému nebo větráček na maximum.
Konečně se mi dodělala záloha a kontroly proti 'škůdcům' (čisto jako před inspekcí), takže zítra zkusím reinstall ovladačů, případně systému a uvidím.
Díky za poznatky.
Ale celou noc byl vypnutý a po tom, co jsem ho ráno zapnul, tak po minutě nastal problém. V té době byla teplota ještě hodně nízká a navíc mám počítač na chladící podložce a po spuštění se mi nespouští prakticky žádné programy.
Den před tím jsem navíc pracoval na počítači jako jindy (program na úpravu hudby, program na úpravu a správu fotek, hra po síti) a vše v pořádku, i když jsem vytěžoval procesor a grafickou kartu. Žádná velká teplota, pády systému nebo větráček na maximum.
Konečně se mi dodělala záloha a kontroly proti 'škůdcům' (čisto jako před inspekcí), takže zítra zkusím reinstall ovladačů, případně systému a uvidím.
Díky za poznatky.
Pic píše:Uveď znění těch varovných zpráv, může to poskytnout vodítka, kde je problém.
V příloze je dnešní BSOD.
Díky.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Bod 2f
Podařil se mi spustit jednou windows, takže jsem mohl nainstalovat nejnovější drivery na GK, ale nic se nezměnilo.
Teď se mi nezobrazí nouzový režim ani na tom půjčeném monitoru. Dělalo to to samé i předtím, ale po několika restartech se to rozchodilo, teď nic. Monitor píše: Input signal out of range, change resolution to 1680x1050 - 60hz.
Takže zatím nemůžu provést žádné testy.
Jak jsem ale psal, počítač se nepřehřív a ani při hraní nikdy nepadal a na GK je docela nová pasta od profíků.
Teď se mi nezobrazí nouzový režim ani na tom půjčeném monitoru. Dělalo to to samé i předtím, ale po několika restartech se to rozchodilo, teď nic. Monitor píše: Input signal out of range, change resolution to 1680x1050 - 60hz.
Takže zatím nemůžu provést žádné testy.
Jak jsem ale psal, počítač se nepřehřív a ani při hraní nikdy nepadal a na GK je docela nová pasta od profíků.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš nastavené vyšší rozlišení než obrazovka, nebo GK zvládá.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
To bohužel změnit nemůžu, když obrazovku na notebooku nevidím. Ale je to divné, protože se monitor jednou ze 7 spuštění nouzového režimu normálně propojil. Prostě někdy to šlo a někdy ne.
Poslední co zkusím je reinstal windows, pak už to vzdávám.
Edit: Ani se mi na monitoru nezobrazil Bios Setup, takže jde notebook na součástky
Poslední co zkusím je reinstal windows, pak už to vzdávám.
Edit: Ani se mi na monitoru nezobrazil Bios Setup, takže jde notebook na součástky

Naposledy upravil(a) PetrBlade dne 19 kvě 2014 17:17, celkem upraveno 1 x.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Tak tedy hodně štěstí. Nová instalace systému to nevyřeší.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
HDMI dotykový displej pro raspberry.
od BigSandy » 01 led 2025 10:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 13