Problém s WIFI
Problém s WIFI
Zdravím vás lidičky. Už třetím týdnem mám problém s WIFI.. respektive každou chvíli (např. 3x do 10minut) vypadne připojení, u wifi vyzkočí vykříčníček a napíše to "omezeno" omezený přístup. Takto to dělá na všech zařízeních, jak tady na ntb, tak i dalčších dvou telefonech a tabletu. Ale při připojení kabelu z modemu do pc vše funguje jak má. Koupil a vyměnil router, a stále problém přetrvává. Volal jsem na poskytovalete UPC a tam mi řkli, že žádný problém nemají a že ip je přidělována zprávně routeru. byl tu známý, co tomu rozumí a na nic nepřišel. Proto se táži vás, zda-li někdo by byl ochoten poradit/pomoci. Děkuji
Re: Problém s WIFI
Děkuji za uvítání.
Mám dva: Starší - TP-LINK WR741ND (starší) a TP-LINK WR720 (nový a nyní připojený). Ale pproblém je u obou. Zkoušel jsem ho instalovat znovu z CD či stáhnout z webu, nastavovat ve web adminu, reinstalovat winy.. Jen bych chtěl podotknout, že ten WR741ND mě běžel 3 roky, a před dvouma týdny z nničeho nic to začalo.
Mám dva: Starší - TP-LINK WR741ND (starší) a TP-LINK WR720 (nový a nyní připojený). Ale pproblém je u obou. Zkoušel jsem ho instalovat znovu z CD či stáhnout z webu, nastavovat ve web adminu, reinstalovat winy.. Jen bych chtěl podotknout, že ten WR741ND mě běžel 3 roky, a před dvouma týdny z nničeho nic to začalo.
-
- Pohlaví:
V záložce wireless nastav pouze jediný SSID, Channel "Auto", Channel width "Auto", zatrhni "wireless router radio" a "SSID broadcast". Odškrtni "WDS". Předpokládám, že máš zabezpečení WPA2/PSK, zde zadej AES kódování, group update dej na 0. A změň heslo pro WiFi i pro vstup do routeru.
V případě výpadku spusť příkazový řádek a zde zadej "tracert 77.75.76.3" a "tracert http://www.seznam.cz". Dále "ping" na IP routeru a "ipconfig /all". Screeny dej sem.
Kolik máš kolem sebe WiFi sítí?
V případě výpadku spusť příkazový řádek a zde zadej "tracert 77.75.76.3" a "tracert http://www.seznam.cz". Dále "ping" na IP routeru a "ipconfig /all". Screeny dej sem.
Kolik máš kolem sebe WiFi sítí?
Dobře, vše jsem tak měl kromě toho "group update" to jsem opravil a rebootnul router. JInak v okolí to skáče z 6 až na 12 wifi sítí okolí. Jdu to vyzkouše, pak sem nahodím ty screeny. Zatím díky za pomoc.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Kvě 2014 21:17) ---
Tak výpadek tentokrát nastal po cca hodině používání. Zase načítání načítání a "omezeno". Přikládám dané screeny, jak si mi řekl.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Kvě 2014 21:33) ---
Musím vždy restartovat i modem aby se to zase rozběhlo..
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Kvě 2014 21:17) ---
Tak výpadek tentokrát nastal po cca hodině používání. Zase načítání načítání a "omezeno". Přikládám dané screeny, jak si mi řekl.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Kvě 2014 21:33) ---
Musím vždy restartovat i modem aby se to zase rozběhlo..
-
- Pohlaví:
To vypadá na zásek mezi modemem a routerem. Každopádně na routeru je to v pořádku. Jaký máš tarif? Tedy jakou rychlost? Nastavené máš vše správně? Když zkusíš PC připojit kabelem k routeru - je internet funkční?
Aha, to je zajímavé. To už jsem zkoušel také. Zkoušel jsem připojit modem > router > PC přes kabel to fungovalo též chivlku a znovu po pár minutách to vypadlo. Ale to je divné nemyslíš? Když už druhý router dělá to stejné? Jinak mám 100mb/s. A to jak si psal, tak jsem na routeru nastavil, tedy vše bylo jak si řekl, kromě toho "group update" který jsem nastavil na 0, změnil heslo, rebootnul router. Jak jsem psal, na UPC mě bylo sděleno, že jejich modem je funkční oni také chybu nemají, aže router dostává správnou ip adresu.
-
- Pohlaví:
Řekl bych, tedy pokud UPC má opravdu vše v pořádku, že bude problém s rychlostí. Zkus si půjčit gigabitový router. Je možné, že nestíhá. Co se stalo před dvěmy týdny? Nezvedal jsi tarif? Nezačal jsi používat nějakou náročnější aplikaci? Měl jsem kdysi podobný problém s routerem, kdy zvedli linku na 100Mbps.
Ano dle nich je vše v pořádku. Připojení, modem i přidělování ip adresy. Tento tarif už používám přes dva roky a nikdy nic. A co jsem dělal? To je ono, pouze updatoval windows na 8.1 a tak, že jsem stahoval aktualizaci (kolem 3GB) z ofiko stránek Microsoftu. A právě mám pocit 2 nebo 3 dny poté mi to začalo dělat. Dříve jsem stahoval třeba 25gb hru, a bez problému. A mohu říct, když se zaměřím na tu rychlost, tak se mi zdá, jakoby teď přes ten router byla menší.. A ty říkáš, že jsi měl stejný problém?
-
- Pohlaví:
Zkus ten gigabit router. Ten problém nebyl stejný, ale podobný. Došlo ke změně 10Mbps na 100Mbps a router, který tam byl, přestal stíhat. Tam výměna pomohla. Rychlost přes router je jasně menší, protože máš 100Mbps a router má max. 100Mbps, tudíž propustnost WAN/LAN, kdyby byl hodně dobrý, tak dá tak max. 80Mbps.
Jen se mi nezdá, že nestačí restart toho routeru a musí se shodit i modem.
Jen se mi nezdá, že nestačí restart toho routeru a musí se shodit i modem.
Aha, na routeru je napsáno 150mb/s.. No každopádně je to divné.. A nestačil by router s 300mb/s? Protože se mi nechce dávat tisícovku za věc, která nemusí fungovat. Už teď mám doma dva routery, a jeden mě je už na nic.
-
- Pohlaví:
1. Je na něm napsáno 150 Mb/s
2. To jak se předhánějí ve větších číslech se netýká LAN sítě (kde máš výpadek taky), ale teoretické a v praxi nedosažitelné WiFi.
3. Gigabitový router - je důležité, aby měl porty WAN i LAN 1Gbps. Na rychlosti WiFi nezáleží.
No a co se týče té koupě - místo jedné plečky jiná. Tedy z bláta do louže. Ale jak říkám, je klidně možné, že UPC lže a chyba je u nich.
2. To jak se předhánějí ve větších číslech se netýká LAN sítě (kde máš výpadek taky), ale teoretické a v praxi nedosažitelné WiFi.
3. Gigabitový router - je důležité, aby měl porty WAN i LAN 1Gbps. Na rychlosti WiFi nezáleží.
No a co se týče té koupě - místo jedné plečky jiná. Tedy z bláta do louže. Ale jak říkám, je klidně možné, že UPC lže a chyba je u nich.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5474
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:58