Aku RAM kupit, aby to fungovalo?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ozzy
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Aku RAM kupit, aby to fungovalo?

Příspěvekod ozzy » 10 kvě 2014 12:42

Dobry den,
chcel by som radu niekoho, co sa vyzna.Mam HP Probook 4515s, teraz mam RAM 1GB-KT292AA s frekvenciou 800 MHz DDRII-SDRAM .Pozeravam hokej a potrebujem väcsiu RAM:
vyrobca mi odporucuje
2GB-KT293AA alebo
4GB-KT294AA obidve s 800 MHz DDRII-SDRAM ,lenze v ponukach mi ukazuje, ze to uz nikto nepredava - a som v riti.Neviem totiz,co je smerodatne.

Usaje z CPU-Z: DDR2,SIZE- 1024 Mbytes,momentalne teraz NB Frequency-1700 MHz,DRAM Frequency-335 MHz,FSB DRAM: 3,5 a CAS LATENCY (CL)-5,0 clocks...........BANK CYCLE TIME (tRC)- 20 clocks,COMMAND RATE (CR) 1T.

Chcel by som tak 2-3 GB, nehram ziadne hry, nic take nerobim, iba pozeram cez streamery NHL, takze to nemusim nejak moc znasilnovat.
VIETE NIEKTO PORADIT ? Cena by mohla byt cca 20-30 €.

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Aku RAM kupit, aby to fungovalo?

Příspěvekod d1amond » 10 kvě 2014 12:48

Můžeš tam dát i podobné DDR2, které jsou normálně dostupné. Nejlepší by bylo vyměnit obě, aby byly 2 stejné. Ale můžeš to risknout, případně paměť vyměníš za jinou.
http://www.alza.sk/crucial-so-dimm-2gb- ... 263168.htm
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

ozzy
nováček
Stav:

Příspěvekod ozzy » 17 kvě 2014 14:49

DDR2.zip
(497.98 KiB) Staženo 14 x

Ahoj,este by som poprosil o radu:
Tak som pridal druhu RAM: ZEPPELIN SO-DIMM 2GB DDR2 800MHz, CL6.Pri zapnuti mi ukazuje :“PCI CONTROLLER ERROR“.Nejak to ani nepoznat , ze mam tera RAM 3GB, len pri starte Firefox to poznat, ze nabehne skorej, nez predtym.Ale sa mi obcas stane, ze ked chcem vypnut PC, tak mi ukaze na modrom pozadi, ze sa stala zavazna chyba a ze musi pocitac vypnut a restartuje sa,cize mi to robi neplechu.Netreba nieco v BIOS (Verzia DMI BIOS 68GPI Ver. F.0A)zapnut,ked som pridal novu RAM? Alebo nemam tu povodnu (Slot 1 v tom CPUZ zobrazenu) vybrat von a do Slotu 1 prelozit tu novu, ktora ma 2 GB? Mne by stacili 2 GB , je nehram ziadne PC hry, iba na streameroch pozeram hokej v noci.Virtualnu pamät mam tusim odporucanych 4218 Mb.
MEMTEST sa mi dal spustit iba ked som natukal 1024 Mb, test bezal do 530% a neukazalo ziadnu chybu.V prilohe som vsetko odfotil, co by si chcel vediet

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 17 kvě 2014 14:59

V první řadě bych vyndal tu novou RAMku a vyzkoušel to znovu bez ní. Když bude vše v pořádku, je mi líto, máš smůlu, koupil jsi Zeppelin (nic moc paměti :P ).
Jinak s BIOSem by to nemělo mít nic společného, ty "šachy" s RAM moduly klidně vyzkoušej, výsledek uvidíš sám, dopředu Ti ho nikdo neřekne ;)
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Chyba načítání stránky v prohlížeči, kde to fungovalo! Příloha(y)
    od Minapark » 23 srp 2024 11:53 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    5143
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    30 srp 2024 09:29

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”