Dobrý den, zakoupil jsem si kabel VGA 5 m Mám windows 7 64bit. A obrazovka mi trochu bliká (hlavně na černém pozadí).. A když to připojím k horšímu notebooku jde to normálně. Nevíte proč? Nebo jak to opravit ?
//úprava názvu
//mmmartin
Při spojení PC a monitoru VGA kabelem bliká obraz.*
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Při spojení PC a monitoru VGA kabelem bliká obraz.*
- Přílohy
-
- Výstřižek.PNG (15.24 KiB) Zobrazeno 1706 x
Re: Grafická karta
Jediny zpusob u desktopu je na tyhle vetsi vzdalenosti nepouzivat analogove VGA, ale pouze digital - DVI, DP, HDMI.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To je mi jasný, ale proč to na notebooku jde normálně?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Notebook je připojený na síť (230 V), nebo jede z baterie? A ohledně délky kabelu: kvalitním VGA kabelem lze bez problémů posílat signál na desítky metrů. Nastavení vlastností VGA výstupu (zejména FPS) máš na desktopu i notebooku stejné?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Re: Při spojení PC a monitoru VGA kabelem bliká obraz.*
Kvalitni kabel nepomuze - zkratka to z desktopu blika (integrovana grafika, dedikovana grafika - zadna zmena). Neumel to vyresit nikdo - museli jsme tahat desitky metru DVI kabelu.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Mám jiné zkušenosti, ale nerad bych, aby se toto téma změnilo na v podstatě OT diskuzi. Často to dopadne tak, že se dva účastnící s rozdílnými názory navzájem "masírují" a autor dotazu už se neozve. 

ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Podle me identicky problem jako jsme resili. Vsechny notebooky - Fujitsu Siemens, Dell, Lenovo, HP - naprosto perfektni obraz. Kohosi napadlo tam dat desktopy - pripojilo se to na VGA onboard vystup - blika to. Jiny pocitac, to same. Dame tam grafiku do PCI-E slotu - naprosto to same. Pripojime misto toho notebook - naprosto perfektni obraz. Merime kabelaz, vsechno v naprostem poradku. Proste zahada. Nezbylo nic jineho, nez si natahnout vlastni DVI kabelaz. U jednoho pocitace to bude jednoduche, u 20 pocitacu to bylo horsi. Kdyby to bylo u jednoho zarizeni tak bych veril na tom ze je nekde chyba jinde, ale takhle jsme nedokazali prijit na rozumny duvod.
S 10m HDMI kabelem neni naprosto zadny problem, to same rucne nacvakane DVI kabely.
S 10m HDMI kabelem neni naprosto zadny problem, to same rucne nacvakane DVI kabely.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak na notebook nemá vliv jestli to jde na baterku nebo ne. Je to pořád stejně dobrý.. S nastavením jsem zkoušel hodně a nic nepomohlo zkoušel jsem vga přepnou místo do grafiky na zákl. desku a výsledek byl stejný.
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2014 16:40) ---
A nastavení je stejné, jako na notebooku... Původně jsem myslel, že je to nekvalitní kabel i když by měl být kvalitní, ale zarazilo mě, že slabší notebook to zvládá bez problému ... A neexistuje nějaký zesilovač nebo tak něco ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2014 16:44) ---
A dokonce notebook má stejnou grafiku jako PC akorát PC má lepší notebook mám ATI radeon HD4200... PC -HD4600
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2014 16:40) ---
A nastavení je stejné, jako na notebooku... Původně jsem myslel, že je to nekvalitní kabel i když by měl být kvalitní, ale zarazilo mě, že slabší notebook to zvládá bez problému ... A neexistuje nějaký zesilovač nebo tak něco ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2014 16:44) ---
A dokonce notebook má stejnou grafiku jako PC akorát PC má lepší notebook mám ATI radeon HD4200... PC -HD4600
-
- Pohlaví:
To blikání nesouvisí se sílou signálu. Pravděpodobně se "hádá" pulsní zdroj monitoru s pulsním zdrojem počítače. Úroveň VGA signálu je jasně dána, takže notebook rozhodně není slabší.
Ověřit se to dá jedině tak, že připojíš monitor přes oddělovací trafo, popřípadě na UPS, která poběží na baterky. Pokud připojíš VGA na kratší kabel, jak se to chová?
Zkus značkový (Dell, HP) monitor.
/OT petr: my máme VGA přes celý sál (25m) a bez problémů. /OT
Ověřit se to dá jedině tak, že připojíš monitor přes oddělovací trafo, popřípadě na UPS, která poběží na baterky. Pokud připojíš VGA na kratší kabel, jak se to chová?
Zkus značkový (Dell, HP) monitor.
/OT petr: my máme VGA přes celý sál (25m) a bez problémů. /OT
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Na kratší kabel je to bez problémů.. takže tomu se to prostě nedá změnit? Jedině koupit novej kabel a doufat, že to půjde a nebo monitor?
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2014 17:03) ---
Monitor mám SAMSUNG..
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2014 17:03) ---
Monitor mám SAMSUNG..
-
- Pohlaví:
Pokud budeš kupovat nový kabel, pak rovnou DVI a je po problému jak psal petr. A já ti neradil, abys něco kupoval.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No to je trošičku problém, že tenhle monitor nemá DVI :/ takže nějaká redukce asi taky není ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3579
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 13:25