Zdravím,
rád bych nadaboval hru (konkrétně Portal 2 (Steam Hra)).
Ale nevím jak na to. Jak vytvořit samotné audio a vše kolem toho vím, ale nevím jak to vložit do hry...
Potřebuji nějaký software, nebo prostě jen jak na to?
I kdyby nějakou jinou hru... Slyšel jsem, že bych měl ve složce Steam/steamapps/common/Portal 2/portal 2 vytvořit složku "sound a že se mi tam zvuky dají, protože tomu prý hra dává přednost..." To jsem zkusil a nejde mi to...
Musím tu hru nějak rozpakovat? Jestli ano, jak? - Případně jakým programem...
Díky za každou radu.
Děkuji, s pozdravem,
DeMaTiu
Jak Dabovat Hru
-
- Pohlaví:
Re: Jak Dabovat Hru
Pokud budeš zasahovat přímo do hry, pak porušuješ licenci.
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Navíc na českém dabingu hry Portal se již pracuje :)
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
Pokud vím,
tak jedna osoba dělá dabing Portalu 2,
ale je jen jeden, což se mi moc nelíbí,
jinak nic o dabingu Portalu 2 nevím. Pročesával jsem internet a vím jen, že se pracuje profesionálně (Fénix Pro Dabing) na dabingu Portalu, ovšem 1...
Nechci dabing dělat nijak oficiálně nebo prodávat, jen pro zábavu...
A i kdyby to někdo jiný dělal, jak to mohu udělat já?
Chci si nadabovat nějakou hru, ale i kdyby ne Portal 2, jak rozpakuju soubory, kde najdu zvuky a bych je nahradil....
?????
tak jedna osoba dělá dabing Portalu 2,
ale je jen jeden, což se mi moc nelíbí,
jinak nic o dabingu Portalu 2 nevím. Pročesával jsem internet a vím jen, že se pracuje profesionálně (Fénix Pro Dabing) na dabingu Portalu, ovšem 1...
Nechci dabing dělat nijak oficiálně nebo prodávat, jen pro zábavu...
A i kdyby to někdo jiný dělal, jak to mohu udělat já?
Chci si nadabovat nějakou hru, ale i kdyby ne Portal 2, jak rozpakuju soubory, kde najdu zvuky a bych je nahradil....
?????
Vzhledem k tomu, ze kazda hra je udelana jinak tak je odpoved jednoducha - u kazde hry naprosto uplne jinak a u nekterych to nejde vubec.
Ciste obecne je treba udelat (nebo stahnout pokud ji uz nekdo udelal) aplikaci, ktera ty datove soubory umi rozbalit a zase zabalit tak, ze jsou stale funkcni. To je ta nejslozitejsi cast. Predabovat zvukove soubory je jednoduche. A nakonec se muzes dockat i toho, ze ti prijde domu dopis ze po tobe nekdo na druhem konci sveta chce par milionu za poruseni autorskych prav, protoze jsi porusil EULA.
Ciste obecne je treba udelat (nebo stahnout pokud ji uz nekdo udelal) aplikaci, ktera ty datove soubory umi rozbalit a zase zabalit tak, ze jsou stale funkcni. To je ta nejslozitejsi cast. Predabovat zvukove soubory je jednoduche. A nakonec se muzes dockat i toho, ze ti prijde domu dopis ze po tobe nekdo na druhem konci sveta chce par milionu za poruseni autorskych prav, protoze jsi porusil EULA.
Aha a jak se třeba jmenuje nějakej takovej program?
Prvni musis vedet jak se jmenuje ta hra, kterou chces dabovat. Na kazdou hru je vetsinou zvlastni program. Pokud uz existuje treba polsky preklad, tak uz vetsinou existuje i potrebny software.
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
petr22: Hra Portal má amatérskou modifikaci udělanou kým jiným, než hráči (Bez nějakého svolení Valve)
Jmenuje se Portal: Prelude, ve světě je velice oblíbená, známá a samotný Valve ji vychvaluje. A to je hra kompletně přepracovaná a předabovaná. Hodně studií takový rozvoj své hry podporují, nic tím neztratí, spíše jím to kapsy naplní ještě více, tedy ale ona modifikace musí být udělána tak, aby se dala nainstalovat na koupenou hru, tedy nesmíte hru upravit a celou ji dát volně k dispozici, musíte udělat nějaký instalátor, který "upraví" již nainstalovanou/koupenou hru.
Jmenuje se Portal: Prelude, ve světě je velice oblíbená, známá a samotný Valve ji vychvaluje. A to je hra kompletně přepracovaná a předabovaná. Hodně studií takový rozvoj své hry podporují, nic tím neztratí, spíše jím to kapsy naplní ještě více, tedy ale ona modifikace musí být udělána tak, aby se dala nainstalovat na koupenou hru, tedy nesmíte hru upravit a celou ji dát volně k dispozici, musíte udělat nějaký instalátor, který "upraví" již nainstalovanou/koupenou hru.
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
Hru mám koupenou.
Díky za radu
Díky za radu
Na nejakou hru musis pouzit nejaky program.
Pokud neprozradis o jakou hru jde, tak nelze nic poradit.
Pokud neprozradis o jakou hru jde, tak nelze nic poradit.
A ve ctvrtem ma neco jineho:
Na Portal existuje GCFscape, takze nejspis ten.
Na Portal existuje GCFscape, takze nejspis ten.