Jak vrátit počítači již ztracený výkon,jak se starat o PC?
Re: Jak vrátit počítači již ztracený výkon,jak se starat o P
Ještě před týdnem jsem měl freečkový AVGčko který mi hlásilo nějakej vir při každý hře stažený ze steamu,doporučíte mi nějakej antivir?
GeForce GT 630 2GB
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP
Avira, Avast, Panda Cloud Antivirus...
Antivirus už mám,ještě nějaké typy nebo tak jak zvýšit FPS u her,nebo celkově výkon PC? :)
GeForce GT 630 2GB
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP
Vykonnejsi graficka karta a vykonnejsi procesor. Podivej se ktery komponent je vyuzit na 100% a ten je treba vymenit.
Zadny program ti zazracne zlepseni udelat nemuze.
Zadny program ti zazracne zlepseni udelat nemuze.
Však já zázraky nečekám těch 5 FPS + co jsem tu zmiňoval by mi bohatě stačily a vzhledem k tomu že jsem ten PC hodně dlouho nečistil nebo tak tak by to mohlo být docela realistický..
GeForce GT 630 2GB
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP
Jestli to nevadi, tak nejrychlejsi cisteni je preinstalace Windows. Pripadne muzes zalohovat cely nainstalovany system, pripadna obnova je pak zalezitost 5-10 minut.
Podivej se ale na zatez GPU a CPU pri hre. Ony zejmena online hry tim jak se aktualizuji se mnohdy zvysuji jejich hardwarove pozadavky, takze bezi cim dal pomaleji na stejne konfiguraci.
Podivej se ale na zatez GPU a CPU pri hre. Ony zejmena online hry tim jak se aktualizuji se mnohdy zvysuji jejich hardwarove pozadavky, takze bezi cim dal pomaleji na stejne konfiguraci.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mám dojem, že máš vícero problémů s PC - viz problém s ovladače zvuku, tak asi by neškodila i nová čistá instalace.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No jo,ale těch +- 500 je docela dost když potřebuju sehnat 2x novej monitor(hlavně na hry,ale aj na filmy atd.),popř. novou klávesnici když teď hraju ty FPSka..
Proto se snažim najít nějakou účinnou možnost,která je zdarma. :)

GeForce GT 630 2GB
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP
Rád bych tohle téma obnovil a taky bych se rád zeptal,proč tady nepadly rady třeba jako taktování procesoru nebo tak. Je to sice složitější,ale netu se dá najít bezproblému návod a hlavně je to učinný a ZDARMA. 
edit : ještě jsem předtim trochu hledal a našel jsem že někteří výrobci graf. karet maj svoje vlastní programy,který doukážou zvýšit výkon u her(prý je nejúčinnější AMD) atd.. a to tady taky vůbec nezaznělo,právě takovýhle rady by se mi hodily,třeba o tom že mají výrobci ty programy tak o tom sem vůbec neměl páru tak kdyby semka postnul ještě něco podobnýho bylo by to úplně super.

edit : ještě jsem předtim trochu hledal a našel jsem že někteří výrobci graf. karet maj svoje vlastní programy,který doukážou zvýšit výkon u her(prý je nejúčinnější AMD) atd.. a to tady taky vůbec nezaznělo,právě takovýhle rady by se mi hodily,třeba o tom že mají výrobci ty programy tak o tom sem vůbec neměl páru tak kdyby semka postnul ještě něco podobnýho bylo by to úplně super.

GeForce GT 630 2GB
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP
- Karlik
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ono taktování CPU není úplně zdarma - potřebuješ vhodnou desku a CPU (například intely bez K nepřetaktuješ), nějaký lepší chladič, zvýší se spotřeba, zkrátí se životnost a je dobré alespoň trochu vědět co dělám. Co se týká grafiky, tak ta se dá také taktovat například pomocí programu MSI Afterburner, ale musí se hlídat teplota a stabilita (integrovanou grafiku bych netaktoval). Vzhledem k tomu že to je složené PC, tak si nedělám nějaké představy o kvalitě zdroje, desky, chladiče CPU (asi box?) a grafiky. Jinak nějaký SW ti nijak výkon nezvýší, pokud potřebuješ lepší výkon našetři na nové PC, slušné PC na hry nevyjde na tolik. Pokud má tvoje PC integrovanou grafiku, tak se dá dokoupit, ale bude to dost limitované zdrojem a to CPU je také docela slabé.
PC:
CPU: Intel Core i3-4150 Processor + Cooler Master TPC 600 pasivně
MB: GIGABYTE GA-B85M-D3H rev 1.1,
RAM: Kingston HyperX Fury white 4GB DDR3 1866 (2x)
GPU: MSI GTX 750Ti Gaming
HDD: Samsung 320GB, Seagate Barracuda 1TB, Kingston V300 120GB
Case: Sama Carbon Cube
PSU: Chieftec 500W
Windows 8.1
CPU: Intel Core i3-4150 Processor + Cooler Master TPC 600 pasivně
MB: GIGABYTE GA-B85M-D3H rev 1.1,
RAM: Kingston HyperX Fury white 4GB DDR3 1866 (2x)
GPU: MSI GTX 750Ti Gaming
HDD: Samsung 320GB, Seagate Barracuda 1TB, Kingston V300 120GB
Case: Sama Carbon Cube
PSU: Chieftec 500W
Windows 8.1
Tak ten intel mám bez K,ale když se někdy koukám na nějaký PC tak je u procesoru napsaný např. frekvence procesoru : 3,30GHZ(turbo boost 3,70GHZ) tím myslí přetaktovaní?
Sestava : I5 3550 3,30GHZ 4 jádra,GEFORCE GT630 2GB,RAM 4GB(použitelné 3,47GB) win7ultimate 64b
2 PC : AMD Athlon II X4 640,3 GHZ 4 jádra,AMD Radeon HD6450 1GB,Čipset základní desky NVIDIA MCP61P,W7 HP
Momentálně jsem na tom 1 PC(I5,GT630). Najdu někde jak moc můžu tu grafárnu přetaktovat,nebo to musim odzkoušet sám,dokud nebudu hrát stabilně? A když už konečně uvažuju o tom,že bych do toho něco dal,pomohlo by oboum PC rozšířit RAM na 8GB(1PC) a druhýmu na 6GB,popř. dát do 1 nějaký SSD a potom si k vánocům přát novou grafiku nebo tak? :)
Sestava : I5 3550 3,30GHZ 4 jádra,GEFORCE GT630 2GB,RAM 4GB(použitelné 3,47GB) win7ultimate 64b
2 PC : AMD Athlon II X4 640,3 GHZ 4 jádra,AMD Radeon HD6450 1GB,Čipset základní desky NVIDIA MCP61P,W7 HP
Momentálně jsem na tom 1 PC(I5,GT630). Najdu někde jak moc můžu tu grafárnu přetaktovat,nebo to musim odzkoušet sám,dokud nebudu hrát stabilně? A když už konečně uvažuju o tom,že bych do toho něco dal,pomohlo by oboum PC rozšířit RAM na 8GB(1PC) a druhýmu na 6GB,popř. dát do 1 nějaký SSD a potom si k vánocům přát novou grafiku nebo tak? :)
GeForce GT 630 2GB
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP
-
- Pohlaví:
Turbo boost je docasne zvysenie frekvencie jadra(jadier) procesoru pre dosiahnutie vyzsieho vykonu pri velkom zatazeni. Pri max. turbo booste (tj. 3,7Ghz) ide jedno jadro na 3-7Ghz a ostatne napriklad na 3,4 Ghz. Intel to niekde popisoval kedysi, nevie ci som to pochopil spravne.
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 20 srp 2019 14:31, celkem upraveno 3 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3303
-
od Arnold91
Zobrazit poslední příspěvek
02 čer 2025 15:26