Problém s HDD - po modré smrti

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

beowafle
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problém s HDD - po modré smrti

Příspěvekod beowafle » 30 kvě 2014 12:18

Dobrý den,
konvertoval jsem video na dvd a když se celý proces dokončoval, spustil jsem Firefox a chvíli brouzdal po internetu. Použitý program byl DVD Flick. V něm jsem před spuštění nastavil důležitost procesu na Above normal. V okamžiku otevření nové stránky ve Firefoxu došlo ke kompletnímu zamrznutí a pak k modré smrti. Počítač mi pak nabídl jak pokračovat, zvolil jsem klasické spuštění. Po restaru a pokusu o přihlášení znovu nastala modrá smrt a pak se znovu restartoval a spustila se kontrola disku, která našla chyby. Pak znovu restart a další modrá smrt. Dostal jsem na výběr opravu systému čehož jsem využil. Startup repair psal že opravuje chyby na disku, po dokončení restart. Dostal jsem se na uvítací obrazovku, na které jsem byl dlouho, počítač nebyl zamrzlý, indikátor se točil s občasnými pauzami. Pak nastala znovu modrá smrt a já jsem v menu, kde mám vybrat, jestli chci nouzové režimy nebo klasické spuštění.

Mám notebook ASUS K70IC-TY009V s Windows 7 Home edition. Specifikace v profilu. Píšu z tabletu, omlouvám se za případné překlepy.

Reklama
Uziv00

Re: Problém s HDD - po modré smrti

Příspěvekod Uziv00 » 30 kvě 2014 12:45

Vítej na PC HELP!
Vymontuj hdd z ntb a připoj jej ke stolnímu počítači. Zazálohuj data, proveď test pomocí Crystal Disk Info a HDD Tune. Výsledky vlož sem.

beowafle
nováček
Stav:

Příspěvekod beowafle » 30 kvě 2014 13:23

Nevím jestli toho budu schopen. Přiložil jsem fotku notebooku s vyjmutou baterií. Poradil byste mi kde bych měl začít? Popř. i jak poté připojit disk k PC? Jinak ho asi budu muset odnést do nějaké opravny.

Edit: Přišel jsem na to jak hdd vyjmout, teď jenom nevím, jestli se mi ho podaří připojit k PC. Jestli bude potřeba nějaký speciální konektor tak ten určitě mít nebud, ale snad se dá koupit.

Edit2: Kryt se mi nepodařilo odstranit, nechtěl bych něco poškodit. Odnesu ho tedy do servisu ať se s tím poperou a uvidím co dál...
Přílohy
DSC_0454.png

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 30 kvě 2014 14:29

Pak je tu ještě jedno řešení - stáhni si Hirens boot CD. Vypal bootovací CD, popřípadě vyrob bootovací flashku. Nabootuj. Vyber MiniXP. Zde je i CDI, i HDTune.

beowafle
nováček
Stav:

Příspěvekod beowafle » 30 kvě 2014 14:43

Tak disk se mi přece jenom podařilo vyjmout, ale asi zkusím to co navrhujete, protože stejně nemám jak ho k PC připojit.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 30 kvě 2014 15:21

Pokud je disk SATA (což dnes už všechny), tak postačí sata kabel. http://www.alza.cz/kabel-datovy-k-hdd-d58361.htm
Zdroj by odpovídající konektor už měl mít. Je to ten černý: http://www.czc.cz/gembird-redukce-sata- ... OgodAU4Adw

beowafle
nováček
Stav:

Příspěvekod beowafle » 30 kvě 2014 21:20

Tak jsem nakonec hdd díky příležitosti vzal do servisu, kde potvrdili domněnku o jeho nanebevzetí. Zálohoval jsem si data a čeká mě osídlení nového. Děkuji za rady, ale stejně bych do toho samého obchodu musel jít koupit ten kabel, tak jsem to tam rovnou vyřešil vše.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3743
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4513
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Bios problém
    od helpmeboys » 19 zář 2024 19:30 » v Problémy s hardwarem
    2
    3125
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    20 zář 2024 07:05
  • Problém s emailem Příloha(y)
    od Těsňa » 18 srp 2024 21:15 » v Komunikace na internetu