Zdravím,
v jakém OS mám největší možnost rozjet internetové bankovnictví ? Jde to to, že můj ntb je velmi starý a rozjet na něm XP je zázrak, takže Win 7 nepřipadá v úvahu a XP nyní už taky ne.
Vůbec nemám zkušenosti s Linuxem, tak je lepší Linux nebo Ubuntu na toto?
Díky
Jaký OS pro GE Money bank
Re: Jaký OS pro GE Money bank
Co to je za konfiguraci?
Normalni linuxova distribuce jako Ubuntu ma stejne pozadavky na hardware jako Windows 7, na pocitace s malo pameti (pod 2GB) a starsimi CPU je nutno instalovat jen distribuce pro ne urcene, jinak se to vbude plazit stejne jako Windows.
Normalni linuxova distribuce jako Ubuntu ma stejne pozadavky na hardware jako Windows 7, na pocitace s malo pameti (pod 2GB) a starsimi CPU je nutno instalovat jen distribuce pro ne urcene, jinak se to vbude plazit stejne jako Windows.
Je to tenhle ntb http://www.czc.cz/asus-f2hf-5a007p/40268/produkt.
To BlueSpirit: Tobě nedošel e-mail, že o varování používání Windows XP?
512 MB RAM je na XP malo.
Pouzil bych neco jako Xubuntu, ktere nam beha na prumyslovych pocitacich.
Pouzil bych neco jako Xubuntu, ktere nam beha na prumyslovych pocitacich.
512 je na XP přece min. vzpomínám jak jsem kvůli tomu dokupoval další 256MB RAM
Díky za typ. Nechám ještě odemknuté, kdyby někoho něco napadlo :)

Díky za typ. Nechám ještě odemknuté, kdyby někoho něco napadlo :)
Bylo, v roce 2002. Dneska se vsema aktualizacema je 1GB minimum a 2GB a vice optimalni.
Jenom browser sezere vetsinu z tech 512 MB RAM, o antiviru a firewallu nemluve. Ty stroje s Xubuntu maji vsechny 512 MB RAM.
Jenom browser sezere vetsinu z tech 512 MB RAM, o antiviru a firewallu nemluve. Ty stroje s Xubuntu maji vsechny 512 MB RAM.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 31 kvě 2014 14:23, celkem upraveno 1 x.
Se vsemi Service Packy a všemi aktualizacemi se XP stává poněkud tezkopadnejsim systémem a 1 GB RAM je rozumné minimum.
Varovný email neznamená ze už se XP nedají používat.
Varovný email neznamená ze už se XP nedají používat.
-
- Pohlaví:
Došel, ale pak jsem si několikrát psal s GE zda si musím kupovat nový systém a byl jsem ujištěn, že na XP to dále poběží.
Co se týká RAM a XP, tak na jednom PC jsem měl jenom 256 a šlo to, sice pomalu, ale na internet to stačilo.
Takže si myslíte, že mám nechat Windows XP?
Jde o to, že je to pro mamku a nevím, jestli ji dokážu vysvětlit, že XPčka jsou OK, když jí přišel takový e-mail.
Jde o to, že je to pro mamku a nevím, jestli ji dokážu vysvětlit, že XPčka jsou OK, když jí přišel takový e-mail.
Skus tam dat Xubuntu, na 512 MB RAM to bude lepsi nez XP.
Navic nebudes muset resit az se zase objevi nejaky strassslivy virus pro XP co vyzere lednici, zabije psa a zapali barak.
Navic nebudes muset resit az se zase objevi nejaky strassslivy virus pro XP co vyzere lednici, zabije psa a zapali barak.
-
- Pohlaví:
Těžko radit, ale internet banking na XP jistě používá spousta lidí a pochybuji že si budou kupovat nový systém. Nejspíš pojedou na XP dokud to půjde.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”