Dobrý den, potřebuji od vás pomoc.
Problém je takový že vůbec nemůžu zapnout pc. První mi pc spadl při hře jako když vypadne proud. Zapl jsem ho znova a při hře mi to spadlo znovu a už nejde vůbec spustit. Tlačítko na spuštění vůbec nereaguje. Nevím jestli je to zdroj nebo procesor, vůbec tomu nerozumím, ani nemám kde vyzkoušet jiný.
Procesor mám AMD Athlon X2 3 425 2,7GHz nebo tak nějak
Grafika: GeForce GTX 460
Zdroj: Highlander 550 W víc jsem na něm nevyčetl
Základní deska: Asrock AliveNF7G-GLAN DDR2
Chtěl jsem použít zdroj 450 W , ale je tam nějak víc pinů takže mi to nejde dát zo základovky.
Díky za každou odpověď.
Pc nelze spustit
Re: Pc nelze spustit
Pravděpodobně to bude přetíženým nebo zkratovaným zdrojem...
-
- Pohlaví:
Všechno odpoj, nech jenom CPU, 1xRAM a pokud máš i integrovanou grafiku, tak to připoj na ní. Zapni PC a mělo by to hlásit že chybí HDD. Pokud to nenaskočí je první podezřelý zdroj.
Integrovanou grafiku mám, ale nevím jak ji mám zapojit, já měl problém tam i zapojit zpátky zdroj.
-
- Pohlaví:
Nezapojíš ji nijak, je zapojená. Vyndáš tu dedikovanou co je ve slotu a monitor přípojíš na výstup integrované grafiky.
Udělal jsem to tak by bylo napsáno, ale počítač prostě nenabíhá, žádná reakce, jako by neměl vůbec elektřinu.
-
- Pohlaví:
Pak je třeba zkusit jiný zdroj. Doufám že je v zásuvce napětí.
Zásuvky jsou funkční, a chci se zeptat jestli není nějaká redukce pro ten konektor do základní desky protože mám 24 pinů a ten zdroj 450 W který jsem chtěl zkusit má 20 pinů nebo naopak, nevím teď.
Takže jsem zjistil že mi odešel zdroj, ale není to jediný problém... zkoušel jsem slabší zdroj 450 W takže jsem musel jít na integrovanou grafiku abych ho mohl spustit. Po nějaké době mi PC zase spadl a mám strach ho znovu spustit abych si neodstřelil další zdroj, takže je problém někde jinde než u zdroje pravděpodobně. Prosím o další rady.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jsi vyjmul externí GK, tak problém je nejspíše v základní desce. Po jaké době a co jsi měl spuštěno na PC?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Vypl se zhruba po 10-13 min a byl jsem ve windowsi a psal si na chatu. Před tím než mi odešel zdroj tak jsem hrál Payday 2, ale čas byl asi stejný.
Tebou popsaným způsobem zdroj neodejde, i když ho přetížíš, nic se nestane, pouze vypne. Naopak při "odchodu" zdroje mohou odejít některé z další komponenty, takže bych další laborování s Tvými zdroji raději vynechal! Pravděpodobně ani jeden z těch zdrojů není ve stavu, aby Tvoji sestavu "poháněl". Potřebuješ alespoň na zkoušku kvalitní, pokud možno značkový, dostatečně výkonný (řekněme +500W) zdroj, myslím, že pak PC pojede, pokud ne, na dálku bych tipoval vadu MB, nejspíš kondenzátory. Bacha, nemusí být nafouklé, i když jsou třeba vadné. Naopak to platí vždy - nafouklé = vadné.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 3776
-
od pcmaker