Zdravím možno píšem do zlej sekcie ak hej tak poprosím moderátorov aby to prosím presunuli lebo som nevedel tento problém nikde zaradiť prepáčte.
Tak k veci mám taký problém, že proste neviem čo mám z DNS v počítači ale typujem, že je chyba v nom lebo v hre Minecraft keď dám IP adresu server napr niečo.mojadomena.sk tak proste napíše: Can't resolve hostname. Fakt nechápem kde je problém proste takéto IP bez portu inak pre Minecraft sú ip napr 1.5.4.5.6:25566 napr tak nejak....ale dá sa spraviť aj cez DNS bez portu takéto ale nerozumiem prečo mne nefungujú a iným hej aký môže byť problém ak by niekto vedel prosím?
DNS problém Vyřešeno
Re: DNS problém
Ahoj, jak to myslíš prosím? nepochopil som ťa moc z DNS moc narábať neviem nerozumiem mu ani poriadne... poskytovateľa internetu? ak hej tak to je telecom...
-
- Pohlaví:
Provider standardně dodává parametry připojení. Jedním z nich je i DNS.
Aha a to nejak s tým súvisy či jak? lebo moc nechápem čo mi tým chcete naznačiť ja by som potreboval presné riešenie....netreba čo najrýchlejšie ale čo najviac vysvetlené stačí aj stručne...lebo nechápem zatiaľ v DNS som vedľa jak tá jedľa 

-
- Pohlaví:
DNS = domain name server tedy server, který se stará o to, abys nemusel do adresního řádku psát IP adresu, ale např. www.zoznam.sk. V tom případě se prohlížeč připojí na dns, který mu řekne že www.zoznam.sk je např. 77.75.72.3. A pak se na něj připojí. DNS server provozuje poskytuje každý provider. Ve svém PC si potom ve vlastnostech sítě nastavíš DNS server svého poskytovatele. Kromě toho můžeš zkusit i jiný - např. google má 8.8.8.8.
Dobre... ale tak neviem čo nastaviť alebo spraviť aby tie IP adresy bez portu u Minecraftu fungovali ešte je prípad, že niektoré idú ale v prípade ak pridám napr niečo.mojadomena.sk:25666 pri niektorých ak pridám port tak ide IP ale ak neprídám tak nejde píše toto a ja už si neviem rady.
-
- Pohlaví:
Pokud hra (či cokoli jiného) běží na nestandardním portu, pak je nutno ho vždy dopsat. Prohlížeč totiž funguje na portu 80 a cokoli jiného musí dostat vědět. A to je právě to číslo za dvoutečkou. Pokud tedy napíšeš moja.domena.sk, pak je to to samé jako moja.domena.sk:80.
ja chápem ale vieš... ono je to tak že na jednom gamehostingu majú možnosť spraviť v administrácii IP bez portu a keď pridám port tak aj tak to nejde pri tej IP pri tej IP ide to len fakt bez portu :( a fakt iným takéto IP bez zmeny hocijakej DNS ide tak tomu fakt nerozumiem.
omg. neviem ako to chceš viac.
no že ta ip čo ja mám tu bez portu tam nemôžem pridať port lebo potom to nejde vôbec ale bez portu proste nejde.... a iným určite ide....
proste to sa nedá u gamehostingu som tu IP spravil čo dávajú zdarma a majú písané IP BEZ PORTU takže port nepridávam....a nejde mi vôbec.
Ešte do nejakých jazykov preložiť?
no že ta ip čo ja mám tu bez portu tam nemôžem pridať port lebo potom to nejde vôbec ale bez portu proste nejde.... a iným určite ide....
proste to sa nedá u gamehostingu som tu IP spravil čo dávajú zdarma a majú písané IP BEZ PORTU takže port nepridávam....a nejde mi vôbec.
Ešte do nejakých jazykov preložiť?
-
- Pohlaví:
Takže podle toho co píšeš ti to nejde vůbec. pokud ti vše ostatní jde, pak nebude problém v DNS.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3614
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36