Notebook eMachines - Po zapnutí svítí jen kontrolky
Notebook eMachines - Po zapnutí svítí jen kontrolky
Zdravím, dostal se mi do ruky notebook (eMachines PEW86), že nejde zapnout. Po zapnutí svítí jen kontrolka POWER a HDD a na chvíli se roztočil větrák, jak s baterií, tak bez baterie jen s adaptérem. Zkoušel jsem vyměnit RAM do jiného slotu, odpojit HDD, BIOS baterii, nakonec jsem notebook celý rozebral, bylo tam dost prachu tak jsem ho kompletně vyfoukal kompresorem, stále bez výsledku. Odpojil jsem vše co se dá z motherboardu, nechal jsem na něm pouze větrák, procesor s chlazením, flex od LCD a RAMku a pořád nic, stále černá obrazovka, protočí se větrák, který se nakonec přestane točit. Mám doma ještě stejný procesor (socket S1) a s ním se děje to samé, pouze s jedním rozdílem a to, že kontrolky zhasnou, při původním procesoru zůstávají svítit, nevím jestli to má nějakou souvislost. Desku jsem kompletně vyčistil Isopropanolem avšak stále bez výsledku. Četl jsem, že častý problém je grafický čip AMD. Co si o tom myslíte vy a co bych měl ještě zkusit? Předem díky moc za odpovědi.
Re: Notebook eMachines - Po zapnutí svítí jen kontrolky
Podle me usmazena graficka karta.
Muzes skusit strcit desku na 10 minut do trouby nebo to prodat na Aukru. Osobne bych se necim jako je Acer nebo eMachines nezabyval a zbavil se toho.
Muzes skusit strcit desku na 10 minut do trouby nebo to prodat na Aukru. Osobne bych se necim jako je Acer nebo eMachines nezabyval a zbavil se toho.
Osobně bych si to nikdy nekoupil, je to kamarádky. Mám horkovzdušku, tak bych mohl trochu propíct ten grafickej čip
Skusit to muzes, vic rozbit uz to nejde.
Jenom pozor na to ze ten uzasny bezolovnaty cin se tavi pokazde pri vyssi teplote, takze je cca jeden pokus.
Jenom pozor na to ze ten uzasny bezolovnaty cin se tavi pokazde pri vyssi teplote, takze je cca jeden pokus.
Ještě jedna věc, kdybych jí přece jen chtěl péct v troubě, tak při jaké teplotě a jak dlouho je to optimální ?
-
- Pohlaví:
Je to motherboard, ne graficka karta, takze je tam toho dost co se da v troube roztavit.
Horkovzdusnou pistoli muzes prohrat jenom samotne GPU. Melo by to byt kolem 200 stupnu nejakych 7-10 minut.
Pokud jde o troubu - dve nejdulezitejsi veci - soucastkama VZDYCKY NAHORU a vypnout VENTILATORY. Aby se ti nestalo, ze toho polovina spadne nebo bude jinde.
Horkovzdusnou pistoli muzes prohrat jenom samotne GPU. Melo by to byt kolem 200 stupnu nejakych 7-10 minut.
Pokud jde o troubu - dve nejdulezitejsi veci - soucastkama VZDYCKY NAHORU a vypnout VENTILATORY. Aby se ti nestalo, ze toho polovina spadne nebo bude jinde.
Tak jsem včera upekl motherboard a bez výsledku, dělá to furt to samé, takže si myslím, že desku můžu vyhodit..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1921
-
od MrVoltz
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 14:29