Alza a reklamace

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Alza a reklamace

Příspěvekod kropovez » 07 čer 2014 00:16

Ahoj,
prosím Vás, zakoupil jsem si v Alze základní desku (na typu asi nezáleží) ze sekce bazar. Deska dorazila pouze v ESD obalu, jak bylo uvedeno na webu alzi. Dostal jsem k ní i rok záruku. Desku jsem zakoupil z důvodu, že má stávající nemá USB 3 a celkově běží na poměrně starém chipsetu. Po zapojení jsem PC nahodil a naběhnul normálně. Tedy naběhnul až do bootloaderu windows a zde se PC resetoval. Začal jsem cejtit něco spáleného a chladič TEMPu u základní desky byl také poměrné horký. PC se pak neustále resetoval, aniž bych se dostal např. do biosu (tiše pípal, takovej zvuk speakru jsem ještě neslyšel). Vyndal jsem grafiku (HD7870) a druhý HDD a zkusil PC znovu ->beze změny. Zkusil jsem vyndat a zandat baterii a :o PC naběhnul až do windows. Vrátil jsem zpět 7870tku a při zapojování koukám, že je roztavený jeden kablík u PCI-E konektoru ze zdroje (už vím, co tu smrdělo). Ovázal jsem ho tedy izalačkou a zapojil. Po zapnutí se PC znovu resetoval u bootladeru a to neustále opakoval. Vyndal jsem tady novou desku a vše přendal do staré, ve které PC normálně naběhnul. Pro jistotu jsem zkusil becnhmark grafiky, zda se opravdu nepoškodila. Vypadá to že u desky je špatný PCI-E slot. Zajímalo by mě, jak funguje reklamace u takto repasované věci, pochybuji, že mi dají zcela novou, nebo že jí budou opravovat.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Alza a reklamace

Příspěvekod Pic » 07 čer 2014 00:26

To se ptáš na nesprávném místě. Reklamuj a uvidíš. Pokud jsi ZD nepoškodil vadnou GK, měli by vrátit peníze.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod kropovez » 07 čer 2014 00:29

OK díky. No vadnou GK určitě ne, když jsem jí do teď normálně používal a momentálně ve staré desce taky.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod kropovez » 13 čer 2014 16:29

No tak už je to dva dny, co jsem je kontaktoval a pořád nic. Začínám mít ale podezření, že základní deska nějak poškodila i grafickou kartu, protože se od té doby více zahřejvá a víc hučí. Dneska jednou dokonce zamrzla obrazovka, takže jsem zvědavej co s tím hodlaj dělat.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Alza reklamace gpu Příloha(y)
    od Qido » 12 pro 2024 14:12 » v Reklamace a zákony
    9
    26107
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 kvě 2025 23:35
  • Padání ovladačů od AMD a coil whine - recenze u alza
    od walderan » 18 led 2025 12:07 » v Problémy s hardwarem
    2
    3229
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 led 2025 15:21
  • Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
    od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem
    24
    9646
    od MichaelSR Zobrazit poslední příspěvek
    26 srp 2024 02:03

Zpět na “Problémy s hardwarem”