Ahoj,
než jsem musel reinstaloval Windows, tak jsem měl nainstalovanou tuto službu.. teď ji tam nemám a mám pocit, že disk je nějak hlučný.. předtím sice hučel ale poté se zase ztišil.. teď hučí stále..
mohl by mi prosím někdo vysvětlit k čemu tento program vůbec slouží? nějak jsem to nepochopil.. a je možné že ten hluk souvisí s tím programem?
Díky !
Intel RST - hluk disku Vyřešeno
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Intel RST - hluk disku
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

Re: Intel RST - hluk disku
TADY je to objasněné. Za můj velmi krátký čas, co tu účinkuji jsem snad 30krát musel říci, že existuje webový vyhledávač Google.
S tou hlučností to bude většinou stářím disku, ale můžeš se podívat na teploty, prostřednictvím Crystaldisku...
S tou hlučností to bude většinou stářím disku, ale můžeš se podívat na teploty, prostřednictvím Crystaldisku...

- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
a myslíš že já ho nemám a toto nebyl první odkaz na který jsem klikl? chtěl jsem znát odpověď na úplně něco jiného.. a ne, není to stářím ani teplotou disku 
prostě vím, že před reinstalací ten disk takto nehučel...

prostě vím, že před reinstalací ten disk takto nehučel...
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru

OS je instalován na klasickém HDD? Tím programem to nebude, to je jen utilita, nemá s tím co dočinění.
Jaký je to disk a staří? Říkám Ti, že to bude pravděpodobně stářím. Čím větší práce na disku po větší dobu, tím víc to jde časem do kytek.
Jaký je to disk a staří? Říkám Ti, že to bude pravděpodobně stářím. Čím větší práce na disku po větší dobu, tím víc to jde časem do kytek.
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
ne, je instalovaný na SSD... na HDD jedině běží nepřetržitě steam
je starý 7 měsíců http://www.czc.cz/seagate-sv35-5-1tb_4/103595/produkt a 30 stupňů mi teda nepřijde nějaká strašná teplota na to, že v pokoji mám kolem 25.
jde mi o to, že před reinstalací takto nehučel.. tak jak to píšu už po 3.
je starý 7 měsíců http://www.czc.cz/seagate-sv35-5-1tb_4/103595/produkt a 30 stupňů mi teda nepřijde nějaká strašná teplota na to, že v pokoji mám kolem 25.
jde mi o to, že před reinstalací takto nehučel.. tak jak to píšu už po 3.

OS je tedy na SSD, takže s HDD by to nemělo co dělat. 30 stupňů je normální teplota.
Takže hučel i předtím? Popiš to hučení, bylo to klasické nebo vyloženě na nervy jdoucí hučení, které se po čase zklidnilo. I když je 7 měsíců starý, je možné, že to bude nějakou vadou už při koupi... disk by neměl sám o sobě hučet.
beather píše:předtím sice hučel ale poté se zase ztišil..
Takže hučel i předtím? Popiš to hučení, bylo to klasické nebo vyloženě na nervy jdoucí hučení, které se po čase zklidnilo. I když je 7 měsíců starý, je možné, že to bude nějakou vadou už při koupi... disk by neměl sám o sobě hučet.
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
dobře, tak ještě jednou.. protože se omlouvám ale mám pocit, že buďto máš zpomalené vedení a nebo čteš 1/4 textu...
disk při normální činnosti kdy se tolik nevyužívá nehučel skoro vůbec.. klasický hluk PC a při ZÁPISU NEBO ČTENÍ DAT (stávalo se to jen málo) se rozhučel tak, že ho bylo slyšet přes chodbu v koupelně a pak to zase ustalo... teď hučí tak pořád (že ho jde slyšet v koupelně) a nepřestává to..
PS: možná by bylo lepší, kdyby mě odpověděl někdo z HW teamu nebo někdo, kdo se doopravdy vyzná a neradí tím způsobem že přečte nadpis, hodí ho do googlu a čerpá a kopíruje z prvního odkazu... nic proti
Díky
disk při normální činnosti kdy se tolik nevyužívá nehučel skoro vůbec.. klasický hluk PC a při ZÁPISU NEBO ČTENÍ DAT (stávalo se to jen málo) se rozhučel tak, že ho bylo slyšet přes chodbu v koupelně a pak to zase ustalo... teď hučí tak pořád (že ho jde slyšet v koupelně) a nepřestává to..
PS: možná by bylo lepší, kdyby mě odpověděl někdo z HW teamu nebo někdo, kdo se doopravdy vyzná a neradí tím způsobem že přečte nadpis, hodí ho do googlu a čerpá a kopíruje z prvního odkazu... nic proti

Díky

Ty jsi se ptal, zda-li je to programem. Já Ti odpověděl, že ne a dodal, že to bude chybou disku či stářím (ty jsi tvrdil, že ne - nevím, jak to můžeš vědět). Takže nevím, kde čtu 1/4 textu, či mám zpomalené vedení 

- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
dobře tak jinak...
15:00 - flashnul jsem bios, reinstaloval windows na SSD (na disk jsem vůbec nesahal a nic s ním nedělal)
17:00 - nainstalované všechny ovladače a vše a zjištění chyby a toho, že disk začal být hlučný (je správně usazen a vše)
chceš mi říct, že během 2 hodin se projevilo stáří HDD a nebo nastala nějaká chyba, když jsem na něj vůbec nezapisoval/nečetl?
jedinou chybu vidím v tom, že je něco blbě nastavené v biosu a nebo že se pokazil při flashování.. což mi nepřijde jako příčina
15:00 - flashnul jsem bios, reinstaloval windows na SSD (na disk jsem vůbec nesahal a nic s ním nedělal)
17:00 - nainstalované všechny ovladače a vše a zjištění chyby a toho, že disk začal být hlučný (je správně usazen a vše)
chceš mi říct, že během 2 hodin se projevilo stáří HDD a nebo nastala nějaká chyba, když jsem na něj vůbec nezapisoval/nečetl?
jedinou chybu vidím v tom, že je něco blbě nastavené v biosu a nebo že se pokazil při flashování.. což mi nepřijde jako příčina
Naposledy upravil(a) beather dne 09 čer 2014 17:10, celkem upraveno 1 x.

Nerad bych Tě ještě víc namíchl, ale přesto: Jsi si naprosto jistý, že hučí HDD? Já jsem kdysi měl jednoho opravdu hlučného Maxtora, ale ten spíše "hvízdal" a určitě ne tak, aby to bylo slyšet třeba přes 2 místnosti.
Jinak mě nenapadá, co by mohlo v HDD "hučet".
2VSmanCZ: Ale čteš s bídou 1/2, už jsem se o tom několikrát přesvědčil, naposledy tady: viewtopic.php?f=63&t=133957
Jinak mě nenapadá, co by mohlo v HDD "hučet".
2VSmanCZ: Ale čteš s bídou 1/2, už jsem se o tom několikrát přesvědčil, naposledy tady: viewtopic.php?f=63&t=133957

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
hele wattmetre netuším.. ale otáčky všech ventilatorů jsem stáhl na 1000 RP, takže ty by hučet neměly...

Chtěl jsem Ti poradit, abys strčil hlavu dovnitř a poslouchal, ale do noťasu ji pochopitelně nestrčíš
Když jsi flashnul BIOS, nemáš teď větrák na CPU nastavený stále naplno? Točí opravdu těch 1000 RPM? To by mohlo odpovídat. Nevím, jaký máš BIOS, ale snad to tam nastavit půjde, aby se točil podle zatížení.

Když jsi flashnul BIOS, nemáš teď větrák na CPU nastavený stále naplno? Točí opravdu těch 1000 RPM? To by mohlo odpovídat. Nevím, jaký máš BIOS, ale snad to tam nastavit půjde, aby se točil podle zatížení.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
od Jarda_For » 14 říj 2024 01:37 » v Taktování a další úpravy PC - 5
- 7837
-
od Jarda_For
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 07:46
-
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3219
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 1988
-
od Jirka88